Μεταμόσχευση μαλλιών μήνα με τον μήνα

Εάν κάνατε ή σκοπεύετε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια βασικά στοιχεία: Πότε θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα, πώς αναπτύσσονται τα νέα σας μαλλιά μήνα με τον μήνα και αν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι κανονικός σε σύγκριση με άλλους ασθενείς. Δείτε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για την εξέλιξη των νέων σας μαλλιών μήνα με τον μήνα μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπτυξης τους.

Μεταμόσχευση μαλλιών μήνα με μήνα

Οι δύο παράγοντες που ορίζουν την εξίσωση της ανάπτυξης των μεταμοσχευμένων τριχών είναι οι παρακάτω:

Επανέκφυση + Ωρίμανση = Νέα φυσικά μαλλιά

Η ωρίμανση αφορά στην εξέλιξη της ποιότητας των μεταμοσχευμένων τριχών. Μια μεταμόσχευση μαλλιών φτάνει στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της όταν όλες οι νέες τρίχες έχουν φυτρώσει στο τριχωτό της κεφαλής και κάθε τρίχα έχει ωριμάσει πλήρως, έχοντας πλέον υγιές πάχος, φυσική υφή και χρώμα.

YouTube video

Τι να περιμένετε ανά μήνα μετά τη μεταμόσχευση

Η μεταμόσχευση μαλλιών ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, ωστόσο για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα θα περάσουν περίπου 8-12 μήνες. Στο διάστημα αυτό, οι μεταμοσχευμένες τρίχες περνούν από διάφορα στάδια για τα οποία είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι και να γνωρίζετε τι να περιμένετε.

YouTube video

Η πορεία ωρίμανσης των τριχών τους επόμενους 12 μήνες

Όταν μιλάμε για ωρίμανση των μεταμοσχευμένων τριχών, αναφερόμαστε στην απόκτηση του φυσικού χρώματος, την ανάπτυξη της διαμέτρου και την πύκνωση καθώς και τη φυσική τους εμφάνιση.

Οι τρίχες που επανεκφύονται μεταξύ του 3ου και του 5ου μήνα αρχίζουν να μεγαλώνουν ένα εκατοστό κάθε μήνα, αλλά είναι ακόμα λεπτές και αδύναμες.

Μέχρι τον 6ο μήνα, περίπου το 40-50% των τριχών έχουν αρχίσει να ωριμάζουν, τα πρώτα αισθητικά οφέλη είναι ορατά και οι ασθενείς μπορούν να χτενίζουν τα μαλλιά τους όπως τους αρέσει! Ωστόσο, οι νέες τρίχες είναι ακόμα πιο λεπτές από τις υπόλοιπες και δεν έχουν αποκτήσει πλήρως τη φυσική τους εμφάνιση.

YouTube video

Αν και το ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών σε αυτό το στάδιο είναι υψηλό, κατά προσέγγιση μόνο το 50%-60% των τριχών έχει φυτρώσει και οι τρίχες είναι ακόμα λεπτότερες και ελαφρά διαφορετικές στην εμφάνιση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μη μεταμοσχευμένες τρίχες. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και τον 8ο μήνα.

Στη συνέχεια, μεταξύ του 9ου και του 12ου μήνα, οι τρίχες εισέρχονται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης. Σχεδόν όλες οι νέες τρίχες έχουν εμφανιστεί στο τριχωτό της κεφαλής και τώρα αποκτούν πλήρως το φυσικό τους χρώμα, ο άξονας τους είναι πιο παχύς, τα μαλλιά δείχνουν πιο πυκνά, ενώ σταδιακά αρχίζουν να μην ξεχωρίζουν σε υφή από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών τα τελικά αποτελέσματα εμφανίζονται στους 12 μήνες. Η επανέκφυση έχει επιτευχθεί στο 100% των τριχών, οι οποίες έχουν ανακτήσει το φυσικό χρώμα τους, είναι παχιές και έχουν ίδια εμφάνιση με τις υπόλοιπες.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Αυτά που αναφέρουμε είναι ο μέσος όρος: σε κάποιους ασθενείς τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται ταχύτερα, ενώ σε άλλους πιο αργά. Εφόσον ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού και τη συντηρητική αγωγή που σας έχει συστήσει, σύντομα θα απολαμβάνετε τη νέα σας εμφάνιση!

Απαντάμε αμέσως σε όλες σας τις απορίες

Εάν σκοπεύετε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών θα χαρούμε να έλθετε σε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού για να σας δώσουμε μια προσφορά. Εάν έχετε ήδη κάνει μεταμόσχευση και ανησυχείτε για τα αποτελέσματα, σας ενημερώνουμε ότι στην Advanced Hair Clinics έχουμε πολυετή εμπειρία στη διόρθωση αποτελεσμάτων αποτυχημένων μεταμοσχεύσεων.

Επιπλέον διαθέτουμε τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα συντηρητικής θεραπείας για να εξασφαλίσετε ότι τα νέα σας μαλλιά θα είναι υγιή και θα παραμείνουν στη θέση τους για μια ζωή. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, αφήστε το μήνυμά σας παρακάτω και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας.