Λευκοτριχία

Η λευκοτριχία είναι ένα είδος επίκτητου αποχρωματισμού της τρίχας που μπορεί να εμφανιστεί κάποια στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου και που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία του, καθώς, συνήθως, τα λευκά μαλλιά συνδέονται με τη γήρανση.,

Άνθρωποι που πάσχουν από λεύκη αλλά και όσοι έχουν διάσπαρτες λευκές τρίχες στα μαλλιά τους μπορούν να καταφύγουν στην εξαγωγή συγκεκριμένων τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE για να αποκτήσουν τα μαλλιά τους ξανά ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς λευκές τρίχες.

Λευκοτριχία - Αντιμετώπιση

ΛΕΥΚΟΤΡΙΧΙΑ

Η αντιμετώπιση

Μέχρι σήμερα έχουν επιχειρηθεί διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη λευκοτριχία, αλλά συνήθως χωρίς επιτυχία. Οι πιο συνηθισμένες θεραπείες είναι η αποτρίχωση με laser, οι ραδιοσυχνότητες και η αποτρίχωση με κερί. Το μειονέκτημα που έχουν οι θεραπείες αυτές είναι ότι οι λευκές τρίχες δεν διαθέτουν μελανίνη και επομένως δεν μπορούν να εκριζωθούν με το λέιζερ αποτρίχωσης. Επίσης ούτε η μέθοδος με το κερί ούτε οι ραδιοσυχνότητες προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα. Αντίθετα, η εξαγωγή τριχοθυλακίων με το εργαλείο punch που εφαρμόζεται στη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

FUE εξαγωγή τριχοθυλακίων Τα πλεονεκτήματα

  • Ανώδυνη εφαρμογή με τοπική αναισθησία

  • Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

  • Χωρίς ουλές και σημάδια

ΜΕΛΕΤΗ

Ικανοποίηση ασθενών από την FUE για τη λευκοτριχία

Μελέτη που διενεργήθηκε σε άτομα της καυκάσιας φυλής που πραγματοποίησαν εξαγωγή των λευκών τριχοθυλακίων με τη μέθοδο FUE έδειξε 87%συνολική  ικανοποίηση και 56% αποτέλεσμα σε μία συνεδρία.

Η εργασία για την συμβολή της FUE και η χρήση του punch στη λευκοτριχία παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό διευθυντή της Advanced Hair Clinics Δρ Αναστάσιο Βεκρή στο 22ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της ISHRS, 8-11 Οκτωβρίου 2014, στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Από τα αποτελέσματά της φαίνεται ότι η εξαγωγή λευκών τριχοθυλακίων με τη μέθοδο FUE εξαλείφει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα. Επιπλέον, στα πλεονεκτήματα της τεχνικής συγκαταλέγεται η απουσία σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και ουλών.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό κάποιος που πάσχει από λευκοτριχία να επιλέξει έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, γνώστη της μεθόδου FUE, που θα απαντήσει ειλικρινά στις προσδοκίες του και θα συμβάλει ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες, όπως ουλές.

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός Επιστημονικός Διευθυντής Advanced Hair Clinics
Πλαστικός Χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής

Συχνές Ερωτήσεις