Ιατρικό Τατουάζ Scalp Micropigmentation

Η θεραπεία μικρο-δερματοστιξίας του τριχωτού, γνωστή και ως Scalp Micropigmentation ή Ιατρικό Τατουάζ, χρησιμοποιείται για την κάλυψη ουλών κεφαλής και δέρματος από ατυχήματα, χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλα αίτια, καθώς και για αισθητικούς λόγους όπως η κάλυψη της αραίωσης μαλλιών. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη διαδικασία η οποία απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία και περιλαμβάνει την ενδοδερμική έγχυση μικροσκοπικών σωματιδίων χρωστικής στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. Η ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την χρήση ή μη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας γενιάς, από την επιλογή της ιδανικής χρωστικής που θα ταιριάζει με τον τύπο δέρματος και μαλλιών και τέλος, εξαρτάται από την τεχνική και την εμπειρία του ειδικού που θα την εφαρμόσει.

Στην Advanced Hair Clinics, η μέθοδος Scalp Micropigmentation είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό, προσφέροντας την εικόνα ενός ξυρισμένου/κοντοκουρεμένου τριχωτού και καλύπτοντας τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ουλών.

Ιατρικό τατουάζ Ουλών και Μαλλιών Scalp Micropigmentation

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η διαδικασία

Συνήθως, για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς, την απόχρωση και την έκταση της περιοχής που επιθυμούμε να καλύψουμε. Αρχικά, πραγματοποιείται συμβουλευτική συνεδρία με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατή η πραγματοποίηση συμβουλευτικής συνεδρίας μέσω video κλήσης, email, Skype, Facetime, WhatsApp και Viber. Κατά το συμβουλευτικό στάδιο, οι εξειδικευμένοι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, εξετάζουν τις ανάγκες σας και σχεδιάζουν ένα θεραπευτικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Πως γίνεται το ιατρικό τατουάζ (Scalp micropigmentation)

Οι απαραίτητες συνεδρίες

Κατά την 1η συνεδρία γίνεται ο σχεδιασμός και ξεκινά το scalp micropigmentation με συντηρητικό τρόπο και πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3 συνεδρίες. Οι επιπλέον συνεδρίες μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση σκιάς και υφής, να γεμίσουμε την περιοχή με περισσότερη λεπτομέρεια και να πετύχουμε φυσικά αποτελέσματα άμεσης κάλυψης ακόμα και σε προχωρημένες βαθμίδες τριχόπτωσης.

Το ιατρικό τατουάζ χρησιμοποιείται για την κάλυψη ουλών κεφαλής, καθώς και την απόκρυψη της αραίωσης μαλλιών

Σε ποιους απευθύνεται

Αν και ο αριθμός των σύγχρονων διαθέσιμων θεραπειών για την αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών είναι μεγάλος, η μη επεμβατική μέθοδος Scalp Micropigmentation γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδιαίτερα σε εκείνους που επιθυμούν:

 • Να έχουν το look ενός “φρεσκο-ξυρισμένου” κεφαλιού
 • Πύκνωση της γραμμής του τριχωτού ή/και μερικώς ή εντελώς καραφλών περιοχών του κεφαλιού
 • Πυκνότερα Φρύδια – Eyebrow Micropigmentation
 • Ενίσχυση του αισθητικού αποτελέσματος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Συνδυαστική Θεραπεία
 • Κάλυψη των συμπτωμάτων κάθε βαθμίδας Αλωπεκίας
 • Κάλυψη μεγάλων, δύσμορφων ουλών που προέρχονται από αποτυχημένες επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Αποκατάσταση Ουλής FUT-Scar
 • Αποκατάσταση Εγκαύματος & Ουλών
 • Βελτίωση παλιού Scalp Micropigmentation

Άλλες περιπτώσεις εφαρμογής

Η μέθοδος Scalp Micropigmentation απευθύνεται επίσης και σε:

 • Άτομα σε πολύ πρώιμο στάδιο αραίωσης
 • Άτομα με πλήρως εξαντλημένη ή ακατάλληλη δότρια χώρα για τα οποία είναι αδύνατη η Μεταμόσχευση Μαλλιών
 • Άτομα που πάσχουν από Ανδρογενετική Αλωπεκία – Ανδρικού Τύπου Τριχόπτωση
 • Άτομα που πάσχουν από Γυναικείου Τύπου Τριχόπτωση

«Γιατί να επιλέξω το ιατρικό τατουάζ;»

Στην Advanced Hair Clinics, μια από τις πλέον σύγχρονες και εξειδικευμένες κλινικές Μεταμόσχευση Μαλλιών σε όλο τον κόσμο, η θεραπεία με ιατρικό τατουάζ Scalp Micropigmentation εφαρμόζεται συνδυαστικά με την τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE, ενισχύοντας την εμφάνιση του τριχωτού σε επίπεδο πυκνότητας και δίνοντας τρισδιάστατη αίσθηση κοντοκουρεμένων τριχοθυλακίων στις επίπεδες κουκίδες του τατουάζ.

Τα πλεονεκτήματα του ιατρικού τατουάζ

 • Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

 • Μη επεμβατική διαδικασία

 • Άμεση επιστροφή στην εργασία

Αποτελέσματα & Αντενδείξεις

Μετά από κάθε συνεδρία Scalp Micropigmentation, ο ασθενής ενδέχεται να εμφανίσει μικρό αιμάτωμα και ερεθισμό, συμπτώματα τα οποία θα υποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίας, τυχόν ενοχλήσεις υποχωρούν σταδιακά, και το αποτέλεσμα γίνεται  όλο και πιο φυσικό. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και έτσι ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς να γίνει αντιληπτή η εφαρμογή του Scalp Micropigmentation.

Το αποτέλεσμα του ιατρικού τατουάζ γίνεται ορατό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίας. Ωστόσο, μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες, η εικόνα του τριχωτού βελτιώνεται καθώς οι κουκίδες χρωστικής του τατουάζ μειώνονται σε μέγεθος, αποκαλύπτοντας ένα απόλυτα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Σημαντική είναι η προστασία της περιοχής από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για την αποφυγή της αλλοίωσης του χρώματος του τατουάζ, φαινομένου γνωστού και ως bleaching.