Μεταμόσχευση Μαλλιών

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών οριστική λύση σε προβλήματα αραίωσης και τριχόπτωσης σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Η νεότερη τεχνική εμφύτευσης μαλλιών FUE, όταν εφαρμόζεται από ιατρική ομάδα με εξειδίκευση και εμπειρία ετών, προσφέρει πυκνή φύτρωση και φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί για εμφύτευση γενείου και φρυδιών, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε ανθρώπου με πρόβλημα τριχόπτωσης ή αραίωσης.

Και καθώς οι εξελίξεις στις τεχνικές εμφύτευσης «τρέχουν», μία πιο σύνθετη τεχνική της FUE, η Unshaven FUE ή Ακούρευτη Συνεδρία, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που επιθυμούν απόλυτη διακριτικότητα να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς να προηγηθεί ξύρισμα του κεφαλιού. Πρόκειται για μία τεχνική που απαιτεί ακρίβεια και δεξιοτεχνία και εμπειρία και που μπορεί να εκτελεστεί με επιτυχία μόνο από ιατρούς και ομάδες με μεγάλη σχετική εμπειρία.

Μεταμόσχευση Μαλλιών

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μόνιμη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Εάν η τριχόπτωση έχει γίνει ένα πρόβλημα που σας απασχολεί, που επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές, προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις, η μεταμόσχευση μαλλιών δίνει μόνιμη λύση σε κάθε πρόβλημα αραίωσης και απώλειας μαλλιών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια χειρουργική διαδικασία που εκτελείται ανώδυνα, με τοπική μόνο αναισθησία, σε περιβάλλον ιατρείου: η εξειδικευμένη και έμπειρη χειρουργική ομάδα εξάγει τριχοθυλάκια από μία περιοχή του τριχωτού του κεφαλιού -ή ακόμη και του σώματος- που δεν επηρεάζεται από την τριχόπτωση και τα εμφυτεύει ένα ένα στις περιοχές αραίωσης, στο σωστό βάθος, με την κατάλληλη φορά και με τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα.

Διάρκεια θεραπείας 4 – 8 ώρες κατά μέσο όρο
Διάρκεια Αποτελέσματος Μόνιμο
Μέθοδος Σύγχρονη FUE, χωρίς τομές και ράμματα
Ορατά αποτελέσματα Σε 3 μήνες & τελικό αποτέλεσμα σε 12 μήνες
Αναισθησία Τοπική αναισθησία
Πόνος Ανώδυνα – άριστα ανεκτή διαδικασία
Χρόνος αποθεραπείας Άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες σας
Κόστος επέμβασης Προσιτό σε όλους – Κατόπιν ιατρικής εκτίμησης
Κόστος διάγνωσης Δωρεάν
  • Ανώδυνη τοπική αναισθησία

    Στην Advanced Hair Clinics δεν μας ενδιαφέρει μόνο το φυσικό τελικό αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει να νιώθετε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών.
  • Σας αγχώνει το πρώτο λούσιμο;

    Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, ακολουθεί το πρώτο λούσιμο που αγχώνει πολλούς ασθενείς μας. Ωστόσο είναι μέρος της διαδικασίας, ανώδυνο και απλό.

Οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

Mεταμόσχευση μαλλιών FUE

Η πλέον σύγχρονη σήμερα τεχνική εμφύτευσης μαλλιών είναι η FUE (Follicular Unit Excision) που γίνεται με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από την ινιακή περιοχή (πίσω μέρος του κεφαλιού), στην περιοχή αραίωσης. Η τεχνική FUE άρχισε να εφαρμόζεται από το 2002-2003 σε πειραματικό στάδιο και από τότε έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά. Αρχικά, ήταν εφικτή η μεταφορά μερικών εκατοντάδων τριχοθυλακίων, σήμερα όμως με τη χρήση των συσκευών αυτόματης εξαγωγής (automated extraction), είναι εφικτή η πραγματοποίηση συνεδριών αρκετών χιλιάδων τριχοθυλακίων σε μία μόνο ημέρα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE υπερέχει σημαντικά της FUT, καθώς η τελευταία αφήνει τεράστιες, αντιαισθητικές ουλές στο πίσω μέρος του κεφαλιού που είναι εμφανείς και ίσως επώδυνες εφόρου ζωής. Αντίθετα, η τεχνική FUE έχει εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς ουλές, ενόχληση και πόνο.

Πως γίνεται η εμφύτευση μαλλιών με τις μεθόδους FUE και FUT

Στην Advanced Hair Clinics υπάρχει τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση στην χρήση της FUE μεθόδου ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται ανώδυνα με τη μέθοδο FUE (Follicular Unit Excision) όπου με εργαλεία μικροχειρουργικής (direct implanters) αφαιρούνται μεμονωμένα τριχοθυλάκια από την δότρια περιοχή και εμφυτεύονται ένα-ένα άμεσα στη λήπτρια, χωρίς τη δημιουργία υποδοχών-οπών στο δέρμα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αιμορραγίας, τραυματισμού, οιδήματος και μετεγχειρητικού πόνου.

 

 

YouTube video

Mεταμόσχευση μαλλιών FUT

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUT (Follicular Unit Transplantation ή Strip Harvesting) άρχισε να χρησιμοποιείται στις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Πραγματοποιείται με χειρουργική εκτομή (αφαίρεση) ενός τμήματος δέρματος και τριχών από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Το τμήμα του δέρματος που αφαιρεί ο χειρουργός, υφίσταται ειδική επεξεργασία στο μικροσκόπιο και διαχωρισμό σε μοσχεύματα τα οποία στη συνέχεια εισάγονται στη λήπτρια περιοχή, στα σημεία τριχόπτωσης και αραίωσης. Τα μοσχεύματα που προκύπτουν, ανάλογα με την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία της ομάδας που διενεργεί τη συνεδρία FUT, μπορεί να είναι minigrafts (μοσχεύματα με 4-8 τρίχες) ή micrografts (μοσχεύματα με 1-3 τρίχες).

YouTube video

Το έλλειμμα δέρματος που προκύπτει μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών FUT στη δότρια χώρα συρράπτεται, αφήνοντας μόνιμη ουλή, μικρότερης ή μεγαλύτερης διαμέτρου ανάλογα με την τεχνική συρραφής και το πλάτος του ελλείμματος, ενώ συχνή είναι η εμφάνιση δύσμορφων μετεγχειρητικών ουλών από Strip που χρήζουν αισθητικής αποκατάστασης. Καλύτερα αποτελέσματα στην τελική εμφάνιση της μετεγχειρητικής ουλής του Strip, φαίνεται να παρουσιάζει η πιο σύγχρονη τεχνική συρραφής της λεγόμενης τριχοφυτικής σύγκλεισης (trichophytic closure technique). Η παραγωγή συνήθως μεγάλης διαμέτρου μοσχευμάτων με πολλές τρίχες, που δεν προσομοιάζουν με τα φυσιολογικά τριχοθυλάκια του τριχωτού της κεφαλής, οδηγούν πολλές φορές σε αφύσικα αισθητικά αποτελέσματα με την τεχνική FUT ή Strip, ειδικά σε περιπτώσεις όπου πολύτριχα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται στην πρόσθια γραμμή του μετώπου (hairline).

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ FUE

Συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση

Η εμφύτευση μαλλιών είναι η μέθοδος που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις ημέρες μας. Σύμφωνα με στοιχεία της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), ο αριθμός μεταμοσχεύσεων μαλλιών που διενεργούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο, αυξάνει με ρυθμό περίπου 18-20% ανά έτος, με μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης να καταγράφονται στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας (Κίνα, Ινδία) και στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς και οι περιπτώσεις μεταμόσχευσης μαλλιών για αποκατάσταση φρυδιών ή τριχών του προσώπου.

YouTube video

Τα τελευταία χρόνια, η επέκταση της σύγχρονης μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, που καθιστά δυνατή την αποκατάσταση του τριχωτού χωρίς να δημιουργούνται μόνιμα σημάδια ή ουλές στη δότρια χώρα, όπως με την παλαιότερη τεχνική FUT ή Strip, σε συνδυασμό με τη φυσικότητα του αποτελέσματος που μπορεί να επιτευχθεί, έχουν συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη δημοφιλία της μεταμόσχευσης μαλλιών και στην υποχώρηση παλαιότερων, μη ιατρικών τεχνικών κάλυψης του τριχωτού, όπως τα πρόσθετα ή περούκες, η χρήση των οποίων περιορίζεται διαρκώς.

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός Επιστημονικός Διευθυντής Advanced Hair Clinics
Πλαστικός Χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής

ΓΙΑΤΙ Advanced Hair Clinics

Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Advanced Hair Clinics είναι ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, με εμπειρία περισσότερων από 6.000 επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ). Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ιατρούς που είναι τακτικό μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) και καλείται κάθε χρόνο στα παγκόσμια συνέδρια μεταμόσχευσης μαλλιών για να εκπαιδεύσει στις νέες μεθόδους Follicular Unit Extraction ιατρούς από όλον τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Advanced Hair Clinics πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες, με διαφορά, συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών FUE στην Ελλάδα, με περισσότερα από 3.000 τριχοθυλάκια ή 7.000 τρίχες σε μία, ημερήσια, συνεδρία διάρκειας 8 ωρών. Οι ομάδες μεταμόσχευσης της Advanced Hair Clinics είναι οι πλέον εξειδικευμένες στη χρήση της τεχνικής FUE για την αντιμετώπιση ειδικών ή σπάνιων περιστατικών, όπως είναι: η μεταμόσχευση φρυδιών, η μεταμόσχευση γενιών, η αποκατάσταση ουλών από FUT (Strip), η μεταφορά τριχοθυλακίων από το πρόσωπο (facial hair) ή από το σώμα (body hair).

Συχνές Ερωτήσεις