3 τρόποι για να δώσεις τέλος στην τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών

3 τρόποι για να δώσεις τέλος στην τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών

Με το καθημερινό στρες και την κληρονομικότητα να βάλλουν την υγεία των μαλλιών, όλο και περισσότεροι άνδρες, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με την έντονη τριχόπτωση, η οποία αν δεν αναχαιτιστεί εγκαίρως τελικά οδηγεί σε αραίωση. Αποτέλεσμα; Η αυτοπεποίθηση, η κοινωνική και η προσωπική ζωή τους επηρεάζονται βαθιά, ενώ τα μαλλιά τους χάνουν την δύναμη και την πυκνότητά τους. Τα καλά νέα είναι ότι η επιστήμη βρίσκεται στο πλευρό κάθε άνδρα. Σύμφωνα με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή, αυτές είναι οι πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις.

Φαρμακευτική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με Μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη εφαρμόζεται διεθνώς με απόλυτη ασφάλεια τα τελευταία 20+ χρόνια και είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και τον FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Η συγκεκριμένη θεραπεία συγκαταλέγεται στις λίγες φαρμακευτικές θεραπείες με αποδεδειγμένα αποτελέσματα άνω του 90%-95%, η οποία ενδείκνυται κυρίως σε νέους ασθενείς με εξελισσόμενη αραίωση μαλλιών, χωρίς να αποκλείεται η χρήση της και από μεγαλύτερες ηλικίες.

Μη επεμβατική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Η αναίμακτη, συντηρητική θεραπεία τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες (PRP) θεωρείται η πλέον εξελιγμένη λύση για όσους πάσχουν από αλωπεκία, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν ήπια ή εποχιακή τριχόπτωση. Αναστέλλει την τριχόπτωση και την περαιτέρω απώλεια των μαλλιών, ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων και ενδυναμώνει τα υπάρχοντα μαλλιά.

Οριστική αποκατάσταση της αραίωσης μαλλιών με Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Στη μεταμόσχευση μαλλιών FUE καταφεύγει ένας ασθενής όταν πλέον η αραίωση μαλλιών είναι εμφανής και επιθυμεί πλήρη αποκατάστασή της. Η διαδικασία έχει ως εξής: Υπό τοπική αναισθησία, εξάγονται ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή του τριχωτού, με χρήση μικροσκοπικών εργαλείων, διαμέτρου μικρότερης του 1 χιλιοστού, τα οποία εμφυτεύονται ένα προς ένα στη λήπτρια περιοχή που παρουσιάζει αραίωση. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν αφήνει γραμμικές ουλές και σημάδια στην περιοχή, επιτρέποντας στον ασθενή την άμεση επιστροφή στην εργασία και τις δραστηριότητές του, ενώ τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και γίνονται ορατά σταδιακά, για να ολοκληρωθούν στους 12 μήνες. Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με ασφάλεια όλο τον χρόνο, ακόμη και τώρα το καλοκαίρι. Για μεγιστοποίηση και ενίσχυση του αποτελέσματος συνιστάται στους ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών να εφαρμόσουν και συντηρητική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή (Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού ISHRS, Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μαλλιών Advanced Hair Clinics)

Πηγή: Esquire.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!