Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE ή αλλιώς Εμφύτευση Μαλλιών FUE είναι ουσιαστικά ο μόνος οριστικός τρόπος αποκατάστασης της ανδρογενετικής και άλλων μορφών αλωπεκίας σε άνδρες και γυναίκες και εμπίπτει στη χειρουργική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Πότε πρέπει να κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών;

μεταμοσχευση μαλλιων fue με τον δρ αναστάσιο βεκρή

Σε Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE καταφεύγει κανείς όταν οι συντηρητικές θεραπείες δεν επαρκούν, η αλωπεκία είναι πια εμφανής και δημιουργεί έντονα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα στον πάσχοντα. Συνιστάται η εμφύτευση να γίνεται παράλληλα με συντηρητική θεραπεία για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος. Στις μέρες μας, η διαδικασία της εμφύτευσης μαλλιών έχει εξελιχθεί και απλοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σχεδόν άμεσα στις δραστηριότητές του, χωρίς εμφανή σημεία που να μαρτυρούν ότι υποβλήθηκε σε συνεδρία εμφύτευσης μαλλιών.

Σε όλον τον κόσμο, αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με μόνιμο και φυσικό τρόπο και η εμφύτευση μαλλιών δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Η Κλινική Εμφύτευσης Μαλλιών, ο Δερματολόγος και ο Πλαστικός Χειρουργός έχουν κύριο ρόλο τόσο στη διάγνωση, όσο και στην διαδικασία της εμφύτευσης, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς της ειδικότητας της Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE​ - Τι ακριβώς είναι;

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) ή μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, πρωτοεφαρμόστηκε το 2003 και από τότε έχει εξελιχθεί και τελειοποιηθεί. Η Follicular Unit Extraction είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών και τείνει να επικρατήσει παγκοσμίως, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική. Ο τρόπος εφαρμογής της εμφύτευσης μαλλιών FUE είναι η λήψη μεμονωμένων τριχοθυλακίων από την δότρια χώρα (πίσω μέρος της κεφαλής) χωρίς τη δημιουργία μόνιμης γραμμικής ουλής.

Είναι μια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών πιο δύσκολη και απαιτητική για τον γιατρό και απαιτεί εμπειρία πολλών περιστατικών λόγω της μεγάλης λεπτομέρειας που απαιτεί η εφαρμογή της. Για την εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών με την συγκεκριμένη τεχνική απαιτείται μακρά και εξειδικευμένη εκπαίδευση από τον Πλαστικό Χειρουργό καθώς είναι πολύ λεπτομερής και δύσκολη τεχνική, με συνέπεια να θεωρείται εξαιρετικά απαιτητική μέθοδος.

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE - Πλεονεκτήματα​

δρ αναστασιος βεκρης - διαδικασια μεταμοσχευσης μαλλιων

Τα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE έναντι της παλαιότερης τεχνικής FUT ή Strip, είναι πολλά και σημαντικά, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της πρώτης και στο σταδιακό εκτοπισμό της δεύτερης. H μεταμοσχευση μαλλιων FUE υπερτερεί σε σχέση με την τεχνική FUT-Strip, επειδή:

 • Είναι ελάχιστα επεμβατική (minimally invasive), πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και επιτρέπει την άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Παρουσιάζει ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία
 • Δεν προκαλεί γραμμικές ουλές ή σημάδια στην περιοχή λήψης των μοσχευμάτων (δότρια περιοχή).
 • Ενέχει ελάχιστο έως καθόλου πόνο μετά τη συνεδρία.
 • Δεν απαιτεί συρραφή τραύματος στη δότρια χώρα της μεταμόσχευσης μαλλιών, επομένως ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες λοιμώξεων, φλεγμονής ή διάσπασης του τραύματος.
 • Επιτρέπει την ομοιόμορφη χρήση της δότριας περιοχής, από όπου και λαμβάνονται  τα μοσχεύματα.
 • Επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό του αριθμού των τριχών που θα συλλεχθούν διατηρώντας τα αποθέματα της δότριας χώρας, ώστε αυτή να επαναχρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μελλοντικής  συνεδρίας.
 • Παρουσιάζει μικρή έως μηδενική πρόκληση επιπλοκών (π.χ. οίδημα μετώπου, θυλακίτιδα).
 • Επιτρέπει τη διενέργεια εκ νέου εμφύτευσης μαλλιών στο μέλλον, αν χρειαστεί.
 • Επιτρέπει τη λήψη τριχοθυλακίων από διάφορες περιοχές του σώματος, όπως στήθος, πλάτη, γένια, χωρίς να προκαλεί σημάδια.
 • Είναι ιδανική τόσο για μικρές περιοχές (φρύδι) όσο και για μεγάλες περιοχές, χωρίς τη δημιουργία γραμμικών ουλών.  Αντίθετα, με την μέθοδο FUT λαμβάνεται ολόκληρη λωρίδα δέρματος  – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ασθενή (πόνος, σημάδια, αιμορραγία) – ακόμα και για εμφύτευση σε μικρές περιοχές.

Γιατί να επιλέξω Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE:

εμφυτευση μαλλιων - ελαχιστα επεμβατικη διαδικασια

Ελάχιστα Επεμβατική Διαδικασία

μεταμόσχευση μαλλιών fue - χωρίς γραμμικές ουλές

Χωρίς γραμμικές ουλές και σημάδια

μεταμοσχευση μαλλιων fue - ανώδυνη διαδικασία - τοπική αναισθησία

Ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία

μεταμόσχευση μαλλιών fue - άμεση επιστροφή στην εργασία

ΆΜΕΣΗ επιστροφή στην εργασία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Άνθρωποι - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αποτελέσματα

 • μεταμοσχευση μαλλιων αποτέλεσμα πριν μετά 001
 • μεταμόσχευση μαλλιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 002
 • μεταμόσχευση μαλλιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 003
 • μεταμόσχευση μαλλιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 004
 • μεταμόσχευση μαλλιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 005
Θέλω Να Μάθω Περισσότερα

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE εφαρμόζεται με επιτυχία και για:

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE - Συχνές Ερωτήσεις​

Ποιες είναι οι κύριες ενδείξεις για να προχωρήσει κάποιος/α σε Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE;

Οι κύριες ενδείξεις είναι:

 • Ανδρογενετική αλωπεκία σε άνδρες και γυναίκες
 • Ουλωτικές αλωπεκίες, σταθερές και μικρής έκτασης όπως πχ θυλακικός λειχήνας και τραυματικές ουλές
 • Αποκατάσταση και πύκνωση φρυδιών
 • Αποκατάσταση και πύκνωση τριχών προσώπου (μουστάκι, γένια σε άνδρες)
 • Διόρθωση ουλών που δημιουργήθηκαν από παλαιότερη συνεδρία εμφύτευσης μαλλιών FUT.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πριν τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE;

Ο σχεδιασμός και η κατανομή των τριχοθυλακίων κατά την τοποθέτησή τους, αποτελούν έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες για την επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών, η οποία έγκειται στη ικανότητα του πλαστικού χειρουργού. Οι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για την μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι:

 • Η ηλικία του ασθενούς που προβαίνει σε μεταμόσχευση μαλλιών
 • Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του
 • Η βαθμίδα και η έκταση της αλωπεκίας πριν την εφαρμογή της μεθόδου
 • Ο αριθμός των τριχοθυλακίων που μπορούν να ληφθούν από τη δότρια χώρα
 • Οι προσδοκίες του ασθενούς που αποφασίζει να κάνει εμφύτευση
 • Οι πιθανές μελλοντικές ανάγκες για νέα επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιων

Ποιοι είναι οι στόχοι μιας επιτυχημένης Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Ο σχεδιασμός και η κατανομή των τριχοθυλακίων κατά την μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι μια απόλυτη εξατομικευμένη διαδικασία και πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε ασθενούς, καθώς και να πληροί τρεις βασικές προϋποθέσεις:

 • Να έχει τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες στη δότρια και λήπτρια χώρα (όχι γραμμικές ουλές, ομοιόμορφη κάλυψη)
 • Να παράγει ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα
 • Να προσδίδει τημέγιστη δυνατή πυκνότητα, λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της συνεδρίας, τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια και τις ανάγκες του ασθενούς

Όταν οι προδιαγραφές που αναφέρονται παραπάνω τηρούνται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE, τα ποσοστά επιτυχίας στα περιστατικά της Advanced Hair Clinics είναι ιδιαίτερα υψηλά, ξεπερνώντας το 95-98%.

Ποια στάδια ακολουθούνται στη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE;

 • Προσδιορισμός της δότριας χώρας και εφαρμογή τοπικής αναισθησίας πριν την διενέργεια της μεθόδου
 • Αφαίρεση ένα προς ένα των τριχοθυλακίων με τη χρήση ειδικής αυτοματοποιημένης συσκευής (automated FUE extractor)
 • Φύλαξη το πολύ έως 6 ώρες των μοσχευμάτων σε υγρό και κρύο περιβάλλον 2-4 βαθμών Κελσίου
 • Σχεδιασμός της περιοχής εμφύτευσης (λήπτρια χώρα) στην οποία θα διενεργηθεί η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων που εξήχθησαν με την τεχνική follicular unit extraction
 • Τοποθέτηση των μοσχευμάτων με ειδική συσκευή εμφύτευσης (implanter device).

Πώς γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η εμφύτευση των τριχών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Με την δημιουργία μικρών οπών (υποδοχών) όπου θα εισαχθούν τα μοσχεύματα. Οι υποδοχές των μοσχευμάτων δημιουργούνται με μια βελόνα ή μαχαιρίδιο (παλιά μέθοδος). Οι περισσότερες κλινικές μαλλιών, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν την τεχνική FUE ή την τεχνική Strip ή FUT, χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα τον παλιό αυτό τρόπο εμφύτευσης των μαλλιών, όπου αρχικά διανοίγονται οι οπές ή υποδοχές των τριχοθυλακίων και στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτησή τους είτε με τη βοήθεια λαβίδας, είτε με τη χρήση implanter. Η τεχνική αυτή συνοδεύεται από σημαντική αιμορραγία και οίδημα, ενώ πολλές φορές, η τοποθέτηση των μοσχευμάτων με λαβίδες δεν οδηγεί σε φυσικά αποτελέσματα, επειδή δεν μπορεί να ελεγχθεί η γωνία και η φορά τοποθέτησης κάθε τριχοθυλακίου.

Με αυτόματη εισαγωγή των μοσχευμάτων χωρίς υποδοχές, αλλά με τη χρήση ειδικών συσκευών εμφύτευσης (τοποθέτηση με implanter device). Με τον τρόπο αυτό δεν προκαλούνται τραύματα και γραμμικές ουλές στην λήπτρια χώρα και η φύτρωση των τριχών είναι πιο φυσική, Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται με την κατάλληλη φορά και γωνία φύτρωσης, λόγω της ικανότητας του implanter να προσαρμόζεται, ανάλογα με την περιοχή όπου γίνεται η τοποθέτηση.

Στην κλινική Advanced Hair Clinics, ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής και η ομάδα του χρησιμοποιεί στα πλαίσια της τεχνικής  Advanced FUE που εφαρμόζει, τη διαδικασία εμφύτευσης των τριχοθυλακίων χωρίς τη δημιουργία υποδοχών (One Step Implantation), χωρίς μόνιμα σημάδια και με άριστο τελικό αποτέλεσμα.

Η εμφύτευση μαλλιών FUE ενέχει επιπλοκές;

Οι επιπλοκές της εμφύτευσης μαλλιών είναι συχνότερες στην εμφύτευση με την τεχνική FUT - Strip , λόγω της επεμβατικής της φύσης. Στην εμφύτευση μαλλιών FUE οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και περιλαμβάνουν τις εξής:

 • Τοπική θυλακίτιδα στη λήπτρια χώρα (<0.3%)
 • Οίδημα προσώπου κυρίως μετώπου που υποχωρεί σε 1 έως 2 ημέρες (<1%)
 • Μειωμένη φύτρωση (ποσοστό φύτρωσης >90%)
 • “Shock loss” μετά από εμφύτευση 

Η χρήση κατάλληλων πρωτοκόλλων μετά την εμφύτευση μαλλιών και η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής όπως κορτιζόνη για την αποφυγή οιδήματος, μινοξιδίλη για την αποφυγή “shock loss”, έχει μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες σημαντικών επιπλοκών μετά από εμφύτευση.

Σε ποιες άλλες περιοχές, εκτός του τριχωτού της κεφαλής, εφαρμόζεται η μέθοδος FUE;

Η μεταμοσχευση μαλλιων FUE εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία:

Στην αποκατάσταση των φρυδιών που εμφανίζουν αραίωση. Πολλές γυναίκες κυρίως λόγω αποτρίχωσης στην περιοχή των φρυδιών καταλήγουν σε μόνιμη μείωση ή εξαφάνιση των φρυδιών τους. Η μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων είναι η ιδανικότερη και φυσικότερη μέθοδος για την ενίσχυση της πυκνότητας. Με την μεταμόσχευση φρυδιών που γίνεται με τη μεταφορά των μεμονωμένων τριχοθυλακίων τα αποτελέσματα στα φρύδια είναι άριστα και απόλυτα φυσικά, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει κανείς σε tattoo με άσχημα αποτελέσματα.

Στην αποκατάσταση αραιών τριχών στο πρόσωπο λόγω τραύματος ή ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς. Πολλοί επιθυμούν να πυκνώσουν τα γένια τους ή να γεμίσουν πιθανά κενά. Η τεχνική Follicular Unit Extraction δίνει και εδώ τη λύση, με άριστα αποτελέσματα, εφόσον η επέμβαση επιτελείται από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρό.

Στην αποκατάσταση και διόρθωση ουλών που προέρχονται από προγενέστερες επεμβάσεις FUT-Strip. Μεγάλος αριθμός όσων έχουν υποβληθεί σε εμφύτευση με την τεχνική Strip προχωρούν σε δεύτερη μεταμοσχευση μαλλιων, αυτή τη φορά με την μέθοδο FUE,  για να διορθώσουν τις δύσμορφες ουλές που αφήνει η μέθοδος FUT-Strip στο κεφάλι. Στην κλινική Advanced Hair Clinics μεγάλο μέρος των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών γίνεται για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Πώς εφαρμόζεται η Ακούρευτη Συνεδρία Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE (Unshaven FUE);

Η διενέργεια μεταφοράς μεμονωμένων τριχοθυλακίων (FUE) απαιτεί συνήθως το ξύρισμα μικρής ζώνης της δότριας χώρας, με μήκος τριχών στα 2-3 mm με στόχο την πιο εύκολη εξαγωγή και λήψη των μοσχευμάτων. Πολλές φορές όμως, το ξύρισμα της δότριας χώρας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση μιας συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE, ειδικά σε ανθρώπους οι οποίοι για λόγους επαγγελματικούς, κοινωνικούς ή προσωπικούς δεν μπορούν να κουρευτούν κοντά ή δεν θέλουν να γίνει αντιληπτό ότι υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής και η ομάδα του είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που μπορούν να εφαρμόσουν την Ακούρευτη μεταμοσχευση μαλλιων FUE με την ίδια ευκολία, ακόμη και σε περιστατικά που απαιτούν μεγάλο αριθμό τριχών. Κατά την διενέργεια της ακούρευτης συνεδρίας ο ιατρός λαμβάνει τα μοσχεύματα ένα προς ένα ανάμεσα από τα φυσιολογικά μακριά μαλλιά της δότριας χώρας και τα τοποθετεί με τον ίδιο τρόπο στην πάσχουσα περιοχή.

Μετά το τέλος της ακούρευτης συνεδρίας το αποτέλεσμα είναι άριστο, καθώς το μήκος των μαλλιών είναι φυσιολογικό και τίποτε δεν μαρτυρά ότι προηγήθηκε μεταμόσχευση μαλλιών. Η ακούρευτη συνεδρία είναι ο κανόνας σε ηθοποιούς, ανθρώπους του θεάματος και των επιχειρήσεων, πολιτικούς και VIPs και είναι ιδανική για άτομα που πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στις κοινωνικές και εργασιακές υποχρεώσεις τους χωρίς να φαίνεται το παραμικρό. Η ακούρευτη συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων (Unshaven Follicular Unit Extraction) προτιμάται επίσης από τις περισσότερες γυναίκες, όπου το κούρεμα της δότριας χώρας είναι πρακτικά απαγορευτικό.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της μεθόδου FUE;

H μεταμόσχευση μαλλιών FUE δίνει απολύτως μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα. Ανάλογα με την εμπειρία του ιατρού που πραγματοποίησε την επέμβαση, μπορεί να είναι από ικανοποιητικά έως άριστα. Η ανάπτυξη νέων τριχών μετά την μέθοδο Follicular Unit Extraction συνήθως φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 95%. Τα μαλλιά που προέρχονται από τη μεταμόσχευση είναι μόνιμα και συμπεριφέρονται απολύτως φυσιολογικά. Για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής πυκνότητας ανά περιοχή ή για την κάλυψη μεγάλων περιοχών σε προχωρημένες αλωπεκίες, συνήθως απαιτούνται δύο συνεδρίες. Ο ελάχιστα επεμβατικός χαρακτήρας της μεταμοσχευσης μαλλιων FUE  σε σύγκριση με την τεχνική FUT-Strip, επιτρέπει την αξιοποίηση της δότριας χώρας και στο μέλλον, εφόσον η πυκνότητά της είναι επαρκής.

Η ανάπτυξη των νέων μαλλιών μετά τη μεταμόσχευση πραγματοποιείται σταδιακά και ολοκληρώνεται μέσα σε 12 μήνες. Τα περισσότερα μαλλιά διατηρούνται και μπορεί να αναπτυχθούν από τις πρώτες ημέρες μετά την εμφύτευση μαλλιών FUE . Κάποια όμως αποπίπτουν τις επόμενες 2-6 εβδομάδες καθώς μετά την τοποθέτησή τους μεταπίπτουν στην τελογενή φάση. Ακολουθεί η προοδευτική επαναφύτρωση των νέων μαλλιών, η οποία ολοκληρώνεται πρακτικά στους 10 περίπου μήνες μετά την μεταμόσχευση μαλλιών. Συχνά αναφέρεται φύτρωση νέων μαλλιών ακόμη και 18-24 μήνες μετά την επέμβαση.

Πρακτικά, όταν η εμφύτευση μαλλιών έχει γίνει στην πρόσθια ζώνη ή στο hairline και το πρόσωπο (πχ μεταμόσχευση στα γένια, φρύδια), η φύτρωση είναι πιο γρήγορη λόγω της πολύ πλούσιας αιμάτωσης των περιοχών αυτών, και ολοκληρώνεται σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 80%, μέσα στους πρώτους 4-6 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE. Η τεχνική FUE δεν αφήνει ουλές και σημάδια, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική.

Ποιο είναι το κόστος Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE;

Το κόστος κάθε συνεδρίας μεταμοσχευσης μαλλιων μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Την τιμή της συνεδρίας μεταβάλλουν κριτήρια όπως ο αριθμός των μεταφερόμενων τριχών, η διάρκεια της επέμβασης, η ύπαρξη ουλών από παλαιό Strip και η επιλογή ακούρευτης συνεδρίας (unshaven FUE) κατά την οποία η εμφύτευση πραγματοποιείται χωρίς να προηγηθεί κούρεμα της δότριας χώρας. Η ακούρευτη συνεδρία είναι περισσότερο χρονοβόρα και απαιτεί ειδική ικανότητα από τον χειρουργό. Η συνεδρία αποκατάστασης φρυδιών ή ουλών ποικίλλει σε κόστος, ανάλογα με την τεχνική δυσκολία της επέμβασης.

Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές και πόσο κοστίζει η μεταμόσχευση  μαλλιών.

 

Γιατί να Επιλέξω την Advanced Hair Clinics για την Μεταμόσχευση Μαλλιών μου;

Σκέφτεστε: "Θέλω να κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών. Πού να πάω;" και είναι φυσικό να το σκεφτείτε πριν κάνετε το μεγάλο βήμα. Αν θέλετε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, επιλέξτε την Advanced Hair Clinics. Διαβάστε το γιατί:

 • Advanced Hair Clinics είναι η πλέον εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα. Στον χώρο της διενεργούνται εκατοντάδες συνεδρίες κάθε χρόνο από Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες.
 • Η Advanced Hair Clinics είναι 4 φορές βραβευμένη ως Καλύτερη Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον Κόσμο για το 2016, 2017, 2019 & το 2020 από τον διεθνή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, International Medical Travel Journal (IMTJ). Είναι η μόνη κλινική στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να αναγνωριστεί διεθνώς και επισήμως ως κορυφαία.
 • Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Advanced Hair Clinics είναι ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, με εμπειρία περισσότερων από 6000 επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ). Όλες οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων διενεργούνται από τον ίδιο και την ομάδα του, γεγονός που εγγυάται επιτυχία 100%  και ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ιατρούς που είναι τακτικό μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) και καλείται κάθε χρόνο στα παγκόσμια συνέδρια μεταμόσχευσης μαλλιών για να εκπαιδεύσει στις νέες μεθόδους Follicular Unit Extraction, ιατρούς από όλον τον κόσμο. Ο Δρ Βεκρής, αποτελεί, παγκοσμίως, έναν από τους πρωτοπόρους γιατρούς με εξειδίκευση στη μεταμοσχευση μαλλιων FUE. Έχει πολυετή εμπειρία άνω των 10 ετών στη συγκεκριμένη τεχνική, έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος τα μέλη των ιατρικών ομάδων της Advanced Hair Clinics, όπως και δεκάδες άλλους γιατρούς και τεχνικούς σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
 • Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος εμφύτευσης Advanced FUΕ είναι η πιο πρωτοποριακή τεχνική σήμερα καθώς ελαχιστοποιείται ο τραυματισμός τόσο της δότριας και της λήπτριας χώρας, λόγω της χρήσης εργαλείων πολύ μικρής διαμέτρου και λόγω της απευθείας τοποθέτησης χωρίς δημιουργία υποδοχών στη λήπτρια χώρα (One Step Implantation).

 • Στον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή και στην κλινική Advanced Hair Clinics καταλήγουν για διόρθωση και αποκατάσταση οι περισσότερες αποτυχημένες επεμβάσεις εμφύτευσης μαλλιών από μη εξειδικευμένους ιατρούς. Επίσης η αποκατάσταση ουλών προερχόμενες από επεμβάσεις FUT αποτελεί συχνό αντικείμενο της ιατρικής ομάδας της Advanced Hair Clinics. Η διόρθωση επιτελείται με την μεταμοσχευση μαλλιων FUE.
 • Οι ιατρικές ομάδες της Advanced Hair Clinics υπό την καθοδήγηση του Δρ Αναστασίου Βεκρή, είναι οι μόνες ομάδες για μεταμοσχευση μαλλιων FUE στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες διεθνώς που εφαρμόζουν ιδιαίτερα απαιτητικά ή σπάνια περιστατικά, όπως είναι η μεταμόσχευση μαλλιών στα γένια και τα φρύδια, η μεταμόσχευση σωματικών τριχών (body hair), η αποκατάσταση ουλών.  Η επιστημονική ομάδα της Advanced Hair Clinics μπορεί να πραγματοποιήσει συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών FUE με περισσότερα από 3000 τριχοθυλάκια ή 7000 τρίχες σε μία, ημερήσια, συνεδρία διάρκειας 8 ωρών.

4 Βασικοί Λόγοι για να μας επιλέξετε:

advanced hair clinics - περισσότερες από 20000 επιτυχείς μεταμοσχεύσεις παγκοσμίως

20.000+ Επιτυχείς Μεταμοσχεύσεις

advanced hair clinics - 7000 τρίχες σε μια συνεδρία

7.000+ τρίχες σε 
1 συνεδρία FUE

εμφυτευση μαλλιων fue - δρ αναστάσιος βεκρής

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Μέλος ISHRS

advanced hair clinics - άριστα εκπαιδευμένες ιατρικές ομάδες στην εμφυτευση μαλλιων fue

Άριστα εκπαιδευμένες ιατρικές ομάδες

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
crossmenulistchevron-rightquestion-circlecheckmark-circle