Ε
πιθυμείτε το αξύριστο λουκ των δύο ημερών, αλλά εμφανίζετε αραίωση στην περιοχή; Μάθετε για την εμφυτευση γενιων Advanced FUE που εφαρμόζει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής. Η σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, πέρα από την εφαρμογή της στην οριστική αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και στην εμφύτευση γενιών (beard transplantation). Στην κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics εφαρμόζεται η πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης γενιών Advanced FUE, από τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή και τη χειρουργική ομάδα του.

Η εμφυτευση γενιων Advanced FUE (Follicular Unit Extraction) είναι μια τεχνική εμφύτευσης τριχοθυλακίων όπου μεταφέρουμε μεμονωμένα τριχοθυλάκια ένα-ένα από τη δότρια περιοχή, η οποία βρίσκεται κατά προτίμηση στην ινιακή χώρα (πίσω και κάτω μέρος του τριχωτού του κεφαλιού), στα σημεία της λήπτριας περιοχής όπου υπάρχει αραίωση στα γένια. Η Advanced FUΕ θεωρείται σήμερα η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης γενιών με μεγάλο της πλεονέκτημα πως είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν αφήνει σημάδια και ουλές. Οι περιοχές μεταμόσχευσης γενιών περιλαμβάνουν εκείνη του γενίου (πιγούνι), το μουστάκι και την ένωσή του με τα γένια, τις παρειές, τις φαβορίτες και συνδυασμό περιοχών.

Εμφύτευση Γενιών – Mέθοδος ADVANCED FUE

Ο τρόπος που γίνεται η μεταμόσχευση γενιών πρέπει να έχει σχεδιαστεί προσεχτικά. Ειδικότερα, ο γιατρός εξετάζει κάποια κριτήρια, όπως η ηλικία του ασθενή που θέλει να υποβληθεί σε εμφύτευση γενιών Advanced FUΕ, το πόσο πλούσια είναι η δότρια περιοχή στο κεφάλι (ή το στήθος, μια άλλη δότρια περιοχή που ίσως επιλεγεί), τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το αποτέλεσμα που περιμένει ο υποψήφιος). Επίσης, ο γιατρός πρέπει να προβλέψει με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς και την επιθυμητή πυκνότητα, τον αριθμό των τριχοθυλακίων που πρέπει να εμφυτευθούν.

Τα στάδια της εμφύτευσης γενιών με τη μέθοδο FUE είναι τα εξής:

  • Ο γιατρός προσδιορίζει και χαρτογραφεί τη δότρια ζώνη, από όπου θα λάβει τα τριχοθυλάκια. Αυτή πρέπει να είναι πλούσια και να μην έχει προδιάθεση για αραίωση.
  • Ο ειδικός εφαρμόζει τοπική αναισθησία και αφαιρεί τα τριχοθυλάκια ένα ένα με ειδική συσκευή.
  • Τα τριχοθυλάκια διατηρούνται με κατάλληλο τρόπο σε υγρό και κρύο περιβάλλον, μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση γενιών.
  • Ο γιατρός σχεδιάζει την περιοχή όπου θα γίνει η εμφύτευση γενιών.
  • Τέλος, τοποθετεί τα μοσχεύματα με την τεχνική Advanced FUE στην περιοχή που αντιμετωπίζει αραίωση, χωρίς προηγουμένως να έχει τραυματίσει το δέρμα ανοίγοντας οπές (one-step implantation).

Η εμφύτευση των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή γίνεται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής εμφύτευσης (implanting device), που επιτρέπει την τοποθέτηση κάθε τριχοθυλακίου στο κατάλληλο βάθος, με τη σωστή φορά και κατεύθυνση που κάθε φορά απαιτείται, καθώς στο πρόσωπο, ανάλογα με την περιοχή της εμφύτευσης (π.χ. μεταμόσχευση στο μουστάκι, μεταμόσχευση στις φαβορίτες, μεταμόσχευση στα γένια κλπ), απαιτείται διαφορετική φορά και γωνία τοποθέτησης ώστε να μιμείται τη φυσιολογική εμφάνιση των τριχών του προσώπου. Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά απαιτητική και γι’αυτό το λόγο είναι ελάχιστες οι κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως με γνώση και εμπειρία στη μεταμόσχευση γενιών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Advanced Hair Clinics.

hair-follicles    Κατά τη διαδικασία της εμφύτευσης γενιών ή γενικότερα τριχών στο πρόσωπο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι ιδιαιτερότητες των τριχών του προσώπου. Σε σχέση με τις τρίχες του τριχωτού της κεφαλής, οι τρίχες του προσώπου είναι παχύτερες, έχοντας διπλάσια διάμετρο περίπου. Επίσης, στο πρόσωπο φύονται κυρίως τριχοθυλάκια με μια τρίχα (μονότριχα) ή με δύο τρίχες (δίτριχα). Τριχοθυλάκια με περισσότερες τρίχες είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτό σημαίνει ότι, κατά τη μεταμόσχευση τριχών με τη μέθοδο FUE από το τριχωτό της κεφαλής στο πρόσωπο, πρέπει να γίνεται προσπάθεια λήψης τριχοθυλακίων με τρίχες όσο γίνεται μεγαλύτερης διαμέτρου, μονότριχα και δίτριχα κυρίως, προερχόμενα συνήθως από την ινιακή χώρα.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι η μεταμόσχευση τριχών στο πρόσωπο, ανάλογα με την περιοχή, δηλαδή τα γένια, το μουστάκι, οι φαβορίτες, οι παρειές ή συνδυασμοί αυτών, απαιτεί σημαντικούς αριθμούς τριχοθυλακίων για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα από πλευράς πυκνότητας. Ο αριθμός των τριχοθυλακίων που απαιτούνται μπορεί να ποικίλλει, από μερικές εκατοντάδες για την αποκατάσταση μιας ουλής ή την πύκνωση στο μουστάκι ή στις φαβορίτες, μέχρι αρκετές χιλιάδες τριχοθυλάκια σε περιπτώσεις ολικής αποκατάστασης της τριχοφυίας του προσώπου. Η μεταμόσχευση γενιών μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία συνεδρία ή, σπανιότερα, σε δύο συνεδρίες, όταν η αραίωση των τριχών του προσώπου είναι πολύ μεγάλη και οι απαιτήσεις πυκνότητας σημαντικές.

Επειδή η εμφύτευση γενιών και γενικότερα η εμφύτευση τριχών στο πρόσωπο απαιτεί τριχοθυλάκια με ειδικές προδιαγραφές (μονότριχα ή δίτριχα με τρίχες μεγάλης διαμέτρου), είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλων εργαλείων κατά τη διάρκεια της εξαγωγής, που να επιτρέπουν την επιλογή τριχοθυλακίων με τις επιθυμητές ιδιότητες. Έτσι, προτιμάται η χρήση χειροκίνητης εξαγωγής (manual extraction) ή χειροκίνητης εξαγωγής με μηχανικό εξαγωγέα (motorized extraction). Αντίθετα, η πολλά υποσχόμενη ρπομποτική μεταμόσχευση μαλλιών (ARTAS Robotic Hair Transplant), μπορεί να εμφανίζει δυσχέρεια στη χρήση της καθώς δεν μπορεί να γίνει επιλογή των κατάλληλων τριχοθυλακίων από το χειριστή του μηχανήματος.

Εμφύτευση Γενιών – Φωτογραφίες

Με την μέθοδο μεταμόσχευσης γενιών Advanced FUE το αποτέλεσμα είναι φυσικό και δεν υπάρχουν ουλές. Τα ποσοστά ανάπτυξης νέων τριχών φτάνουν το 95%. Μετά την εμφύτευση γενιών, τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται σταδιακά, ακόμη και από τις πρώτες μέρες, ενώ ένα ποσοστό μαλλιών πέφτουν σε διάστημα 2-6 εβδομάδων μετά τη μεταμόσχευση και ξαναφυτρώνουν σταδιακά μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες. Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά και λόγω της πλούσιας αιμάτωσης του προσώπου μέσα σε 6 μήνες έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 80%, ενώ η τελική εικόνα εμφανίζεται σε ένα χρόνο.

εμφυτευση γενιων fue, fue beard transplant, fue transplantation de barbes, fue barthaartransplantation, impianto di barba fue, fue имплантация борода, implantación de la barba fue, transplant mjekër fue

Συγκριτικά με άλλες μεθόδους που σήμερα θεωρούνται ξεπερασμένες (π.χ. την FUT ή Strip), η μεταμόσχευση γενιών με την Advanced FUE παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Είναι ελάχιστα τραυματική και γίνεται με τοπική αναισθησία.
  • Με την τεχνική μεταμόσχευσης γενιών Advanced FUE έχουμε ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία.
  • Μετά την επέμβαση δεν υπάρχουν αντιαισθητικές ουλές και σημάδια στις περιοχές όπου ο γιατρός έλαβε τα τριχοθυλάκια.
  • Η αποθεραπεία είναι γρήγορη και ο πόνος πολύ μικρός έως ανύπαρκτος.
  • Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να επιστρέψει στις δραστηριότητές του άμεσα, ακόμα και μετά από 2 μέρες.

Εμφύτευση Γενιών – Είμαι ο Ιδανικός Υποψήφιος;

Η μεταμόσχευση γενιών ενδείκνυται σε όσους εμφανίζουν αραίωση για κληρονομικούς λόγους, ορμονικούς (π.χ. υποθυρεοειδισμός), εξαιτίας κάποιου τραύματος, εγκαύματος ή ουλής. Όλα τα παραπάνω, εξάλλου, θεωρούνται και οι βασικές αιτίες της αραίωσης γενιών. Σε πολλές περιπτώσεις ανδρών, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρατηρείται το φαινόμενο της αραιής τριχοφυίας στο πρόσωπο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κληρονομικότητα.

εμφυτευση γενιων fue, fue beard transplant, fue transplantation de barbes, fue barthaartransplantation, impianto di barba fue, fue имплантация борода, implantación de la barba fue, transplant mjekër fue

Ακόμη, η μεταμόσχευση γενιών μπορεί να εφαρμοστεί και σε επιλεγμένες περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας στο πρόσωπο ή στις φαβορίτες, εφόσον οι βλάβες είναι μικρής σχετικά διαμέτρου και σταθερές για χρονικό διάστημα άνω του έτους. Τότε, μπορεί να γίνει εμφύτευση γενιών, αφού ενημερωθεί ο ασθενής ότι υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισης της γυροειδούς αλωπεκίας στην ίδια ή σε άλλη περιοχή του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής.

Εμφύτευση Γενιών – Κόστος

Η τιμή μιας συνεδρίας μεταμόσχευσης γενιών Advanced FUE διαφοροποιείται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την εντόπιση της αραίωσης, αν δηλαδή πρόκειται για μια μικρή ουλή στο πρόσωπο ή αν πρόκειται για μεγαλύτερες περιοχές, όπως μεταμόσχευση μουστακιού, μεταμόσχευση στις φαβορίτες ή πλήρης αποκατάσταση των γενιών. Επίσης, το κόστος καθορίζεται και κινείται ανοδικά ανάλογα με τη διάρκεια της επέμβασης και την επιλογή της “ακούρευτης” συνεδρίας (unshaven FUE), δηλαδή τη δυνατότητα να υποβληθεί κάποιος σε μεταμόσχευση γενιών χωρίς να ξυριστεί η δότρια περιοχή.