Εμφυτευση Γενιων FUE

Η σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και στην εμφυτευση γενιων (beard transplantation).
η εμφυτευση γενιων fue ειναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία με εξαιρετικά αποτελέσματα

Στην κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics εφαρμόζεται η πλέον σύγχρονη τεχνική για εμφυτευση γενιων FUE, από τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή και τη χειρουργική ομάδα του.

Η εμφυτευση γενιων Advanced FUE (Follicular Unit Extraction) είναι μια τεχνική εμφύτευσης τριχοθυλακίων κατά την οποία μεταφέρουμε ένα-ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή, η οποία βρίσκεται κατά προτίμηση στην ινιακή χώρα, δηλαδή στο πίσω και κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, στα σημεία της λήπτριας περιοχής όπου υπάρχει αραίωση, δηλαδή στα γένια.

Η Advanced FUΕ θεωρείται σήμερα η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης γενιών έχοντας ως μεγάλο της πλεονέκτημα το γεγονός ότι είναι ελάχιστα επεμβατική, ότι δεν αφήνει σημάδια και ουλές και ότι παρέχει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Οι περιοχές μεταμόσχευσης γενιών περιλαμβάνουν εκείνη του γενίου (πιγούνι), το μουστάκι και την ένωσή του με τα γένια, τις παρειές, τις φαβορίτες και συνδυασμό περιοχών.

Συγκριτικά με την μέθοδο FUT-Strip που σήμερα θεωρείται τραυματική και ξεπερασμένη, η εμφυτευση γενιων με την μέθοδο FUE παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

Η εμφύτευση γενιών FUE μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1 συνεδρία ή, σπανιότερα, σε 2 συνεδρίες, όταν η αραίωση των τριχών του προσώπου είναι πολύ μεγάλη και οι απαιτήσεις πυκνότητας σημαντικές.

Η διαδικασία εμφύτευσης τριχών στο πρόσωπο είναι εξαιρετικά απαιτητική και γι’ αυτό το λόγο είναι ελάχιστες οι κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως με γνώση και εμπειρία στην εμφύτευση γενιών FUE, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Advanced Hair Clinics.

Είναι ελάχιστα τραυματική και γίνεται με τοπική αναισθησία.
Με την τεχνική μεταμόσχευσης γενιών Advanced FUE έχουμε ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία.
Μετά την επέμβαση δεν υπάρχουν αντιαισθητικές ουλές και σημάδια στις περιοχές από τις οποίες ο γιατρός έλαβε τα τριχοθυλάκια.
Η αποθεραπεία είναι γρήγορη και ο πόνος πολύ μικρός έως ανύπαρκτος.
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του άμεσα, ακόμα και μετά από 2 μέρες.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Άνθρωποι - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αποτελέσματα

  • εμφύτευση γενιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 001
  • εμφύτευση γενιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 002
  • εμφύτευση γενιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 003
  • εμφύτευση γενιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 004
  • εμφύτευση γενιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 005
Θέλω Να Μάθω Περισσότερα

Εμφυτευση Γενιων FUE - Συχνές Ερωτήσεις​

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την εμφύτευση στα γένια;

Η εμφυτευση γενιων FUE ενδείκνυται για όσους εμφανίζουν αραίωση για λόγους κληρονομικούς, ορμονικούς, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού, ή εξαιτίας κάποιου τραύματος, εγκαύματος ή ουλής. Όλα τα παραπάνω, εξάλλου, θεωρούνται και οι βασικές αιτίες της αραίωσης γενιών. Σε πολλές περιπτώσεις ανδρών, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρατηρείται το φαινόμενο της αραιής τριχοφυΐας στο πρόσωπο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κληρονομικότητα.

Σε περίπτωση γυροειδούς αλωπεκίας, μπορεί να εφαρμοστεί εμφύτευση;

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας στο πρόσωπο ή στις φαβορίτες, εφόσον οι βλάβες είναι μικρής διαμέτρου και σταθερές για χρονικό διάστημα άνω του έτους, μπορεί να εφαρμοστεί εμφύτευση. Αφού ενημερωθεί ο ασθενής ότι υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισης της γυροειδούς αλωπεκίας στην ίδια ή σε άλλη περιοχή του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής, μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία εμφύτευσης.

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να εξετάσει ο Ιατρός;

Ο εξειδικευμένος Ιατρός εξετάζει κριτήρια όπως την ηλικία του ασθενούς που θέλει να υποβληθεί σε εμφυτευση γενιων FUΕ, αξιολογεί την πυκνότητα της δότριας περιοχής, που συνήθως είναι η ινιακή περιοχή ή το στήθος, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενούς αλλά και  το αποτέλεσμα που περιμένει ο υποψήφιος από τη συνεδρία. Επίσης, ο Ιατρός πρέπει να προβλέψει με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς και την επιθυμητή πυκνότητα, τον αριθμό των τριχοθυλακίων που πρέπει να εμφυτευθούν.

Ποια είναι τα στάδια της εμφύτευσης γενιών;

Ο γιατρός αρχικά προσδιορίζει και χαρτογραφεί τη δότρια ζώνη, από όπου θα λάβει τα τριχοθυλάκια. Αυτή πρέπει να είναι πλούσια και να μην έχει προδιάθεση για αραίωση. Έπειτα εφαρμόζει τοπική αναισθησία και αφαιρεί τα τριχοθυλάκια ένα-ένα με ειδική συσκευή. Τα μοσχεύματα διατηρούνται σε υγρό και κρύο περιβάλλον, μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση γενιών. Στη συνέχεια, ο γιατρός σχεδιάζει την περιοχή όπου θα γίνει η εμφύτευση γενιών. Τέλος, τοποθετεί τα μοσχεύματα με την τεχνική Advanced FUE στην περιοχή που αντιμετωπίζει αραίωση, χωρίς προηγουμένως να έχει τραυματίσει το δέρμα ανοίγοντας οπές (one-step implantation).

Η εμφύτευση των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή γίνεται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής εμφύτευσης (implanting device), που επιτρέπει την τοποθέτηση κάθε τριχοθυλακίου στο κατάλληλο βάθος, με τη σωστή φορά και κατεύθυνση που κάθε φορά απαιτείται, καθώς στο πρόσωπο, ανάλογα με την περιοχή της εμφύτευσης, απαιτείται διαφορετική φορά και γωνία τοποθέτησης ώστε να μιμείται τη φυσιολογική εμφάνιση των τριχών του προσώπου.

Πώς επιτυγχάνεται ένα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα;

Κατά τη διαδικασία της εμφύτευσης γενιών ή γενικότερα τριχών στο πρόσωπο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι ιδιαιτερότητες των τριχών του προσώπου. Σε σχέση με τις τρίχες του τριχωτού της κεφαλής, οι τρίχες του προσώπου είναι παχύτερες, έχοντας διπλάσια διάμετρο περίπου. Επίσης, στο πρόσωπο φύονται κυρίως τριχοθυλάκια με μια τρίχα (μονότριχα) ή με δύο τρίχες (δίτριχα). Τριχοθυλάκια με περισσότερες τρίχες είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτό σημαίνει ότι, κατά τη μεταμόσχευση τριχών με τη μέθοδο FUE από το τριχωτό της κεφαλής στο πρόσωπο, πρέπει να γίνεται προσπάθεια λήψης τριχοθυλακίων με τρίχες όσο γίνεται μεγαλύτερης διαμέτρου, μονότριχα και δίτριχα κυρίως, προερχόμενα συνήθως από την ινιακή χώρα.

H μεταμόσχευση τριχών στο πρόσωπο, ανάλογα με την περιοχή αραίωσης (γένια, μουστάκι, φαβορίτες, παρειές ή συνδυασμοί αυτών) απαιτεί σημαντικούς αριθμούς τριχοθυλακίων για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα από πλευράς πυκνότητας. Ο αριθμός των τριχοθυλακίων που απαιτούνται μπορεί να ποικίλλει, από μερικές εκατοντάδες για την αποκατάσταση μιας ουλής ή την πύκνωση στο μουστάκι ή στις φαβορίτες, μέχρι αρκετές χιλιάδες τριχοθυλάκια σε περιπτώσεις ολικής αποκατάστασης της τριχοφυΐας του προσώπου.

Πότε θα δω το αποτέλεσμα ολοκληρωμένο;

Τα ποσοστά ανάπτυξης νέων τριχών είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και φτάνουν το 95%. Μετά την εμφύτευση γενιών, τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται σταδιακά, ακόμη και από τις πρώτες μέρες, ενώ ένα ποσοστό τριχών πέφτουν σε διάστημα 2-6 εβδομάδων μετά τη μεταμόσχευση και ξαναφυτρώνουν σταδιακά μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες. Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά και χάρη στην πλούσια αιμάτωση του προσώπου μέσα σε 6 μήνες το αποτέλεσμα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 80%. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται 12 μήνες μετά τη συνεδρία.

Ποιο είναι το κόστος για την εμφύτευση γενιών;

Η τιμή μιας συνεδρίας εμφύτευσης γενιών FUE διαφοροποιείται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την εντόπιση της αραίωσης, αν δηλαδή πρόκειται για μια μικρή ουλή στο πρόσωπο ή αν πρόκειται για μεγαλύτερες περιοχές, όπως μεταμόσχευση μουστακιού, μεταμόσχευση στις φαβορίτες ή πλήρης αποκατάσταση των γενιών. Επίσης, το κόστος καθορίζεται και κινείται ανοδικά ανάλογα με τη διάρκεια της επέμβασης και την επιλογή της ακούρευτης συνεδρίας (unshaven FUE), δηλαδή τη δυνατότητα να υποβληθεί κάποιος σε μεταμόσχευση γενιών χωρίς να ξυριστεί η δότρια περιοχή.

Είναι η ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών μια καλή επιλογή;

Επειδή η εμφύτευση γενιών FUE και γενικότερα η εμφύτευση τριχών στο πρόσωπο απαιτεί τριχοθυλάκια με ειδικές προδιαγραφές - μονότριχα ή δίτριχα με τρίχες μεγάλης διαμέτρου - είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλων εργαλείων κατά τη διάρκεια της εξαγωγής, τα οποία θα επιτρέπουν την επιλογή τριχοθυλακίων με τις επιθυμητές ιδιότητες. Έτσι, προτιμάται η χρήση χειροκίνητης εξαγωγής (manual extraction) ή χειροκίνητης εξαγωγής με μηχανικό εξαγωγέα (motorized extraction).

Αντίθετα, η πολλά υποσχόμενη ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών (ARTAS Robotic Hair Transplant), μπορεί να εμφανίζει δυσχέρεια στη χρήση της καθώς δεν μπορεί να γίνει επιλογή των κατάλληλων τριχοθυλακίων από το χειριστή του μηχανήματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

* Έχω ενημερωθεί για την ως άνω επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων, και ΔΙΝΩ την συγκατάθεσή μου σε αυτήν, όπως ειδικά αυτή ορίζεται αναλυτικά ΕΔΩ.

ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
crossmenuchevron-rightquestion-circlecheckmark-circle