Ιατρικό Tατουάζ Scalp Micropigmentation

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη θεραπεία μικρο-δερματοστιξίας του τριχωτού, γνωστής και ως Scalp Micropigmentation ή Ιατρικό Τατουάζ.

Τι είναι το ιατρικό τατουάζ

scalp micropigmentation απο ειδικο

Το ιατρικό τατουάζ ή διαφορετικά Scalp Micro Pigmentation χρησιμοποιείται για την κάλυψη ουλών κεφαλής και δέρματος από ατυχήματα, χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλα αίτια, καθώς και για αισθητικούς λόγους όπως η κάλυψη της αραίωσης μαλλιών.

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη διαδικασία η οποία, αν και ομοιάζει με την τεχνική του παραδοσιακού τατουάζ, απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία και περιλαμβάνει την ενδοδερμική έγχυση μικροσκοπικών σωματιδίων χρωστικής στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. Η ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την χρήση ή μη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας γενιάς, από την επιλογή της ιδανικής χρωστικής που θα ταιριάζει με τον τύπο δέρματος και μαλλιών και τέλος, εξαρτάται από την τεχνική και την εμπειρία του ειδικού που θα την εφαρμόσει.

Στην Advanced Hair Clinics, η μέθοδος Scalp Micropigmentation είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Ανάλογα με την έκταση της αραίωσης και το επιθυμητό αποτέλεσμα, η μη τοξική και υποαλλεργική χρωστική ουσία εισάγεται με την τεχνική της μικρο-δερματοστιξίας σε εσω-επιδερμικό επίπεδο, απευθείας στις περιοχές όπου εντοπίζεται η αραίωση, προσφέροντας την εικόνα ενός ξυρισμένου/κοντοκουρεμένου τριχωτού και καλύπτοντας τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ουλών.

Τι πρέπει να γνωρίζω για το ιατρικό  τατουάζ

Η Διαδικασία:

Συνήθως, για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς, την απόχρωση και την έκταση της περιοχής που επιθυμούμε να καλύψουμε. Συνοπτικά, τα βήματα για την ολοκλήρωση της καινοτόμου, μη επεμβατικής μεθόδου ιατρικού τατουάζ Scalp Micropigmentation είναι τα εξής:

Στην πλειοψηφία τους, οι συμβουλευτικές συνεδρίες διεξάγονται ιδανικά από κοντά, με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου. Ωστόσο, σε περίπτωση που η επίσκεψη  σε μια από τις κλινικές μας είναι αδύνατη, είναι δυνατή η πραγματοποίηση συμβουλευτικής συνεδρίας μέσω video κλήσης, email, Skype, Facetime, WhatsApp και Viber. Κατά το συμβουλευτικό στάδιο, οι εξειδικευμένοι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα εξετάσουν τις ανάγκες σας και θα σχεδιάσουν ένα θεραπευτικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Κατά την 1η συνεδρία θα γίνει ο σχεδιασμός και θα ξεκινήσει η διαδικασία scalp micropigmentation με συντηρητικό τρόπο και πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία ολοκληρώνεται εντός 3 συνεδριών. Οι επιπλέον συνεδρίες μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση σκιάς και υφής, να γεμίσουμε την περιοχή με περισσότερη λεπτομέρεια και να πετύχουμε φυσικά αποτελέσματα άμεσης κάλυψης ακόμα και σε προχωρημένες βαθμίδες τριχόπτωσης.

scalp micropigmentation διαδικασια
scalp micropigmentation πλεονεκτηματα

Τα Πλεονεκτήματα:

Αν και ο αριθμός των σύγχρονων διαθέσιμων θεραπειών για την αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών είναι μεγάλος, η μη επεμβατική μέθοδος Scalp Micropigmentation γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδιαίτερα σε εκείνους που επιθυμούν:

 • Να έχουν το look ενός “φρεσκο-ξυρισμένου” κεφαλιού
 • Πύκνωση της γραμμής του τριχωτού ή/και μερικώς ή εντελώς καραφλών περιοχών του κεφαλιού
 • Πυκνότερα Φρύδια – Eyebrow Micropigmentation
 • Ενίσχυση του αισθητικού αποτελέσματος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Συνδυαστική Θεραπεία
 • Κάλυψη των συμπτωμάτων κάθε βαθμίδας Αλωπεκίας
 • Κάλυψη μεγάλων, δύσμορφων ουλών που προέρχονται από αποτυχημένες επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Αποκατάσταση Ουλής FUT-Scar
 • Αποκατάσταση Εγκαύματος & Ουλών
 • Βελτίωση παλιού Scalp Micropigmentation

Η μέθοδος Scalp Micropigmentation απευθύνεται επίσης και σε:

 • Άτομα σε πολύ πρώιμο στάδιο αραίωσης
 • Άτομα με πλήρως εξαντλημένη ή ακατάλληλη δότρια χώρα για τα οποία είναι αδύνατη η Μεταμόσχευση Μαλλιών
 • Άτομα που πάσχουν από Ανδρογενετική Αλωπεκία – Ανδρικού Τύπου Τριχόπτωση
 • Άτομα που πάσχουν από Γυναικείου Τύπου Τριχόπτωση

Αποτελέσματα & Αντενδείξεις:

Μετά από κάθε συνεδρία Scalp Micropigmentation, ο ασθενής ενδέχεται να εμφανίσει μικρό αιμάτωμα και ερεθισμό με τη μορφή μικρής ανοιχτής πληγής, συμπτώματα τα οποία θα υποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίας, οι πληγές και η άβολη αίσθηση που τις συνοδεύει υποχωρούν σταδιακά, και το αποτέλεσμα γίνεται  όλο και πιο φυσικό.

Το αποτέλεσμα του ιατρικού τατουάζ γίνεται ορατό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίας. Ωστόσο, μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες, η εικόνα του τριχωτού βελτιώνεται καθώς οι κουκίδες χρωστικής του τατουάζ μειώνονται σε μέγεθος, αποκαλύπτοντας ένα απόλυτα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Σημαντική είναι η προστασία της περιοχής από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για την αποφυγή της αλλοίωσης του χρώματος του τατουάζ, φαινόμενου γνωστού και ως bleaching.

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και έτσι ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς να γίνει αντιληπτή η εφαρμογή του Scalp Micropigmentation.

 • scalp micropigmentation αθηνα - αποτελεσμα πριν μετα 001
 • scalp micropigmentation αθηνα - αποτελεσμα πριν μετα 002
 • scalp micropigmentation αθηνα - αποτελεσμα πριν μετα 003
 • scalp micropigmentation αθηνα - αποτελεσμα πριν μετα 004
 • scalp micropigmentation αθηνα - αποτελεσμα πριν μετα 005

Οφέλη του ιατρικού τατουάζ Scalp Micropigmentation

scalp micropigmentation - Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

scalp mpg μη επεμβατικη διαδικασια

Μη επεμβατική διαδικασία

scalp mpg αμεση επιστροφη στην εργασια

Άμεση επιστροφή στην εργασία

Γιατί να κάνω ιατρικό τατουάζ

Στην Advanced Hair Clinics, μια από τις πλέον σύγχρονες και εξειδικευμένες κλινικές Μεταμόσχευση Μαλλιών σε όλο τον κόσμο, η θεραπεία με ιατρικό τατουάζ Scalp Micropigmentation εφαρμόζεται συνδυαστικά με την τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE, ενισχύοντας την εμφάνιση του τριχωτού σε επίπεδο πυκνότητας και δίνοντας τρισδιάστατη αίσθηση κοντοκουρεμένων τριχοθυλακίων στις επίπεδες κουκίδες του τατουάζ.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
crossmenulistchevron-rightquestion-circlecheckmark-circle