ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Κωνσταντίνα Μάμαλη

Το κριτήριο επιλογής ιατρού πρέπει να καθορίζεται από την εμπειρία, τη συνεχή επιμόρφωση και την ικανοποίηση των ασθενών του.
Δερματολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες δερματολόγους στην Ελλάδα. Χάρη στην καθημερινή κλινική εξάσκηση και τη σταθερή συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και όπου παρουσιάζει τις μελέτες της, διαθέτει άριστη επιστημονική γνώση σχετικά με τις καινοτόμες θεραπείες Αισθητικής Ιατρικής προσώπου και σώματος.

Η Δρ. Κωνσταντία Μάμαλη συμμετέχει σταθερά σε HandsOn Workshops εκπαιδεύοντας νεότερους Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς πάνω στις τεχνικές εφαρμογής και τα καινοτόμα υλικά στην Αισθητική Ιατρική.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τα έτη 2003-2009. Ολοκλήρωσε το τελευταίο έτος των σπουδών της στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Heinrich-Heine στο Düsseldorf της Γερμανίας. Έκανε την πρακτική της άσκηση στα τμήματα Δερματολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Γυναικολογίας, Παιδιατρικής, Νεφρολογίας, Αιματολογίας-Ογκολογίας στην πανεπιστημιακή κλινική Heinrich-Heine-Universitat Düsseldorf. Το 2009 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε 5ετής εξειδίκευση (2010-2015) σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Γερμανίας ώστε να λάβει την ειδικότητα του Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου. Το διάστημα 2010-2012 εργάστηκε σε ιδιωτική κλινική Δερματολογίας, Φλεβολογίας & Αλλεργιολογίας στο Heiligenhaus της Γερμανίας. Το διάστημα 2012-2013 έκανε την ειδικότητά της στην κλινική Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας στο Wiesbaden της Γερμανίας. Ακολούθως, τα έτη 2012-2015 εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική Δερματολογίας, Αλλεργιολογίας και Αφροδισιολογίας στο St. Josef Hospital-RUB στην πόλη Bochum της Γερμανίας. To 2015, μετά από επιτυχείς εξετάσεις στον ιατρικό σύλλογο Ärztekammer Westfalen-Lippe στο Münster της Γερμανίας, έλαβε τον τίτλο του Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου.

Από την αρχή της επαγγελματικής της δραστηριότητας μέχρι σήμερα ενδιαφέρεται για τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτισή της σε διαφορετικούς κλάδους της ειδικότητά της προκείμενου να ενημερώνεται για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και να εξελίσσει τις δεξιότητές της. Σε αυτό το πλαίσιο, εξειδικεύθηκε στον τομέα της Αλλεργιολογίας και Φλεβολογίας στο πλαίσιο της ειδικότητάς της στην πανεπιστημιακή κλινική RUB της Γερμανίας. Το 2012 μετά από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησε την Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων στην Εξέταση του Δέρματος, Υποδορίου Ιστού και Λεμφαδένων «Sonographie der Haut und Subcutis inclusive subkutaner Lymphknoten nach KV-und Degum-Richtlinien» στην Κολωνία. Το 2014 έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας χρήσης μηχανημάτων Laser «Laserschutzkurs» επίσης στην Κολωνία. Ακολούθησαν πιστοποιήσεις και στα 3 απαιτούμενα σεμινάρια για τον τίτλο της «Δερματολογία της Εργασίας» ABD Grundseminar, Aufbauseminar, Spezialseminar II, Αμβούργο. Το 2014 έλαβε επίσης πιστοποιητικό στην Ιστοπαθολογία δερματολογικών παθήσεων «Einführung in die Dermatohistologie – von der Biopsie zur Diagnose» στο Münster. Η Δρ. Μάμαλη κατέχει επίσης πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών στα τμήματα AED, ALS, BLS, 2012, Wiesbaden.

To 2012 έλαβε επίσης πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και κλινικές μελέτες, «Good Clinical Practice» GCP course, Proinnovera GmbH, Münster. Ακολούθως συμμετείχε ως κλινική ερευνήτρια σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών ερευνών. Η εκπαίδευσή της στη Δερματοχειρουργική πλάι στον Prof. Dr. Falk Bechara στην πανεπιστημιακή κλινική Bochum της έχει προσφέρει πολύτιμες γνώσεις στη χειρουργική δέρματος και δερματικών καρκινωμάτων.

Από το 2015 έως σήμερα ασκεί την ιατρική στο πλευρό του Δρ. Αναστάσιου Βεκρή και έχει εξειδικευθεί στον τομέα της Μεταμόσχευσης μαλλιών. Στην καθημερινή της πρακτική εκτελεί πλήθος περιστατικών αποκατάστασης τριχωτού, γενιών και φρυδιών με τη μέθοδο FUE σε συνεργασία με τις ιατρικές ομάδες της κλινικής Advanced Hair Clinics. Τέλος, η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια Αισθητικής Δερματολογίας, όπου απέκτησε πιστοποιήσεις στη χρήση βοτουλινικής τοξίνης, υαλουρονικού οξέως, χημικών peelings, ενέσιμων θεραπειών (skinboosters, Profhilo) καθώς και νημάτων ανάρτησης Aptos.

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη έλαβε τον τίτλο Master of Science στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) με θέμα τη «Δερματοσκόπηση» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου RUB στο Bochum της Γερμανίας. Η διδακτορική της  διατριβή έχει θέμα: «Decreased expression of ten-eleven translocation enzyme is associated with progressive disease and death in patients with cutaneous T cell lymphoma».

Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη μιλά άριστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Επιπλέον, προσφέρει εθελοντική δράση στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύμπλευση» με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών Ακριτικών Νήσων.

H Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες και e-posters και εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη είναι Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια του ομίλου Κλινικών Αισθητικής Ιατρικής, Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής Cosmetic Derma Medicine Medical Group και εργάζεται ως επιστημονική διευθύντρια στην κλινική CDM της Κηφισιάς.

Πολυάριθμες συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια

Η Δρ. Μάμαλη συμμετέχει ενεργά και εμπλουτίζει με τις επιστημονικές της έρευνες τη γνώση που παρουσιάζεται σε σημαντικά διεθνή συνέδρια. Από το 2015 που ξεκίνησε τη συνεργασία με τον όμιλο CDM Medical Group δίνει σταθερά το παρόν σε επιστημονικά συνέδρια και workshops στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκπροσωπώντας επάξια την ιατρική κοινότητα της χώρας μας.

Από το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στην Αθήνα το 2018, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής – IMCAS στο Παρίσι το 2019 και το 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικής Αισθητικής & Αντιγήρανσης – AMWC στο Μονακό την ίδια χρονιά και μέχρι το Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας EADV στο Βερολίνο το 2023 και το EADV στη Μάλτα το 2024, η Δρ. Μάμαλη συνεχίζει να ενημερώνεται και να ενημερώνει για τις εξελίξεις στον τομέα της.

Οι παραπάνω αποτελούν μόνο ενδεικτικές αναφορές της παρουσίας της Δρ. Μάμαλη σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και workshops ανά τον κόσμο.