Οι πιο συνηθισμένες απάτες στη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι πιο συνηθισμένες απάτες στη μεταμόσχευση μαλλιών και τι πρέπει να προσέξετε στις προσφορές τιμών και την ποιότητα της εμφύτευσης.

Όσον αφορά στη μεταμόσχευση μαλλιών συχνά παρατηρείται προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού που ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια της απάτης. Η κύρια μορφή παραπλάνησης αφορά στο κόστος, με διαφημίσεις και άρθρα κλινικών ή ιατρών που προβάλλουν χαμηλές τιμές, οι οποίες δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, αλλά αποτελούν το δέλεαρ προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να κλείσει ραντεβού με τον πάροχο της υπηρεσίας. Ακόμα χειρότερα, εξαπάτηση υπάρχει και σε υποσχόμενες υπηρεσίες που όμως είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν με βάση τη σημερινή επιστημονική τεχνογνωσία. Με άλλα λόγια κάποιοι διαφημίζουν τεχνικές εμφύτευσης που ίσως υπάρξουν μετά από κάποιες δεκαετίες.

πλαστικος χειρουργος δρ αναστασιος βεκρης

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο κ. Αναστάσιος Βεκρής παραθέτει τις πιο συνηθισμένες απάτες στον τομέα της εμφύτευσης και εφιστά την προσοχή των υποψηφίων για μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να μην εξαπατηθούν.

Προφίλ Ιατρού

Πώς μπορεί να γίνετε θύμα απάτης στην εμφύτευση μαλλιών

1η απάτη: Παραπλάνηση όσον αφορά τον υπολογισμό κόστους

Συχνά στην τηλεόραση και το διαδίκτυο βλέπουμε διαφημίσεις, οι οποίες προβάλλουν το μήνυμα ότι ο υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να βάλει 1000 τρίχες με μόνο 490€. Η προσφορά φαίνεται ελκυστική στον ανυποψίαστο ενδιαφερόμενο που σκέφτεται ότι οι 1000 τρίχες είναι μεγάλος αριθμός και ότι μπορεί να καλύψει τη φαλάκρα του με λίγες εκατοντάδες ευρώ.

Εδώ η απάτη έγκειται ότι ο πάροχος της υπηρεσίας κρύβει την πραγματικότητα από τον ασθενή που δεν γνωρίζει ότι με 1000 τρίχες μπορεί να καλύψει μια περιοχή όπως ένα μουστάκι. Στην προκείμενη περίπτωση ο ιατρός ή η Κλινική υπόσχεται ότι με τιμή 0,50€ ανά τρίχα θα καλύψει μια μικρή περιοχή της κεφαλής ίση περίπου με την επιφάνεια ενός μουστακιού.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες τρίχες υπάρχουν στο κεφάλι ενός ανθρώπου; Η απάντηση είναι μεταξύ 80.000 και 120.000! Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα, με απλά μαθηματικά. Εάν υπάρχει ανάγκη να καλυφθεί μια μεγάλη περιοχή της κεφαλής, όπου απαιτούνται 20.000 – 25.000 τρίχες Χ 0,50€ ανά τρίχα το τελικό κόστος ισούται με 10.000€ – 12.500€. Σας φαίνεται λίγο ή πολύ αυτό το κόστος; Κατά τη γνώμη μας είναι υπέρογκο!

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση όντως ο ιατρός να υλοποιήσει την υπόσχεση του και να σας βάλει μια τρίχα εδώ και άλλη παραπέρα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι άκρως απογοητευτικό και θα στενοχωρηθείτε με τη νέα σας εμφάνιση (δυστυχώς έχουμε δει τέτοια περιστατικά).

2η απάτη: Υποσχέσεις με αυξημένες προσδοκίες όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Ένας άλλος σοβαρός τρόπος παραπλάνησης είναι ότι γινόμαστε δέκτες, επιθετικά ίσως μερικές φορές, μιας διαφήμισης όχι μόνο σε επίπεδο τιμών, αλλά και σε επίπεδο προσδοκιών ή αποτελεσμάτων, που να ικανοποιούν το μάτι, χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για να είστε βέβαιοι για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας, σας συστήνουμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Ψάξατε τη συγκεκριμένη κλινική ή τον συγκεκριμένο γιατρό και τα αποτελέσματά του; Υπάρχουν δημοσιευμένα πουθενά;
  • Η ποιότητα της εμφύτευσης μαλλιών έχει κριθεί σε διεθνή συνέδρια, όπως έχουμε την τιμή να έχουμε παρουσιάσει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμόσχευσης Μαλλιών επί 3 συναπτά έτη, αποτελέσματά μας live με τον ασθενή μπροστά;
  • Αν ζητήσουμε από τον ιατρό να δούμε κάποιον ασθενή που έχει κάνει μεταμόσχευση, να μιλήσουμε μαζί του, να συνομιλήσουμε μέσω βίντεο, να τον δούμε έστω στην κλινική, υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
  • Υπάρχει μία ταύτιση, μεταξύ πραγματικών ανθρώπων, με πραγματικά αποτελέσματα; Απλά, για να μπορέσουμε να μοιραστούμε την ανησυχία μας, την αγωνία μας με τους ανθρώπους αυτούς.

Όταν γίνει αυτό το ξεδιάλεγμα, σας πληροφορούμε ότι υπάρχουν ελάχιστες κλινικές και ελάχιστοι γιατροί που θα εκθέσουν τη δουλειά τους στην κρίση του υποψηφίου για μεταμόσχευση.
Εν κατακλείδι, επειδή στα διαφημιστικά μηνύματα υπάρχει πολλή παραπλάνηση και πολλή απάτη γύρω από τη μεταμόσχευση μαλλιών, καλό θα ήταν να προσέχουμε δυο και τρεις φορές όταν επιλέγουμε αυτό το οποίο φαίνεται πολύ καλό για να είναι πραγματικό ή πολύ φθηνό για να είναι αληθινό.

3η απάτη: Προσφορές, όπου το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών υπολογίζεται ανά τρίχα ή τριχοθυλάκιο.

Κάποιοι στο διαδίκτυο δίνουν προσφορές, όπου το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών υπολογίζεται ανά τρίχα ή τριχοθυλάκιο. Είναι όμως αυτός ένας τρόπος υπολογισμού του κόστους;
Δυστυχώς είναι ένας πολύ συνήθης τρόπος υπολογισμού του κόστους, ανά τρίχα ή ανά τριχοθυλάκιο, αλλά είναι εντελώς παραπλανητικός τρόπος, που κατά τη γνώμη μας αγγίζει και τα όρια της απάτης.

Οι λόγοι είναι δύο.

Πρώτον, δεν μπορεί ο ασθενής ο ίδιος να έχει λόγο, άποψη και γνώση πόσα τριχοθυλάκια και κυρίως πόσες τρίχες μεταμοσχεύονται, για ένα πολύ απλό λόγο. Ασχέτως τεχνικής αν είναι Strip ή FUE, εξάγουμε τριχοθυλάκια, μοσχεύματα και τοποθετούμε μοσχεύματα. Δεν εξάγουμε τρίχες, δε μεταμοσχεύουμε τρίχες.

Άρα, ακόμη και αν κάποιος ήταν σε θέση να ξέρει τον αριθμό των τριχοθυλακίων, δεν μπορεί να ξέρει τον αριθμό των τριχών με ακρίβεια.
Πώς, λοιπόν, να πληρώσει για κάτι, με βάση των αριθμό των τριχών, εφόσον δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό;

Αλλά ακόμη και στα τριχοθυλάκια, όταν συγκεντρώνονται - αυτή είναι η τακτική των περισσοτέρων κλινικών- σε τριβλία ή σε πιατάκια, σε φυσιολογικό ορό και κολυμπάνε εκατοντάδες ή χιλιάδες εξ αυτών, πώς είναι δυνατόν εκεί ο ασθενής, που πληρώνει όμως με το τριχοθυλάκιο ή την τρίχα να έχει τον οποιοδήποτε έλεγχο και να γνωρίζει πόσες τρίχες και πόσα τριχοθυλάκια έχουν εξαχθεί και θα τοποθετηθούν;

Θα αναφέρουμε ένα άλλο ιδιαιτέρως λυπηρό στοιχείο.

Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο, επειδή ακριβώς υπάρχει η ταύτιση τιμής με αριθμό τριχών ή τριχοθυλακίων, να εξάγονται τριχοθυλάκια σε μεγάλους αριθμούς τα οποία δυστυχώς μετά δεν τοποθετούνται ή τοποθετούνται πλημμελώς.

Ή επίσης, και αυτό έχει συμβεί και έχει καταγγελθεί, να πετάγονται στα σκουπίδια. Δηλαδή πετιούνται στον κάδο απορριμμάτων τα ανθρώπινα κύτταρα του ασθενούς. Είναι αδιανόητο, οι πολύτιμοι αυτοί πόροι που λέγονται τριχοθυλάκια να καταλήγουν στα ιατρικά απόβλητα, επειδή έχει γίνει λάθος υπολογισμός των δυνατοτήτων μιας χειρουργικής ομάδας και δεν μπορούν να μεταμοσχευθούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Κατά τη γνώμη μας, εάν δεν αντιμετωπίσουμε τον ασθενή με βάση το πρόβλημά του, την ανάλυση του τι πρέπει να γίνει, σαν σχεδιασμός, σαν κατανομή, σαν πυκνότητα των προς εμφύτευση μαλλιών, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να μιλάμε για αριθμό τριχών ή τριχοθυλακίων.

Τέτοιου είδους διαφημιστικά μηνύματα στοχεύουν καθαρά στην παραπλάνηση και σε ορισμένες περιπτώσεις, στην απάτη και ουσιαστικά υποβιβάζουν το επίπεδο μίας καθαρά χειρουργικής ιατρικής διαδικασίας που είναι η μεταμόσχευση μαλλιών σε επίπεδο σούπερ μάρκετ. Ό,τι πάρεις 100, οι χίλιες τρίχες 490 ευρώ και στις τρεις χιλιάδες τρίχες οι 300 τρίχες είναι δώρο.

4η απάτη: Προσφορά για μεταμόσχευση μαλλιών με μερικές 100άδες ευρώ.

Κάποιες κλινικές διαφημίζουν ότι κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών με 560 ευρώ. Όμως ισχύει στην πραγματικότητα;

Θα μπορούσαν να το ονομάσουν και έκπτωση καλοκαιρινή ή χειμωνιάτικη, 390 ευρώ… Και αυτπό το μήνυμα εμπίπτει καθαρά στην περίπτωση της παραπλάνησης σε βαθμό απάτης.
Γιατί το να λες μία χαμηλή τιμή αποτελεί δέλεαρ για τον οποιονδήποτε και ο καθένας θα τσιμπούσε σε μία τέτοια τακτική μάρκετινγκ.

Τι ακριβώς θα γίνει με αυτό το ποσό; Θα γίνει μία αποκατάσταση όπως χρειάζεται ένας ασθενής που θέλει 25 χιλιάδες τρίχες και 4 χειρουργεία;

Εάν ναι, τότε είναι μάλλον μία πολύ συμφέρουσα τιμή τα 560 ευρώ. Όμως είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα καλυφθεί το κόστος των εργαλείων. Δε μιλάμε για τα ημερομίσθια της χειρουργικής ομάδας, το χώρο κ.λπ. με 560 ευρώ.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό είναι το δόλωμα, το αγκίστρι, για να τσιμπήσουν οι ανυποψίαστοι ασθενείς, τους οποίους κάποιοι ιατροί δεν τους αντιμετωπίζουν, σαν ανθρώπους που έχουν ένα ιατρικό πρόβλημα, αλλά σαν πελάτες.

Για να κάνουν τι; έχουν δυο επιλογές: α) Να αυξήσουν σημαντικά το κόστος προσφοράς όταν ο ασθενής προσέλθει στην κλινική ή β) να κάνουν κάτι το οποίο θα φαίνεται «φθηνό» στον υποψήφιο πελάτη, ο οποίος θα μετατραπεί σε θύμα, αλλά στην πραγματικότητα θα το πληρώσει πολύ ακριβά για δύο λόγους.

Γιατί πρώτον, θα πληρώσει χρήματα και δε θα δει αποτέλεσμα. Άρα, ουσιαστικά, είναι σαν να πέταξε τα λεφτά αυτά στο πεζοδρόμιο.
Και δεύτερον, το οποίο είναι το χειρότερο, να υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα, να υπάρχει αποτέλεσμα άσχημο εμφανισιακά, λόγω υπερβολικής χρησιμοποίησης της δότριας περιοχής, με σημάδια και ουλές. Ή να υπάρχει κακός σχεδιασμός και κακή φύτρωση, άρα ένα κακό, αφύσικο αποτέλεσμα στο κεφάλι.

Η γνώμη μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η εξής:

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς, αφού δείτε ποιο είναι το ιστορικό και οι περγαμηνές τους. Δείτε ποιοι είναι οι γιατροί που κάνουν τις επεμβάσεις αυτές, και κυρίως να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι, εάν κάτι σας φαίνεται ότι είναι πολύ καλό ή πολύ φθηνό για να είναι αληθινό. Συνήθως κάτι κρύβεται από πίσω!

5η απάτη: Μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία με χαμηλό κόστος.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε συχνά διαφημίσεις στο διαδίκτυο από τουρκικές κλινικές που διαφημίζουν μεταμόσχευση μαλλιών σε μία μέρα με μόνο 1500€. Γιατί ο υποψήφιος να μην επιλέξει την Τουρκία για μεταμόσχευση μαλλιών; Είναι μια πολύ καλή ερώτηση και πολύ συνήθης.

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν και πιο φθηνές προσφορές κάτω από τα 1500€, επειδή αυτό είναι το ποσό που προσφέρεται κατά μέσο όρο στην Τουρκία, αλλά υπάρχουν και πιο φθηνές χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Ιράν.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις κλινικές της Τουρκίας; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν στην Τουρκία εξαιρετικοί γιατροί, εξαιρετικές κλινικές, με διεθνή προβολή που συμμετέχουν στα παγκόσμια συνέδρια και είναι συνάδελφοι και φίλοι μας. Όμως, αυτές οι κλινικές έχουν τιμολόγια και κοστολόγια παρόμοια, σε κάποιες περιπτώσεις και μεγαλύτερα από αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα, εφάμιλλα των χωρών της υπόλοιπης Ευρώπης.

Η πραγματικότητα είναι ότι το “πάω σε ένα γιατρό ή μία κλινική στην Τουρκία” που είναι όμως ιατρική, από το “πάω σε μία διαφήμιση που είδα στο διαδίκτυο”, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ο Τούρκος ιατρός με όνομα, με αποτελέσματα, που θέλει να υποστηρίξει τη φήμη του, το χειρουργικό του πρωτόκολλο, τη διαδικασία του, τα αποτελέσματά του, να είστε σίγουροι ότι το κόστος της επέμβασης που θα πραγματοποιήσει θα είναι εφάμιλλο, και σε καμία περίπτωση κατώτερο, από το κόστος που έχει μία μεταμόσχευση, σε μία σοβαρή κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Οι πολύ χαμηλές τιμές που αναφέρονται για εμφύτευση μαλλιών στην Τουρκία είναι από κλινικές οι οποίες δεν έχουν εχέγγυα, ούτε ασφάλειας ούτε αποτελεσματικότητας, ούτε έχουν επιστημονικό προσωπικό. Οι υποσχέσεις τους είναι είτε εντελώς παραπλανητικές, είτε καταχρηστικές. Ή βασίζονται σε λογική αντίστοιχη με το take-away ή το fast-food, του τύπου «ήρθα, πλήρωσα κάτι φθηνά, έκανα κάτι, έφυγα, δεν έχω καμία επαφή, κανένα follow-up και το μαγαζί δεν φέρει καμία ευθύνη για το τι θα συμβεί μετά».

Σας πληροφορούμε, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει άπειρα κακά αποτελέσματα προερχόμενα από την Τουρκία, είτε σε επίπεδο φύτρωσης, σχεδιασμού και πυκνότητας, είτε ακόμη χειρότερα, σε επίπεδο υπερβολικής εκμετάλλευσης τριχοθυλακίων, σε βαθμό που η βλάβη να είναι πλέον ορατή στη δότρια περιοχή, το λεγόμενο over-harvesting.

Έχει γίνει δηλαδή τόσο έντονη χρήση της δότριας περιοχής, που καθιστά δύσκολη έως αδύνατη μερικές φορές, την επιπλέον διορθωτική επέμβαση.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους υποψήφιους για μεταμόσχευση μαλλιών, εάν κάτι είναι πολύ φθηνό για να είναι αληθινό, είτε είναι μεταμόσχευση μαλλιών είτε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, συνήθως η απάντηση είναι ότι δεν είναι καλό. Υπάρχει λόγος που είναι τόσο φθηνό.

6η απάτη: Προσφορά απεριόριστων μοσχευμάτων σε χαμηλή τιμή.

Κάποιοι διαφημίζουν ότι προσφέρουν απεριόριστα μοσχεύματα σε σταθερή χαμηλή τιμή. Μπορεί να γίνει αυτό;

Η απάντηση είναι όχι και ο λόγος είναι ότι τα μοσχεύματα δεν μπορεί να είναι απεριόριστα, γιατί όπως αναφέραμε και πριν, ένας άνθρωπος έχει συγκεκριμένες δυνατότητες στη δότρια χώρα για να δώσει έναν αριθμό τριχοθυλακίων προς εμφύτευση.

Πρώτον, μπορούμε με ασφάλεια να εξάγουμε ακόμη και 35% έως 40% των υπαρχόντων τριχοθυλακίων από μία δότρια περιοχή. Αυτό μας προσδιορίζει έναν ανώτατο αριθμό τριχοθυλακίων. Ακόμη και αν το τραβήξουμε από τα μαλλιά, πάμε δηλαδή στα όρια, πάλι ο αριθμός των εξαγόμενων μοσχευμάτων θα είναι πεπερασμένος και συγκεκριμένος.

Δεύτερον, ακόμη και αν ήταν εφικτό να έχουμε απεριόριστα τριχοθυλάκια, πρέπει να σκεφτούμε ότι μιλάμε για μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, υπό τοπική αναισθησία και πρέπει να γίνεται με όρους ασφαλείας για τον ασθενή. Αυτό είναι το πρώτο μας κριτήριο ως γιατροί.

Δεν μπορούμε επομένως να παρατείνουμε την επέμβαση για πάρα πολλές ώρες ή να χρησιμοποιήσουμε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αναισθησίας, για να υποστηρίξουμε αυτό το οποίο δίνουμε ως υπόσχεση μάρκετινγκ, ότι δηλαδή θα μεταμοσχεύσουμε απεριόριστα τριχοθυλάκια.

Αυτή η τακτική μάρκετινγκ παρατηρείται και σε κλινικές του εξωτερικού, όπως στην Τουρκία, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να συμβαίνουν τα εξής δυο πράγματα.

  1. Όντως να έχει γίνει εξαιρετικά μεγάλη χρησιμοποίηση της δότριας περιοχής, σε βαθμό που η δότρια πλέον να είναι μαδημένη. Να μην υπάρχουν τριχοθυλάκια για μελλοντική επέμβαση, κάτι που είναι σοβαρό λάθος. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν μία δεύτερη επέμβαση αργότερα στη ζωή τους.
  2. Να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή να υπάρχει απλά εξαπάτηση του ασθενούς, στον οποίο η “κλινική” έχει υποσχεθεί απεριόριστα τριχοθυλάκια και τεράστιους αριθμούς μοσχευμάτων, ενώ στην πραγματικότητα είναι εμφανές εκ του αποτελέσματος, έχουν μεταφυτευτεί ή έχουν φυτρώσει ελάχιστα τριχοθυλάκια.

Σας συμβουλεύουμε να είστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιες υποσχέσεις περί απεριορίστου αριθμού μοσχευμάτων, επειδή η ίδια η ιατρική επιστήμη και από μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός βάζει περιορισμούς.

7η απάτη: Ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών.

Βλέπουμε στο διαδίκτυο κάποιες διαφημίσεις για ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών. Γίνονται τέτοιες επεμβάσεις;

Καταρχάς, αυτό που προβάλλεται ως ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών στην πραγματικότητα γίνεται από μία συσκευή, η οποία κατευθύνεται από έναν άνθρωπο χειριστή.

Άρα, ρομποτική μεταμόσχευση με την έννοια ότι πάει ένα ρομπότ από πάνω μας, ανθρωπόμορφο, με χέρια ή με δαγκάνες που βγάζει τριχοθυλάκια και τα βάζει, δεν υπάρχει.

Δεύτερον, αυτά που περιγράφονται μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ως ρομποτικές συσκευές, και που ως κλινική είχαμε την τύχη, λόγω της εμπειρίας μας, να συμμετέχουμε στις πρώτες ομάδες που τις δοκίμασαν σε πειράματα για να δούμε πώς δουλεύουν, δυστυχώς δεν καλύπτουν ακόμη την ανάγκη της τοποθέτησης των τριχοθυλακίων, αλλά μόνο την ανάγκη εξαγωγής.

Τρίτον, μπορούν να εξάγουν μόνο από συγκεκριμένη περιοχή της δότριας, δεν μπορούν να εξάγουν δηλαδή από τα πλάγια, δεν μπορούν να εξάγουν από τα γένια και δεν μπορούν να εξάγουν από το στήθος.

Κάτι άλλο πάρα πολύ σημαντικό. Μέχρι σήμερα οι συσκευές αυτές αναγνωρίζουν μόνο δομές που έχουν μελανίνη, δηλαδή σκούρες τρίχες. Κατά συνέπεια, σε όσους έχουν γκρίζα μαλλιά ή γκρίζα γένια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επειδή δεν θα αναγνωρίζουν ως στόχο τα τριχοθυλάκια.

Επιπλέον, δεν αναγνωρίζουν ανατομικές ανωμαλίες στο κρανίο, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν διαφορετικές γωνίες φύτρωσης και φοράς των τριχών.

Έχουμε, λοιπόν, διαπιστώσει στη πράξη ότι αυτές οι ρομποτικές συσκευές, ενώ είναι πολλά υποσχόμενες και μελλοντικά ίσως έχουν μεγαλύτερη εξέλιξη, στην παρούσα φάση καταστρέφουν πάρα πολύ εύκολα τα τριχοθυλάκια, προκαλούν transection, κόβουν δηλαδή εγκαρσίως τις τρίχες και έχουν πάρα πολύ φτωχά αποτελέσματα σε παραγωγή τριχοθυλακίων και σε φύτρωση.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται εάν χρησιμοποιούνται, πέρα από λόγους μάρκετιγνκ -γιατί ως συσκευές είναι ακριβές- είναι για τον πολύ απλό λόγο ότι σε κλινικές ή γιατρούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνικές, όπως η FUE, ήταν μία εύκολη και γρήγορη λύση να προσφέρουν στην κλινική τους τη δυνατότητα να κάνει κάποιος FUE και μάλιστα σε υψηλή τιμή.

Όμως κατά τη γνώμη μας, επί του παρόντος και ίσως και για αρκετά χρόνια ακόμα στο μέλλον, δεν αποτελούν αξιόπιστη εναλλακτική στη σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών.

Τα αποτελέσματά τους μέχρι τώρα δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες, ούτε το κόστος των επεμβάσεων και των μηχανημάτων και είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.

8η απάτη: Τοποθέτηση μικρού αριθμού μοσχευμάτων.

Κάποιοι διαφημίζουν ότι προσφέρουν έναν συγκεκριμένο αριθμό μοσχευμάτων σε μία συγκεκριμένη τιμή. Υπάρχει περίπτωση να τοποθετήσουν μικρότερο αριθμό; Δυστυχώς, ναι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας μεταμόσχευσης, ο ίδιος ο ασθενής που έχει κάνει μία συμφωνία για συγκεκριμένο αριθμό τριχοθυλακίων ή τριχών σε μια συγκεκριμένη τιμή, είναι ο μόνος μέσα στη χειρουργική αίθουσα που δεν μπορεί να έχει καμία γνώση πόσα τριχοθυλάκια και πόσες τρίχες μεταμοσχεύθηκαν.

Τη γνώση αυτή την έχει σίγουρα η χειρουργική ομάδα, ο ιατρός, η κλινική, αλλά το κατά πόσο ταυτίζεται με την πραγματικότητα, αυτό είναι κάτι που δυστυχώς στη μακρά εμπειρία μας, έχουμε διαπιστώσει ότι αρκετές φορές δεν τηρείται. Δυστυχώς, υπάρχουν και περιπτώσεις που ενσυνείδητα μπαίνουν λιγότερα τριχοθυλάκια, από τα υποσχόμενα.

Πολλές φορές έχει τύχει να έχουν πεταχτεί τριχοθυλάκια στον κάλαθο των αχρήστων, για λόγους χρόνου ή διάθεσής της χειρουργικής ομάδας, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν μεταμοσχευτεί και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, και κατά τη γνώμη μας είναι ένας παραπλανητικός τρόπος να γίνεται μία συμφωνία για τοποθέτηση συγκεκριμένου αριθμού τριχοθυλακίων σε ένα χειρουργείο μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ο σωστός τρόπος είναι να δούμε τις ανάγκες του ασθενούς, να εξετάσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της δότριας περιοχής και να προσδιορίσουμε από κοινού με τον ασθενή τι μπορεί να γίνει και με ποιο κόστος, για να καλυφθεί μία συγκεκριμένη περιοχή.

Οι αριθμοί, ακόμα και αν εξηγηθούν στον ασθενή, έχουν δευτερεύουσα σημασία επειδή δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Πώς να μην πέσετε θύμα απάτης στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Εάν ενδιαφέρεστε για μεταμόσχευση μαλλιών παραθέτουμε μερικές συμβουλές, ώστε να μην πέσετε θύμα απάτης.

Να μην έχετε την αφέλεια να πιστεύετε ότι υπάρχουν λύσεις μαγικές, γρήγορες, φθηνές και τελεσίδικες. Ότι δηλαδή, με λίγα χρήματα, με εύκολο τρόπο, χωρίς να πονέσετε, θα κάνετε μία μεταμόσχευση και θα γίνετε όπως ήσασταν 16 χρονών. Αυτό δεν θα συμβεί στην πραγματικότητα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πολύ λεπτή, από πλευράς τεχνικής, πολύωρη χειρουργική διαδικασία, που απαιτεί εξαιρετική εμπειρία από την ομάδα μεταμόσχευσης. Έχει προϋποθέσεις και περιορισμούς σε ό,τι αφορά στο ποια είναι η έκταση που πρέπει να καλύψουμε, ποια είναι η πυκνότητα που επιδιώκουμε, ποια είναι η δότρια περιοχή που έχουμε για να πάρουμε τα μοσχεύματα μας και ποια είναι η κατάσταση της περιοχής στην οποία θα αποκαταστήσουμε τα τριχοθυλάκια.

Οι κύριοι λοιπόν παράγοντες που πρέπει να προσέχει κάποιος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών, είναι ακριβώς να πάει στον ειδικό και να συζητήσουν μαζί τη δική του περίπτωση, γιατί κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική.

Ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει τι επιδιώκει, ποιες είναι οι ανάγκες του, ποιες είναι οι δυνατότητές του ιατρικά, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του, τι είναι τεχνικά εφικτό και στη συνέχεια από κοινού ο ειδικός με τον ασθενή να δημιουργήσουν ένα θεραπευτικό πλάνο. Δείτε πως διαμορφώνεται το κόστος της εμφύτευσης μαλλιών.

Το θεραπευτικό αυτό πλάνο, σαν συμβουλή το λέμε στους υποψηφίους για μεταμόσχευση μαλλιών, εάν φαίνεται πολύ απλό ή πολύ καλό για να είναι αληθινό και έχει και το περιτύλιγμα μιας πολύ χαμηλής τιμής ή μιας μαγικής διαδικασίας που χωρίς φαρμακευτική αγωγή, χωρίς πόνο, χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς ιδιαίτερο κόστος θα προσφέρει πλούσια μαλλιά για πάντα, μάλλον κινείται στη σφαίρα της παραπλάνησης και της απάτης και όχι της πραγματικής ιατρικής θεραπείας.

Εάν ενδιαφέρεστε για μεταμόσχευση μαλλιών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αφήνοντας παρακάτω το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
crossmenuchevron-rightarrow-right