FUE ή FUT; Ποια είναι η καλύτερη μεταμόσχευση μαλλιών

FUE ή FUT; Ποια είναι η καλύτερη μεταμόσχευση μαλλιών

FUE ή FUT; Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια από τις δύο τεχνικές είναι η καλύτερη για εσάς.

Σε τεχνικό επίπεδο, η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων μεταμόσχευσης μαλλιών αφορά τον τρόπο συλλογής των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Στη μέθοδο FUT, η λήψη των τριχοθυλακίων γίνεται μέσω ελλειπτικής εκτομής της δότριας και ακολουθείται από συρραφή αφήνοντας μια ουλή.

Εάν αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη μεταμόσχευση μαλλιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο και τις διαφορές μεταξύ FUT και FUE, πάρτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να επιλέξετε.

YouTube video

Οι κύριες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

Αν και η πρώτη μεταμόσχευση μαλλιών έγινε τη δεκαετία του 1930, μόλις τη δεκαετία του 1990 εμφανίστηκαν οι μικροτεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών FUE.

Σήμερα, οι κύριες τεχνικές που έχουν επικρατήσει είναι η μεταμόσχευση μαλλιών FUT, μια τεχνική γνωστή ως Strip και εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970, και πιο πρόσφατα η μέθοδος FUE που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1990.

Εδώ και 30 χρόνια, οι τεχνικές της μικρομεταμόσχευσης μαλλιών FUE γνωρίζουν σημαντικές εξελίξεις χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Βελτιώνοντας τις διαδικασίες της τεχνικής FUE, οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν τη λειτουργία εμφύτευσης μαλλιών πιο αποτελεσματική, να εξαλείψουν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, να μειώσουν τον χρόνο επέμβασης και κυρίως να αποκτήσουν πιο φυσικά αποτελέσματα και πιο ομοιογενή.

Μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUT

Η μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών FUT (Follicular Unit Transplantation) γνωστή ως τεχνική strip αποτελείται από την κοπή μιας λωρίδας του τριχωτού της κεφαλής πλάτους 1 έως 2 εκατοστών και μήκους 10 έως 20 εκατοστών στη δότρια περιοχή, στο πίσω μέρος του κρανίου, υπό τοπική αναισθησία.

Αυτή η λωρίδα στη συνέχεια κόβεται κάτω από μικροσκόπιο, έτσι ώστε να συλλεχθούν τριχοθυλάκια που περιέχουν 1 έως 4 τρίχες.

Η συλλογή και η προετοιμασία των τριχοθυλακίων (ονομάζονται επίσης μοσχεύματα) είναι σίγουρα το πιο απαιτητικό στάδιο της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών FUT. Απαιτεί μια ομάδα έμπειρων ειδικών για να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή ποιότητα των μοσχευμάτων.

Ακολούθως γίνονται μικροτομές στην λήπτρια περιοχή και στη συνέχεια τα μοσχεύματα επανεμφυτεύονται με τη χρήση ειδικής βελόνας. Η ουλή στο πίσω μέρος του κρανίου κλείνεται με ράμματα ή συνδετήρες. Η διαδικασία διαρκεί 3 έως 5 ώρες ανάλογα με τον αριθμό των μοσχευμάτων που θα εμφυτευτούν.

Μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE

Η τεχνική FUE της εξαγωγής τριχοθυλακίων (Follicular Unit Extraction) που ονομάζεται micro grafting είναι η πιο πρόσφατη πραγματική εξέλιξη στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Η μέθοδος εξαγωγής τριχοθυλακίων είναι διαφορετική από τη μέθοδο FUT και γίνεται με τη χρήση ενός ειδικού μικροσκοπικού εργαλείου (punch). Αντί της κοπής μιας λωρίδας δέρματος, η τεχνική FUE συνίσταται στη λήψη τριχοθυλακίων από όλη τη δότρια περιοχή της κεφαλής, καθώς και από περιοχές όπου δεν έχει εφαρμογή η μέθοδος FUT όπως τα γένια και οι περιοχές του σώματος.

Τα μοσχεύματα ταξινομούνται και στη συνέχεια επανεμφυτεύονται στην λήπτρια περιοχή με τη χρήση ειδικού εργαλείου (implanter).

Ανάλογα με τον αριθμό των μοσχευμάτων (μαλλιών) που θα εμφυτευθούν, η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 8 ώρες.

H διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών FUE απαιτεί μεγάλη προσοχή, τεχνογνωσία και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να γίνει από όλες τις Κλινικές που κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών.

Με άλλα λόγια, μια κλινική που κάνει μεταμόσχευση μαλλιών FUT δεν σημαίνει απαραίτητα ότι διαθέτει την τεχνογνωσία να πραγματοποιήσει μεταμόσχευση με την τεχνική FUE.

Η FUE απαιτεί εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Οι κινήσεις του χεριού πρέπει να είναι ελεγχόμενες και ακριβείς για να διατηρηθούν τα μοσχεύματα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εμπιστευτείτε τη μεταμόσχευση μαλλιών σας FUE σε μια Κλινική όπως η Advanced Hair Clinics που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εμφύτευση μαλλιών FUE και έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της.

Τα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης FUE έναντι της FUT είναι κατά την άποψη μας σημαντικά. Χωρίς πόνο και επιπλοκές μετά τη διαδικασία, χωρίς ουλές και με ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που στις ανεπτυγμένες χώρες η μεταμόσχευση μαλλιών FUT τείνει να αποσύρεται με την πάροδο του χρόνου.

Οι Διαφορές των Μεθόδων FUE – FUT και Ποια να Επιλέξετε

Δείτε τις διαφορές ανάμεσα στην FUE και την FUT, καθώς και τις διαφορετικές μεθόδους εμφύτευσης FUE, πριν αποφασίσετε ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για εσάς.

Διαφορές FUE – FUT FUE FUT
Δημιουργία ουλών Όχι Ναι
Χρόνος ανάρρωσης Μικρότερος Μεγαλύτερος
Πόνος μετά την επέμβαση Ελάχιστος έως καθόλου Ναι
Εφικτή σε άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο δημιουργίας ουλών Ναι Όχι
Αποκατάσταση ουλών δότριας από επεμβάσεις FUT Ναι Ναι (με δυσφορία)
Εφικτή σε άτομα με ευαισθησίες τριχωτού (τέντωμα, φαγούρα) Ναι Όχι
Συγκομιδή αδύναμων τριχών (πχ από τον λαιμό) Ναι Όχι
Ποιότητα μοσχεύματος Υψηλή Υψηλή
Ξύρισμα δότριας περιοχής Ναι (όχι στην ακούρευτη FUE) Όχι (γίνεται αποκοπή λωρίδας δέρματος)
Κάλυψη δότριας περιοχής Ναι Όχι
Μπορεί να απαιτήσει περισσότερες από 1 συνεδρίες Ναι (όταν απαιτείται μεγάλος αριθμός τριχοθυλακίων) Ναι (όταν απαιτείται μεγάλος αριθμός τριχοθυλακίων)
Κίνδυνος επιπλοκών Ελάχιστος έως καθόλου Υψηλότερος
Φυσικό αποτέλεσμα Απόλυτα φυσικό Όχι στο έμπειρο μάτι
Κόστος Υψηλότερο Χαμηλότερο

Η συμβουλή μας

Για να είστε σίγουροι ότι η απόφαση που θα λάβετε είναι αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο σας συνιστούμε να έχετε υπόψη τα παρακάτω στοιχεία.

  • Εάν δεν θέλετε να έχετε μια ουλή στο πίσω μέρος της κεφαλής που θα την καλύπτετε μακραίνοντας τα μαλλιά σας, αποφύγετε τη μέθοδο FUT.
  • Εάν θέλετε μια ανώδυνη και χωρίς επιπλοκές επέμβαση, επιλέξτε FUE.
  • Περίπου 35-40% των ασθενών που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE, έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUT και χρειάστηκαν διορθωτική επέμβαση.
  • Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε των κίνδυνο επιπλοκών, επιλέξτε FUE. Περίπου το 10% των ατόμων που έκαναν μεταμόσχευση μαλλιών FUT πάσχει από χρόνιους πόνους, το 20% από υπαισθησία και το 25 – 30% αναζητά λύση για αποκατάσταση ουλών από μεταμόσχευση FUT ή καταφεύγει στη λύση του ιατρικού τατουάζ (scalp micropigmentation).
  • Εάν σας προβληματίζει το κόστος, πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε FUT, ρωτήστε μας να σας κάνουμε μια προσφορά για μεταμόσχευση μαλλιών FUE, ώστε να έχετε μια πραγματική εικόνα σύγκρισης του κόστους.

Να γνωρίζετε ότι αρκετοί πάροχοι διαφημίζουν ότι κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών FUE, αλλά όταν φτάσετε στο πρώτο ραντεβού θα σας ωθήσουν με διάφορα επιχειρήματα να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών FUT, επειδή απλά δεν έχουν την υποδομή και την τεχνογνωσία να κάνουν FUE. Για να είστε πιο ενημερωμένοι, διαβάστε το άρθρο μας για τις απάτες στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Είναι οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών FUE ίδιες σε όλες τις κλινικές;

Όχι, αυτό εξαρτάται από τις δυνατότητες της κλινικής. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυο τρόποι μεταμόσχευσης μαλλιών FUE.

Στην παραδοσιακή τεχνική FUE τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται ένα προς ένα από το οπίσθιο μέρος της κεφαλής και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή με την δημιουργία μικρών οπών (υποδοχών) όπου θα εισαχθούν τα μοσχεύματα.

Οι περισσότερες κλινικές εφαρμόζουν την παραδοσιακή τεχνική. Ωστόσο, η FUE έχει εξελιχθεί και προσφέρει ακόμα περισσότερα από πλευράς ποιότητας.

Η Advanced FUE αποτελεί τη μετεξέλιξη της παραδοσιακής μεταμόσχευσης μαλλιών FUE και είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική. Περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων με αυτόματο εξαγωγέα και την απευθείας εμφύτευση τους με μικροσκοπική συσκευή εμφύτευσης (FUE direct implanter) σε ένα στάδιο (one step hair implantation). Η εμφύτευση γίνεται χωρίς τη δημιουργία υποδοχών-οπών στο δέρμα της λήπτριας περιοχής. Η μη πρόκληση τραυματισμού μειώνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα φλεγμονής ή ερυθρότητας και ελαχιστοποιεί τον χρόνο ανάρρωσης.

Με αυτή την ειδική μικροσκοπική συσκευή εμφύτευσης, διαμέτρου μικρότερης του 1mm, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται με μια προσεκτικά επιλεγμένη γωνία, κατεύθυνση και βάθος, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό.

Η τεχνική δίνει ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα και η επέμβαση γίνεται ανώδυνα, χωρίς επιπλοκές και χωρίς να καταλείπει ουλές ή σημάδια. Τα νέα μαλλιά φυτρώνουν πολύ πιο γρήγορα, μέσα σε μερικούς μήνες. Επιπλέον, αυτά τα μαλλιά είναι όπως τα φυσικά. Δείτε αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών στην κλινική μας.

Στην Advanced Hair Clinics, εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια εφαρμόζουμε την τεχνική Advanced FUE σε όλους τους ασθενείς μας. Γιατί θέλουμε τα αποτελέσματα μας να χαρακτηρίζονται από την πιο υψηλή ποιότητα. Γι’ αυτό και αποτελούμε την πρώτη επιλογή για εμφύτευση μαλλιών στην Ελλάδα και είμαστε ένας από τους μεγάλους διεθνείς προορισμούς για μεταμόσχευση μαλλιών παγκοσμίως. Περίπου το 40% των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην κλινική μας προέρχεται από χώρες του εξωτερικού.

Κλείστε τώρα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού

Η Advanced Hair Clinics είναι αναγνωρισμένη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο για τις για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών. Η μόνη ελληνική Κλινική που έχει λάβει 5 διεθνή βραβεία για την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Η επιτυχία μας συνίσταται στο γεγονός ότι στην Advanced Hair Clinics πιστεύουμε ότι κάθε ασθενής δικαιούται να έχει πρόσβαση σε ένα απόλυτα ποιοτικό αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών.

Γι’ αυτό στο πρώτο δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού σας, αφού κάνουμε μια εκτίμηση του κόστους μεταμόσχευσης μαλλιών, ρωτήστε μας για τις επιλογές χρηματοδότησης που μπορούμε να σας προσφέρουμε, ώστε να κάνετε προσιτές πληρωμές, με πιστωτική και άτοκες δόσεις ή άλλες λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!