Μεταμόσχευση Μαλλιών στην Τουρκία. Η Αλήθεια Και Το Κόστος

Μεταμόσχευση Μαλλιών Τουρκία. Η Αλήθεια Και Το Κόστος

Τα προηγούμενα χρόνια έχει γίνει μια εντατική προσπάθεια μάρκετινγκ της Τουρκίας ως φθηνός προορισμός ιατρικού τουρισμού, με υποβοήθηση από κρατικές υπηρεσίες, με εντατικό μάρκετινγκ στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και αυτό είχε αποτέλεσμα, όχι μόνο στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά και σε άλλες θεραπείες.

Η τεράστια ανάπτυξη της βιομηχανίας αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων στην Τουρκία εκτιμάται ότι ανήλθε μεταξύ 7 και 9 δισεκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) το 2015, εκ των οποίων 1 δισ. δολάρια προέρχονται από χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών. Πώς μπορεί μια χώρα να είναι υπεύθυνη για περίπου 20% έως 25% όλων των χειρουργικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών στον πλανήτη; Σήμερα περισσότερες από 500 “κλινικές” σε όλη τη χώρα προσφέρουν υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από όλες τις Κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών που λειτουργούν στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης.

Μόνο στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν περισσότερες από 200 κλινικές που υπόσχονται να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι προφανές ότι ανάμεσα τους υπάρχουν τουλάχιστον 4 – 5 καλές κλινικές, στις οποίες όμως οι τιμές δεν είναι ούτε χαμηλές ούτε πρόκειται για φθηνή διαδικασία, αλλά οι τιμές τους είναι ίδιες ή και σε κάποιες περιπτώσεις υψηλότερες από εκείνες των ευρωπαϊκών κλινικών.

Στις φθηνές τουρκικές κλινικές, το συνηθισμένο κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών ανέρχεται σε 1.500€. Έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις, όπου προκειμένου να χάσουν τον πελάτη, του κάνουν τη “χάρη” να του κάνουν χειρουργική επέμβαση με μόλις 1.000€. Εννοείται η πληρωμή γίνεται σε μετρητά, χωρίς απόδειξη, χωρίς καμία εγγύηση.

YouTube video

Η αλήθεια για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Τουρκία

Μεγάλο μέρος της τουρκικής βιομηχανίας αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων κυριαρχείται από την προβολή παραπλανητικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο. Ενώ ελκυστικές online ιστοσελίδες κατασκευασμένες με αξιώσεις δηλώνουν ότι απασχολούν μια ομάδα ειδικευμένων ιατρών και χειρουργών, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Δυστυχώς αυτές οι διαδικασίες χαμηλού κόστους εκτελούνται από υπαλλήλους, που βαπτίζονται “τεχνικοί”, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία από τη σύνθετη διαδικασία που απαιτείται στη μεταμόσχευση μαλλιών. Ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις η κλινική διαθέτει έναν επί τόπου ειδικό, αυτός θα επέμβει στη διαδικασία μόνο εάν και όταν κάτι πάει στραβά.

Όσον αφορά τα πολύ θετικά σχόλια με τις εμπειρίες των χρηστών που συνήθως συνοδεύουν αυτές τις ιστοσελίδες, είναι γραμμένα για διαφημιστικούς λόγους από κειμενογράφους και όχι από πραγματικούς ασθενείς.

Ως εκ τούτου, πόσο άνετα θα αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γνωρίζοντας ότι ένας μη ειδικευμένος τεχνικός κάνει χιλιάδες τομές στο τριχωτό της κεφαλής σας και στη συνέχεια στη συνέχεια εξάγει τριχοθυλάκια από άλλες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής;

Η απάντηση είναι απλή.

Ενώ θα μπορούσατε πράγματι να γλιτώσετε μερικές εκατοντάδες ευρώ επιλέγοντας μια αμφιβόλου αξιοπιστίας κλινική στην Τουρκία, λαμβάνετε παράλληλα το ρίσκο της πρόκλησης σημαντικής βλάβης στην υγεία σας που θα σας στιγματίσει μια ζωή.

Τι μπορεί να πάει στραβά;

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και στη μεταμόσχευση μαλλιών δύναται να υπάρξουν επιπλοκές. Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος χειρουργός έχει όλη την απαιτούμενη ιατρική εμπειρογνωμοσύνη να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών στο ελάχιστο. Αντίθετα στην Τουρκία κανείς δεν θα κάνει μια εκτίμηση της περίπτωσής σας πριν την επέμβαση για να εξετάσει εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών. Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην Τουρκία, τι θα συμβεί; Το ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας προστατεύει αυτές τις κλινικές και η κυβέρνηση για οικονομικούς λόγους κλείνει τα μάτια σε τέτοια περιστατικά.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι η διαδικασία εξαγωγής τριχοθυλακίων. Η μη εμπειρία και τεχνογνωσία να εκτιμηθεί ποια τριχοθυλάκια ενδέχεται να αναπτυχθούν και ποια όχι, μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματική θεραπεία. Ο ασθενής πιθανότατα θα δει τα μαλλιά να αναπτύσσονται μόνο σε μερικές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, αποκτώντας μια πολύ ανεπιθύμητη εμφάνιση.

Ο υποψήφιος ασθενής, πριν επιλέξει έναν φθηνό προορισμό όπως η Τουρκία για μεταμόσχευση μαλλιών, θα πρέπει να αναρωτηθεί ποιο είναι το κριτήριο για μια ιατρική πράξη: η ασφάλεια και η ιατρική σιγουριά, το αποτέλεσμα ή η φθηνή τιμή; Σίγουρα η φθηνή τιμή θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που απασχολεί κάποιον ο οποίος υποβάλλεται σε οποιαδήποτε επέμβαση, διότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα ιατρικής ασφάλειας, όπως και θέμα αποτελέσματος που κατά τη γνώμη μας είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!