ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Σεβαστή Αφαντενού

Σήμερα, οι συντηρητικές θεραπείες έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Δερματολόγος Δρ. Σεβαστή Αφαντενού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δρ. Σεβαστή Αφαντενού

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Σεβαστή Αφαντενού είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες δερματολόγους στην Ελλάδα και διαθέτει άριστη γνώση της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής.

Τα τελευταία χρόνια η Δρ. Αφαντενού είναι εκπαιδεύτρια σε Workshop σχετικά με εφαρμογές βοτουλινικής τοξίνης, υαλουρονικού οξέος, μεσοθεραπείων, boosters και άλλων εφαρμογών Αισθητικής Ιατρικής.

H Δρ. Σεβαστή Αφαντενού είναι ειδικευμένη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) απ’ όπου αποφοίτησε το 2003 με βαθμό λίαν καλώς. Εν συνεχεία στο πλαίσιο της ειδικότητάς της εργάστηκε στο Γ. Ν. Ρόδου στο τμήμα Παθολογίας και ακολούθησε ειδίκευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δερματολογικών και Αφροδίσιων Νοσημάτων Α. Συγγρός όπου αρίστευσε στις εξετάσεις ειδικότητας.

Στο πλαίσιο της ειδίκευσης της στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός αποτέλεσε στέλεχος του ιατρείου Αυτοάνοσων Νοσημάτων και συμμετείχε σε κλινικές μελέτες φάσης ΙΙ και ΙΙΙ για την Ερυθηματώδη Λύκο, την ψωρίαση και την διαπυητική ιδρωταδενίτιδα. Μετά από εξετάσεις στο πλαίσιο της ειδικότητας έλαβε υποτροφία για κλινική μετεκπαίδευση στο τμήμα Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Chicago (University of Chicago). Μετά το πέρας της ειδικότητας και για 4 χρόνια υπήρξε Ακαδημαϊκός Υπότροφος – Επιστημονικός  Συνεργάτης στο Στοματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός όπου εξειδικεύθηκε στα νοσήματα βλεννογόνου στόματος και τα αυτοάνοσα πομφολυγώδη νοσήματα. Στο πλαίσιο της εργασίας της στο Στοματολογικό Τμήμα συμμετείχε στην εκπαίδευση φοιτητών, ειδικευόμενων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων, οδοντιάτρων και ειδικευομένων ΩΡΛ. Έχει λάβει υποτροφίες για την παρακολούθηση ογκολογικών συνεδρίων καθώς και υποτροφία από την Ελληνική και Δερματολογική Εταιρία για την μετεκπαίδευση στη Δερματοσκόπηση στο Graz της Αυστρίας.

Η Δρ. Αφαντενού έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας στη συγγραφή του Βιβλίου Δερματολογίας Αφροδισιολογίας Αντωνίου- Κατσάμπας, στα κεφάλαια Δερματικός Ερυθηματώδης Λύκος και Ερπητοειδής Δερματίτιδα.

Έχει διατελέσει Reviewer-Κριτής σε Πανευρωπαϊκά Συνέδρια της European Academy of Dermatology-Venereology και σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Δερματολογίας όπως το International Journal of Dermatology.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής εταιρίας (ΕΔΑΕ) , σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια της European Academy of Dermatology and Venerology (EADV) και σε Παγκόσμια συνέδρια όπως της American Academy of Dermatology Venereology (AAD) , IMCAS and AMWC.

Παράλληλα έχει παρουσιάσει πλήθος εργασιών με την μορφή e poster σε εγχώρια, Ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διεθνή Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα, ενώ μετά την αποφόιτησή της συμμετείχε στην εκπαίδευση των νέων φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος και είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τα Αυτοάνοσα Πομφολυγώδη Νοσήματα.