ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Αθανασία Ζαμπέτα

Η Δερματολογία συνεισφέρει σημαντικά στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής και τις θεραπείες της τριχόπτωσης.
Δερματολόγος Δρ. Αθανασία Ζαμπέτα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δρ. Αθανασία Ζαμπέτα

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Αθανασία Ζαμπέτα ανέλαβε την Επιστημονική Διεύθυνση των Κλινικών της Cosmetic Derma Medicine στην Κύπρο. 

Η Δρ. Αθανασία Ζαμπέτα είναι ειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα έτη 2009-2015. Κατά τo τελευταίο έτος σπουδών της υλοποίησε τμήμα της πρακτικής της άσκησης στο Royal Free Hospital του Πανεπιστημίου University College of London (UCL) στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2015 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Εν συνεχεία, εργάστηκε στα πλαίσια της ειδικότητας στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Ακολούθησε ειδίκευση στην Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Κατά το τελευταίο έτος της ειδικότητας, διετέλεσε Κλινικός Συνεργάτης στο Τμήμα Δερματολογίας του Chelsea and Westminster Hospital στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου μεταξύ άλλων παρακολούθησε χειρουργεία με την τεχνική Mohs και εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία παιδοδερματολογίας και γενοδερματοπαθειών. Μετά από επιτυχείς εξετάσεις το 2023 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας.

Με γνώμονα τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε τον τίτλο Master of Science στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) με θέμα  «Η Διατροφή στην Υγεία και τη Νόσο» με βαθμό «Άριστα». Η διπλωματική της εργασία αφορούσε το ρόλο των συστηματικώς χορηγούμενων εναλλακτικών θεραπειών στην ψωρίαση.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα: «Αξιολόγηση σύγχρονων μεθόδων απεικόνισης και τεχνητής νοημοσύνης στη μέτρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος σε κερατινοκυτταρικούς καρκίνους και προκαρκινικές βλάβες του δέρματος». Η Δρ. Αθανασία Ζαμπέτα έχει παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσει σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά τα μέχρι τώρα κλινικά και πειραματικά αποτελέσματα της διατριβής της.

Το 2023 ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο εκπαιδεύσεις στην Ανοσολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με θέμα «Νέες θεραπείες στη χρόνια φλεγμονή, την αυτοανοσία και την αλλεργία» και «Ανοσο-ογκολογία», για τις οποίες έλαβε πιστοποιητικό αρίστευσης.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής εργάστηκε επί σειρά ετών και συνεχίζει να εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού ορθής κλινικής πράξης (Good Medical Practice) για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει ως κλινική ερευνήτρια σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα  και κλινικές μελέτες που αφορούν την ψωρίαση, την ατοπική δερματίτιδα και άλλα δερματολογικά νοσήματα. Επίσης, κατέχει πιστοποιητικό Βασικής και Εξειδικευμένης Υποστήριξης Ζωής (BLS και ALS).

Η Δρ Αθανασία Ζαμπέτα μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της European Academy of Dermatology-Venereology και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.