Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Η ανδρογενετική αλωπεκία αποτελεί ένα εξαιρετικά διαδεδομένο φαινόμενο. Αφορά το 30% των λευκών ανδρών ως την ηλικία των 30 ετών & το 50% των λευκών ανδρών στην ηλικία των 50 ετών. Πρόσφατη έρευνα (2010) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανεβάζει το ποσοστό των ελλήνων ανδρών που πάσχουν από κάποιου βαθμού αλωπεκία, σε 38% του πληθυσμού μεταξύ 35-40 ετών. Έχει παγκόσμια κατανομή και διαχρονική εμφάνιση που χάνεται στα βάθη της προïστορίας. Παρατηρείται, εκτός από τον άνθρωπο και στα ανώτερα πρωτεύοντα (π.χ. γορίλας) και έχει γενετική προδιάθεση. Θίγει, σε μικρότερο βαθμό, και γυναίκες με κληρονομική προδιάθεση.

Η απώλεια μαλλιών, διαχρονικά και σε όλους τους πολιτισμούς, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί, θέμα σοβαρού προβληματισμού και ψυχολογικών προβλημάτων για τους πάσχοντες. Οι αρχαίοι Έλληνες περιέγραφαν τους ήρωες και τους πολεμιστές με πλούσια κόμη ενώ η φαλάκρα θεωρούνταν σημάδι προχωρημένης ηλικίας και σοφίας. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άνδρες στο Δυτικό κόσμο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery):

  • Το 2010 παρατηρείται παγκοσμίως αύξηση των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών κατά 11% σε σχέση με το 2008, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον όσων πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους με οριστικό και φυσικό τρόπο, ενώ η μεταμόσχευση μαλλιών έχει πάψει πλέον να αποτελεί ταμπού.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά δεδομένα για την μεταμόσχευση μαλλιών:

  • Ετησίως πραγματοποιούνται περίπου 300.000 επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως
  • Η ετήσια αύξηση των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών εκτιμάται σε περίπου 20%.
  • 87% περίπου αφορά σε άνδρες
  • 13% σε γυναίκες

Ο ρόλος του Δερματολόγου και του Πλαστικού Χειρουργού στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας με μεταμόσχευση μαλλιών είναι σημαντικότατος, καθώς έρευνες δείχνουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών συμβουλεύονται πρώτα το Δερματολόγο ή τον Πλαστικό Χειρουργό τους σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!