Logo Alt

Συνεχιζόμενη τροχιά ανάπτυξης - Market Leaders, Δεκ. 2020

Τα νέα της Advanced Hair Clinics

Στόχος μας η δημιουργία νέων κέντρων σε Ελλάδα και Κύπρο και η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών τόσο σε επίπεδο εισροής ασθενών, όσο και για εκπαιδευτικούς λόγους με ιατρούς και κέντρα από το εξωτερικό.

Παρά τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία του COVID-19, ο ιατρικός όμιλος Cosmetic Derma Medicine Medical Group, βρίσκεται σε μία συνεχιζόμενη τροχιά ανάπτυξης. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ένθετο «MARKET LEADERS 2020», ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός, Μέλος της ISHRS, Ιδρυτής & CEO του Ιατρικού Ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group και Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, στα επόμενα σχέδια του Ομίλου είναι η δημιουργία νέων κέντρων σε Ελλάδα και Κύπρο και η περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών του.

Ποιοι ήταν οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group;

Τα πιο σημαντικά βήματα στην πορεία μας ήταν η αρχή της επέκτασής μας, όταν από το πρώτο μας κέντρο στην Αθήνα, πριν από οκτώ χρόνια, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να επεκταθούμε και σταδιακά ξεκινήσαμε την ανάπτυξή μας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Θα έλεγα το χαρακτηριστικό ήταν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη το 2012 όταν ήδη και διεθνώς και στην Ελλάδα ήταν εμφανή τα σημάδια της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά η θετική μας πορεία στην τότε φάση επέβαλε αυτή την προσπάθεια και το ρίσκο του να αναπτυχθούμε ακόμη και εν μέσω ύφεσης και κακής οικονομικής κατάστασης. Τα αποτελέσματα σήμερα μας δικαιώνουν.

Ποιες βραβεύσεις έχετε λάβει;

Είναι γεγονός και είναι ιδιαίτερη χαρά μας ότι στην πορεία των ετών έχουμε αποσπάσει πολλά βραβεία και επαίνους σε επιστημονικά φόρα και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Θα έλεγα ότι τα πιο σημαντικά βραβεία που καταξιώνουν και το brand μας και τη δουλειά μας στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η βράβευση της κλινικής Advanced Hair Clinics επί τέσσερα έτη (2016, 2017, 2019, 2020) ως “International Hair Clinic of the Year” από τον διεθνή οργανισμό ιατρικού τουρισμού IMTJ. Αυτή είναι μια σημαντική διάκριση γιατί έλαβε χώρα κατόπιν κρίσης από κριτές παγκοσμίου κύρους και ειδικούς στον χώρο. Συγκρινόμενοι με κλινικές προερχόμενες από όλο τον κόσμο καταφέραμε να διακριθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Το να αναδειχθεί επομένως μια ελληνική κλινική και μάλιστα επί τέσσερεις φορές ως “International Hair Clinic of the Year” θεωρώ ότι είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό.

Ποιοι άλλοι γιατροί και επαγγελματίες αποτελούν μέρος της ομάδας του Ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group;

Θα αναφέρω χαρακτηριστικά την Δρ. Αμαλία Τσιατούρα η οποία είναι πολύ γνωστή και για την πορεία της στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Είναι μια καταξιωμένη δερματολόγος που είναι επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group. Παράλληλα, πληθώρα ειδικών, καταξιωμένων και έμπειρων γιατρών μας πλαισιώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εφαρμόζοντας όλες τις υπηρεσίες μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ποιες άλλες συνεργασίες έχετε, είτε με ιατρικά κέντρα του εξωτερικού είτε και με την πανεπιστημιακή κοινότητα;

Ως Advanced Hair Clinics δεν αποτελούμε μόνο διεθνές κέντρο αναφοράς για ασθενείς οι οποίοι μας επισκέπτονται από δεκάδες χώρες του εξωτερικού για την πραγματοποίηση επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών. Αποτελούμε και ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο καθώς δεκάδες γιατροί από την Ελλάδα, από την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν εκπαιδευτεί από εμένα προσωπικά και την ιατρική ομάδα μου στη μεταμόσχευση μαλλιών. Επίσης, πολύ συχνά σε ακαδημαϊκό επίπεδο προσκαλούμαι ως ειδικός ομιλητής σε συνεδρία της Ελλάδος και του εξωτερικού πάνω στο αντικείμενο της εξειδίκευσής μου, δηλαδή στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε μετά την έξαρση της πανδημίας του COVID-19;

Οι κυριότερες προκλήσεις θα έλεγα ότι εστιάζονται σε τρία επίπεδα: στο ιατρικό, γιατί είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία που συνεπάγεται την προσαρμογή σε πρωτόκολλα ασφαλείας που δεν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Βέβαια, η δική μας προσαρμογή ως ιατρικός όμιλος αλλά και κυρίως ως χειρουργοί με εμπειρία στις συνθήκες απολύμανσης και αντισηψίας, ήταν πολύ πιο ομαλή και πολύ πιο εύκολη από άλλους κλάδους όπου τα μέτρα αυτά ήταν πρωτόγνωρα. Επομένως η προσαρμογή μας εκεί θα έλεγα ότι υπήρξε πολύ γρήγορη και πολύ ομαλή. Οι μεγαλύτερες όμως προκλήσεις πέρα από τον ιατρικό τομέα, προκύπτουν επίσης σε επίπεδο ψυχολογίας του κόσμου, σε επίπεδο κοινωνικών επιπτώσεων αλλά και οικονομικών επιπτώσεων. Η πανδημία δημιούργησε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Επίσης, ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών, η αποστασιοποίηση και η απομόνωση οδήγησε σε συσσώρευση και ψυχολογικών προβλημάτων στους ανθρώπους. Επομένως είναι μια κατάσταση που αποτελεί πρόκληση από πολλές διαφορετικές πλευρές.

Πώς κατάφερε η εταιρεία σας να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις;

Αφενός μεν ήμασταν έτοιμοι από πλευράς ιατρικής να εφαρμόσουμε τα ιατρικά πρωτόκολλα ασφαλείας και μάλιστα να είμαστε ακόμη πιο αυστηροί από τα πρωτόκολλα που ζήτησε το κράτος. Αυτό συνεχίζουμε να το εφαρμόζουμε και να το τηρούμε απαρέγκλιτα. Αφετέρου δε εισάγοντας στη διαγνωστική μας διαδικασία την τηλεδιάγνωση και στην καθημερινότητά μας την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία. Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες καταφέραμε να είμαστε σε επαφή και με το προσωπικό μας και με τους ασθενείς μας, από ασφαλή απόσταση. Αυτός ήταν και ένας από τους νεωτερισμούς που εισήχθησαν λόγω του κορωνοϊού αλλά πιθανότατα θα μείνουν και θα μας συντροφεύσουν και στο μέλλον.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε για το νέο έτος 2021;

Με την προϋπόθεση της λύσης του προβλήματος του κορωνοϊού, οι γενικότερες προβλέψεις για το 2021 συμφωνούν ότι οι οικονομίες παγκοσμίως θα αναπτυχθούν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Η πεποίθησή μου είναι ότι και στον τομέα της αισθητικής ιατρικής θα υπάρξει σίγουρα αυξημένο ενδιαφέρον και βελτίωση. Αυτό θα έχει να κάνει όχι μόνο με τη βελτίωση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης αλλά και με την ψυχολογία του κοινού, καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται σχεδόν για όλο το 2020 σε μία κατάσταση που βιώνουν ανασφάλεια, φόβο, αποστασιοποίηση, απομόνωση και είναι λογικό και επόμενο κάποια στιγμή ως φυσιολογική αντίδραση, εφόσον θα υπάρχει η σχετική ασφάλεια, να βγει στο προσκήνιο και η θέλησή τους να κάνουν πράγματα για να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους, την ψυχολογία τους και την εικόνα τους. Θεωρώ λοιπόν ότι για αυτούς τους λόγους μαζί με τη συνοδό βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναμένεται παγκοσμίως, θα υπάρξει θετική συμβολή στην ανάπτυξη και των υπηρεσιών μας.

Τι προοπτικές υπάρχουν στον ορίζοντα για την εταιρεία και ποια είναι τα σχέδιά σας;

Παρόλη την καθυστέρηση που εκ των πραγμάτων προέκυψε λόγω της πανδημίας είμαστε σε συνεχιζόμενη τροχιά ανάπτυξης, με την δημιουργία νέων κέντρων στην Ελλάδα και την Κύπρο, και με διεθνείς συνεργασίες τόσο σε επίπεδο εισροής ασθενών από το εξωτερικό για την πραγματοποίηση των θεραπειών τους όσο και σε επίπεδο συνεργασιών για εκπαιδευτικούς λόγους με ιατρούς και με κέντρα από το εξωτερικό.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Θα έλεγα ότι χωρίς σκληρή δουλειά και οργάνωση από όλους δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε καμία επιτυχία και δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε κανένα στόχο. Αυτά ήταν και συνεχίζουν να είναι στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας: η εργατικότητα, η προσήλωση στους στόχους και η οργάνωση. Από εκεί και πέρα, η αυστηρή τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, η επικαιροποίηση των γνώσεων και των τεχνολογιών που εφαρμόζουμε, η προσπάθεια να είμαστε πάντα στην αιχμή της προόδου στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και της ιατρικής τεχνολογίας, η χρήση των σύγχρονων μεθόδων marketing, συμβάλλουν συνολικά στην επιτυχία του ομίλου μας.

Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας;

Επειδή είμαστε ιατρικός όμιλος και επειδή και εγώ προσωπικά έχω δώσει τον Ιπποκρατικό Όρκο και η κύρια δραστηριότητά μου είναι το λειτούργημα του Ιατρού, πρώτο μέλημά μας είναι η παροχή του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υπηρεσιών στους συνανθρώπους και ασθενείς μας, όποια και αν είναι η αιτία που τους φέρνει μέσα στο ιατρείο μας, πάντα με ασφάλεια και με τις καλύτερες δυνατές επιστημονικές και τεχνολογικές προϋποθέσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έμπειροι, καταξιωμένοι επιστήμονες δίνουν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Main Contact Form--el

* Έχω ενημερωθεί για την ως άνω επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων, και ΔΙΝΩ την συγκατάθεσή μου σε αυτήν, όπως ειδικά αυτή ορίζεται αναλυτικά ΕΔΩ.

picturecalendar-fullmagnifiercrosschevron-down