Το success story της Κλινικής Advanced Hair Clinics.

Το success story της Κλινικής Advanced Hair Clinics.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό MARKET LEADERS, Δεκέμβριος 2022.

Η αρχή της επέκτασης του ομίλου, από το πρώτο κέντρο στην Αθήνα πριν από δέκα χρόνια, μέχρι το σήμερα.

Τη διαδρομή προς την επιτυχία του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group, μοιράζεται μαζί μας ο Πλαστικός Χειρουργός, Δρ Αναστάσιος Βεκρής, ιδρυτής και CEO του μεγαλύτερου ιατρικού ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο και Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics.

Τα πρώτα βήματα και η ανοδική πορεία

Τα πιο σημαντικά βήματα στην πορεία του ομίλου ήταν η αρχή της επέκτασής του, όταν από το πρώτο κέντρο στην Αθήνα, πριν από δέκα χρόνια, αποφασίστηκε ότι ήρθε η ώρα για επέκταση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε σταδιακά, σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο για την Cosmetic Derma Medicine, που ασχολείται με την κλινική και αισθητική δερματολογία, την αφροδισιολογία και την πλαστική χειρουργική, όσο και για την εξειδικευμένη κλινική μαλλιών του ομίλου, την Advanced Hair Clinics, που έχει αντικείμενο την διάγνωση και την θεραπεία της τριχόπτωσης και τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Η απόφαση για επέκταση ελήφθη το 2012, όταν τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα ήταν εμφανή τα σημάδια της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, η θετική πορεία στην τότε φάση επέβαλε αυτήν την προσπάθεια και το ρίσκο της ανάπτυξης, ακόμη και εν μέσω ύφεσης και κακής οικονομικής κατάστασης.

Τα αποτελέσματα, πλέον, δικαιώνουν την απόφαση αυτή. Σήμερα ο όμιλος αποτελείται από 207 εργαζομένους.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των κλινικών έχει αυξηθεί και είναι πλέον 12 σε: Αθήνα, Κηφισιά, Γλυφάδα, Περιστέρι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης. Στην Κύπρο ο όμιλος έχει παρουσία με 2 κλινικές: 1 στη Λευκωσία και 1 στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα έχει επεκταθεί και εκτός συνόρων, καθώς η κλινική Advanced Hair Clinics βρίσκεται σε 3 σημεία στο εξωτερικό: στην Κόστα Ρίκα, στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η διευθυντική ομάδα

Η διευθυντική ομάδα του ομίλου αποτελείται από την Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο και Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και τον Δρα Αναστάσιο Βεκρή, Πλαστικό Χειρουργό και Επιστημονικό Διευθυντή της κλινικής Advanced Hair Clinics.

Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine

Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως και θεωρείται ως μια κορυφαία ειδικός στις αισθητικές εφαρμογές laser στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η υπεύθυνη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια του δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine.

Παράλληλα, αποτελεί και επιστημονική συνεργάτιδα της κλινικής Advanced Hair Clinics. Έχει βραβευτεί για τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σε συνέδρια. Μάλιστα, το 2009 βραβεύτηκε με ειδική υποτροφία από το Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. Είναι επίσης μέλος της AAD (American Academy of Dermatology) και της EADV (European Academy of Dermatology and Venereology).

Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics

Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics, έχει ειδικευτεί στη μεταμόσχευση μαλλιών σε διεθνούς φήμης κέντρα όπως στο Πανεπιστήμιο KNU Hospital της Νότιας Κορέας, στο Λονδίνο και στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι ένας άριστα εκπαιδευμένος μικροχειρουργός και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στη μεταμόσχευση μαλλιών, έχοντας πραγματοποιήσει πλήθος επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα, στη Μ. Βρετανία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ανάμεσα στους ασθενείς που έχει αναλάβει κατά καιρούς, βρίσκονται πολλές προσωπικότητες διεθνούς κύρους από τον κόσμο του θεάματος, των media και των επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 120 ιατρικά συνέδρια σε όλον τον κόσμο και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος της ΕΕΠΕαΧ (Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής αισθητικής Χειρουργικής), εγγεγραμμένος στο Specialist Registry του General Medical Council στη Μ. Βρετανία, μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), της IPRAS, του World FUE Institute και πολλών ακόμη ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών

Το success story της κλινικής Advanced Hair Clinics

Ο Δρ Βεκρής μιλά για τη στρατηγική απόφαση που επηρέασε την εξέλιξη του ομίλου, τις προκλήσεις του σήμερα και τις προοπτικές του αύριο.

Το success story της κλινικής Advanced Hair Clinics αναλύει σε μια αποκλειστική συνέντευξη του ο Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Βεκρής. Μοιράζεται μαζί μας το όραμα της εταιρείας, με το οποίο ξεκίνησαν όλα, μιλά για τη στρατηγική απόφαση που επηρέασε την εξέλιξη του ομίλου, τις προκλήσεις τού σήμερα και τις προοπτικές τού αύριο, τόσο για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία όσο και για την ίδια την Advanced Hair Clinics.

Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας; Πάνω σε ποιες αρχές και αξίες πορεύεστε; 

Όλα ξεκίνησαν με το όραμα να δημιουργήσουμε ένα group εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της μεταμόσχευσης μαλλιών, που να διέπεται από υψηλές προσδοκίες και δυνατότητες για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προσφέροντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

Ποιοι ήταν οι πιο σημαντικοί σταθμοί της πορείας της εταιρείας σας; 

Ο πιο σημαντικός σταθμός στην πορεία μας ήταν η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι τα στενά όρια της Ελλάδας δεν ήταν αρκετά για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Κι αυτό, γιατί, έχοντας ένα καλό όνομα ως ιατρικός όμιλος στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε ένα μεγάλο ενδιαφέρον από ασθενείς του εξωτερικού.

Έφτασε λοιπόν κάποια στιγμή, που έπρεπε να αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε στο μέλλον και επιλέξαμε την εξωστρέφεια. Απευθυνθήκαμε δηλαδή και σε ασθενείς από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων, όχι μόνο των γειτονικών χωρών, αλλά αντιθέτως, αποφασίσαμε να στραφούμε και σε άλλες χώρες απ’ όλον τον κόσμο. Ήταν μια στρατηγική απόφαση που επηρέασε την εξέλιξη του ομίλου μας.

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε σήμερα ως εταιρεία; 

Η σημαντικότερη πρόκληση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε -δεδομένου ότι έχουμε περάσει αλλεπάλληλες κρίσεις, οικονομικές, κοινωνικές, καθώς και την κρίση της πανδημίας- είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς πρόκειται για ιατρικές υπηρεσίες. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παγκοσμιοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς πλέον μπορούν να απευθυνθούν για ιατρικές υπηρεσίες σε οποιαδήποτε χώρα. Επιπλέον, μια άλλη πρόκληση είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Υπάρχουν εταιρείες της «μαύρης» αγοράς, που υποδύονται δηλαδή τον ιατρικό μανδύα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να παρέχουν την εγγύηση για ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. ο ανταγωνισμός από τέτοιες χαμηλού κόστους αγορές όπως η Τουρκία, ή κάποιες χώρες της Ασίας, είναι έντονος, αλλά δεν επηρεάζει την κλινική μας. Κι αυτό, γιατί έχουμε φροντίσει με τη διαρκή μας συμμετοχή στα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται στον ιατρικό χώρο, να εδραιώσουμε τη θέση μας ως leaders στο πεδίο της μεταμόσχευσης μαλλιών και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Συγκεκριμένα, έχουμε πάρει μέρος σε πλήθος παγκόσμιων και ευρωπαϊκών συνεδρίων, και παράλληλα έχουμε εκπαιδεύσει στις κλινικές μας γιατρούς όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά που σας διαφοροποίησαν, ώστε ο οργανισμός να γνωρίσει τέτοια επιτυχία;

Το κύριο χαρακτηριστικό που μας προσδίδει πλεονέκτημα θεωρώ πως είναι η αυστηρή τήρηση λεπτομερών ιατρικών πρωτοκόλλων που διέπουν την πραγματοποίηση κάθε διαδικασίας από το Α ώς το Ω. Δηλαδή, από την αρχική διάγνωση του ασθενούς, μέχρι και τη θεραπεία μετά το χειρουργείο.

Όλα τα ενδιάμεσα βήματα έχουν τυποποιηθεί και έχουν οργανωθεί στη βάση ενός λεπτομερούς πρωτοκόλλου, το οποίο βασίζεται στη σύγχρονη επιστημονική γνώση, όπως αυτή μεταβάλλεται και εξελίσσεται, στην ασφάλεια του ασθενούς όπως και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι’ αυτόν.

Έχουμε καταφέρει, λοιπόν, με την τήρηση αυτών των διαδικασιών και τη διαρκή ενημέρωση και προσαρμογή στα νέα επιστημονικά δεδομένα, να βρισκόμαστε πάντα στην πρωτοπορία και να έχουμε υψηλό ποσοστό αναγνώρισης και αποτελεσματικότητας των θεραπειών στις οποίες υποβάλλονται οι ασθενείς μας.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε στην μετά πανδημία εποχή;

Από την εποχή της πανδημίας, αλλά και στη μετέπειτα πορεία όπως αυτή εξελίσσεται, είναι φανερό πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο για την πραγματοποίηση επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών αλλά και γενικά, για αισθητικές θεραπείες. Υπάρχει μια παγκόσμια τάση μεγέθυνσης της συγκεκριμένης αγοράς για όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομυθοποιήσει το τι σημαίνει γι’ αυτούς ένα χειρουργείο, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Ειδικά οι άνδρες, για τους οποίους το κομμάτι του τριχωτού της κεφαλής είναι το Νο1 πεδίο ενδιαφέροντος. σήμερα, όλο και περισσότεροι απευθύνονται στις κλινικές μας για να λάβουν τις υπηρεσίες μας -χωρίς ενοχές-, όχι μόνο άντρες αλλά και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων όλων των ηλικιών και των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων. Επομένως, παρά τις συνθήκες του αυξημένου ανταγωνισμού, προβλέπεται ανοδική πορεία όσον αφορά το μέλλον.

Τι προοπτικές υπάρχουν στον ορίζοντα για την εταιρεία;

Η Advanced Hair Clinics στην παρούσα φάση έχει πρακτικά ολοκληρώσει το δίκτυο των κλινικών της σε Ελλάδα και Κύπρο, που είναι τα κύρια κέντρα της. Αυτήν την περίοδο, εστιάζει σε 2 τομείς:

  • Ο ένας τομέας είναι η δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο για την παροχή εξειδικευμένης γνώσης και εκπαίδευσης στο κομμάτι της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και της μεταμόσχευσης μαλλιών σε ιατρικό προσωπικό απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.
  • Ο άλλος τομέας αφορά στην ανάπτυξη του δικτύου της, βρίσκοντας συνεργάτες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, είτε σε υπάρχουσες κλινικές που πληρούν τις προδιαγραφές και μας επιτρέπουν να συνεργαστούμε για την πραγματοποίηση επεμβάσεων στις κλινικές τους, είτε με τη δημιουργία γραφείων εκπροσώπησης που λειτουργούν ως consultation centers σε διάφορες χώρες.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!