Παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του PRP στην ανδρογενετική αλωπεκία.

Παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του PRP στην ανδρογενετική αλωπεκία.

Η θεραπεία με πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και την αναγέννηση των μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες.

Τα τελευταία χρόνια, το PRP χρησιμοποιείται ευρέως ως θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία (ΑΓΑ), καθώς και την ενίσχυση του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Σε ένα τυπικό δείγμα αίματος, μεταξύ των κυττάρων το 93% είναι ερυθρά αιμοσφαίρια, 6% αιμοπετάλια και 1% λευκά αιμοσφαίρια. Η αύξηση της κανονικής συγκέντρωσης αιμοπεταλίων κατά 5 φορές επιφέρει υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αποκατάσταση των ιστών, όχι μόνο του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και του σώματος.

Τα 3 βήματα της διαδικασίας PRP στη θεραπεία των μαλλιών.

Κατά τη διαδικασία λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή και στη συνέχεια γίνεται φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο. Κατόπιν ενεργοποιείται με την κατάλληλη επεξεργασία και εγχέεται μέσω μεσοθεραπείας στις περιοχές όπου υπάρχει αραίωση μαλλιών.

Ωστόσο, οι επιστημονικές έρευνες για την αποτελεσματικότητά του PRP είναι αποσπασματικές λόγω της πληθώρας των πρωτοκόλλων για την εφαρμογή του.

Για το λόγο αυτό αξίζει να αναφερθούμε σε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Έξι παράγοντες που επηρεάζουν θετικά τη θεραπεία PRP

Η μελέτη εντόπισε 6 παράγοντες πρωτοκόλλου που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια σε ασθενείς με ανδρογενετική αλωπεκία.

Με τη συστηματική ανασκόπηση 25 αξιολογημένων μελετών με 10 διαφορετικές αγωγές PRP, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια ανάλυση με πολλές μεταβλητές για να εντοπίσουν τους παράγοντες που σχετίζονται με τον ασθενή, καθώς και τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP.

Η αποτελεσματικότητα του PRP επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία και το πρωτόκολλο διαδικασίας

Πρώτον, οι ερευνητές ανέλυσαν τους παράγοντες του ασθενούς που μπορεί να επηρεάσουν τη θεραπεία PRP σύμφωνα με μια μέση μεταβολή 6 μηνών στην πυκνότητα των μαλλιών από την αρχική τιμή. Η ηλικία και το φύλο φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

  1. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεραπεία σε μικρότερη έναντι μεγαλύτερης ηλικίας απέδωσε καλύτερα αποτελέσματα.
  2. Η βελτίωση στην πυκνότητα των μαλλιών ήταν επίσης μεγαλύτερη στις γυναίκες από ότι στους άνδρες κατά 241 τρίχες/cm2.

Δεύτερον, η μελέτη ανέλυσε την αποτελεσματικότητα των παραγόντων πρωτοκόλλου. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν τα παρακάτω ευρήματα.

  1. Οι πιο συχνές συνεδρίες PRP με μειωμένο χρόνο μεταξύ των θεραπειών συσχετίστηκαν με υψηλότερη πυκνότητα μαλλιών σε σύγκριση με λιγότερο συχνές συνεδρίες και αυξημένο χρόνο μεταξύ των θεραπειών.
  2. Το χημικά ενεργοποιημένο PRP είχε σημαντικά καλύτερη απόδοση κατά 16,47 τρίχες/cm2 σε σύγκριση με το αδρανοποιημένο PRP.
  3. Η αλλαγή στην πυκνότητα της τρίχας ήταν πιο θετική κατά 145,39 τρίχες/cm2 με διπλή φυγοκέντρηση αντί για απλή φυγοκέντρηση.
  4. Τέλος, η χορήγηση σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική κατά 60,16 τρίχες/cm2 σε σύγκριση με τη χορήγηση σε εντοπισμένη περιοχή του τριχωτού.

Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του PRP στην ανδρογενετική αλωπεκία. Για αυτό είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε μια Κλινική που αποδεδειγμένα διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην εφαρμογή της θεραπείας PRP. Η Advanced Hair Clinics είναι μια Κλινική που εξειδικεύεται στο PRP και γενικότερα στις θεραπείες τριχόπτωσης και τη μεταμόσχευση μαλλιών. Τα αποτελέσματα της Κλινικής είναι διεθνώς γνωστά και για το λόγο αυτό έχει βραβευθεί 5 φορές από έγκριτους διεθνείς οργανισμούς όπως οι IMTJ και AMWC ως η «καλύτερη Κλινική αποκατάστασης μαλλιών» σε παγκόσμιο επίπεδο.

YouTube video

Στην Κλινική μας κάθε θεραπεία είναι εξατομικευμένη, γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όσον αφορά τη φυσική κατάσταση και τις ανάγκες του. Εάν σας ανησυχεί η τριχόπτωση σας, κλείστε ένα ΔΩΡΕΑΝ ενημερωτικό ραντεβού σε μια από τις 18 Κλινικές μας σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου οι ειδικοί μας θα σας ενημερώσουν για τη θεραπεία PRP ή και άλλες λύσεις που ίσως ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!