Νέες καινοτόμες θεραπείες ενάντια στην τριχόπτωση παρουσιάστηκαν στο 10ο Συνέδριο FUE Europe

Νέες καινοτόμες θεραπείες ενάντια στην τριχόπτωση παρουσιάστηκαν στο 10ο Συνέδριο FUE Europe

H Ελλάδα αποτέλεσε σημείο εκκίνησης για νέες επαναστατικές θεραπείες του μέλλοντος που αφορούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την αποκατάσταση μαλλιών

Διεθνώς γνωστοί επιστήμονες εξειδικευμένοι στην αναγεννητική ιατρική για αποκατάσταση μαλλιών και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών παρουσίασαν τις πλέον σύγχρονες έρευνες και κλινικές μελέτες για την εφαρμογή νέων καινοτόμων θεραπειών κατά της τριχόπτωσης στο 10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της FUE Europe, που έγινε στην Αθήνα με συνδιοργανωτή τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή, Πρόεδρο και Επιστημονικό Διευθυντή της Advanced Hair Clinics.

Σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές των εξελίξεων  του ιατρικού κλάδου, το Συνέδριο αυτό αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός των τελευταίων ετών στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών και τις θεραπείες τριχόπτωσης, ενώ παράλληλα έδωσε το έναυσμα για σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της αναγεννητικής ιατρικής σχετικά με την αποκατάσταση μαλλιών.

Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν στις ομιλίες τους τις τελευταίες εξελίξεις στις τεχνολογίες και μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς και τις υπάρχουσες και μελλοντικές θεραπείες τριχόπτωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία της Δρ. Αμαλίας Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος & Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine και Ιδρυτικό μέλος της Advanced Hair Clinics, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις κλινικές μελέτες του Ομίλου σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων συντηρητικών θεραπειών τριχόπτωσης, καθώς και τις θεραπείες που έρχονται, όπως οι θεραπείες με φαρμακευτικές ουσίες, το PRP, καθώς και τα βλαστοκύτταρα και εξωσώματα.

PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών)

To PRP είναι μια πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλής θεραπεία που αποδεδειγμένα δίνει λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών.

Εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα σε άνδρες & γυναίκες με ανδρογενετική, διάχυτη και γυροειδή αλωπεκία, ενώ δρα αποτελεσματικά και στην πρόληψη των αλωπεκιών, όταν εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά.

Το PRP, επομένως, ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων και κατά συνέπεια προκαλεί τη φύτρωση μαλλιών. Επιπλέον, λειτουργεί προληπτικά εναντίον της τριχόπτωσης, καθώς εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών, ενώ ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.

Πώς εφαρμόζεται το PRP

Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή και στη συνέχεια γίνεται φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο. Κατόπιν ενεργοποιείται με την κατάλληλη διαδικασία και εγχέεται μέσω μεσοθεραπείας στις περιοχές όπου υπάρχει αραίωση μαλλιών.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας PRP είναι σημαντικά

  • Εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών
  • Ενισχύει την ανάπτυξη τριχοθυλακίων
  • Ενδυναμώνει τα υπάρχοντα μαλλιά

Το μέλλον για τη θεραπεία της τριχόπτωσης ανήκει στην αναγεννητική ιατρική

Εκτός από τη θεραπεία PRP που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικά μεγάλη αποτελεσματικότητα, νέες θεραπείες αναμένεται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον και αφορούν αποκατάσταση μαλλιών με βλαστοκύτταρα και εξωσώματα. Αν και οι θεραπείες αυτές βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Τι είναι η θεραπεία μαλλιών με βλαστοκύτταρα (stem cells);

Τα βλαστοκύτταρα (αρχέγονα πολυδύναμα κύτταρα) του σώματός μας είναι υπεύθυνα για την αναγέννηση και την επούλωση των ιστών. Επίσης έχουν την ικανότητα να μετατραπούν και να διαφοροποιηθούν σε οποιοδήποτε τύπο κυττάρου.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, μπορούν να συλλεχθούν ώστε οι γιατροί να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αναγεννητικές τους ιδιότητες.

Λαμβάνονται από τον μυελό των οστών ή τον λιπώδη ιστό. Προτιμάται ο λιπώδης ιστός, όπου τα βλαστοκύτταρα συλλέγονται σε μεγαλύτερους αριθμούς και έχουν αποδεδειγμένα πολύ καλή αναγεννητική δράση.

Η μικρή ποσότητα λίπους που λαμβάνεται υπό τοπική αναισθησία μεταφέρεται στο εργαστήριο για απομόνωση και καλλιέργεια των βλαστοκυττάρων για μερικές εβδομάδες υπό ειδικές συνθήκες.

Στη συνέχεια, τα βλαστοκύτταρα απομονώνονται μέσω ειδικής συσκευής και εγχέονται ως μεσοθεραπεία στην προβληματική περιοχή της κεφαλής.

Όταν τα βλαστοκύτταρα εγχέονται σε περιοχές που αραιώνουν τα μαλλιά ή δεν υπάρχουν, ενεργοποιούν τη διαδικασία αναγέννησης των τριχικών θυλάκων με αποτέλεσμα την  επαρκή ανάπτυξη μαλλιών.

Εξωσώματα

Οι έρευνες για την αποκατάσταση των μαλλιών με εξωσώματα. Μόλις το 2019 οι ερευνητές και οι γιατροί αποφάσισαν ότι αυτή η θεραπεία είχε τεράστιες δυνατότητες. Πρόκειται για μια καινούργια πολλά υποσχόμενη μέθοδο και πολλές νέες εφαρμογές ενδέχεται να εμφανιστούν με περαιτέρω κλινικές δοκιμές.

Τα εξωσώματα προέρχονται από αρχέγονα κύτταρα και φέρουν μεγάλο αριθμό αυξητικών παραγόντων. Απομονώνονται από ανθρώπινα αμνιωτικά μεσεγχυματικά κύτταρα του πλακούντα και αφού υποστούν επεξεργασία στη συνέχεια καταψύχονται.

Η έγχυση στο τριχωτό εξωσωμάτων που προέρχονται από αρχέγονα πολυδύναμα κύτταρα των τριχικών θυλάκων έχει φανεί στην πράξη ότι συμβάλλει στην πρόληψη τα πρώιμων σταδίων της αλωπεκίας και προάγει την αύξηση της τριχοφυΐας.

Η έγχυση αυξητικών παραγόντων και εξωσωμάτων, έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βοηθά στην αναγέννηση και την αναγέννηση των μαλλιών ως θεραπεία για την απώλεια μαλλιών τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες στα διάφορα στάδια της τριχόπτωσης.

Από τη φύση τους, τα αναγεννητικά κύτταρα λειτουργούν για να επισκευάσουν, να θεραπεύσουν, να τονώσουν και να αποκαταστήσουν τους ιστούς και τα κύτταρα. Συνήθως, οι ασθενείς αρχίζουν να βλέπουν τα αποτελέσματα εντός τεσσάρων εβδομάδων από την πρώτη θεραπεία. Σημαντικός αριθμός ασθενών με φλεγμονή, πόνο, ή εκφυλιστικές ασθένειες παρουσιάζουν ουσιαστική βελτίωση μετά από μία θεραπεία.

Οι μελλοντικές θεραπείες μπορούν  να αντικαταστήσουν τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Οι θεραπείες με εξωσώματα και βλαστοκύτταρα δείχνουν τα πρώτα τους θετικά σημάδια στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, αλλά απαιτείται ακόμα περισσότερη έρευνα και κλινικές μελέτες για την εφαρμογή τους. Επί του παρόντος, η μόνη ασφαλής θεραπεία για την αποκατάσταση της τριχόπτωσης είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Δεδομένου ότι κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε μία από τις κλινικές της Advanced Hair Clinics για το σωστό σχέδιο θεραπείας που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας ατομικές απαιτήσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη μεταμόσχευση μαλλιών FUE από τον κορυφαίο χειρούργο στον κόσμο και την Ομάδα του.

Στο συνέδριο, ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής κλήθηκε να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE σχετικά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία εμφύτευσης των τριχοθυλακίων χωρίς τη δημιουργία οπών-υποδοχών (Direct implantation with sharp implanter), καθώς τις τελευταίες τεχνικές FUE Εμφύτευσης Γενιών (Beard Hair Restoration).

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, τον Απρίλιο 2022 στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, απονεμήθηκε στον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή το βραβείο «Καλύτερη Αποκατάσταση Μαλλιών στον Κόσμο», στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αισθητικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (AMWC), για τα αποτελέσματα θεραπειών τριχόπτωσης και μεταμόσχευσης μαλλιών της Advanced Hair Clinics.

Επίσης, η Δρ. Αντωνία Ανδριοπούλου, Αναπληρώτρια Επιστημονική διευθύντρια της και Hair Surgery Specialist της Advanced Hair Clinics, παρουσίασε κλινική μελέτη για τη μεθοδολογία και στρατηγική εξαγωγής και εμφύτευσης τριχοθυλακίων στη σύγχρονη τεχνική FUE, καθώς και οδηγίες για τις καλύτερες πρακτικές στη χρήση των εργαλείων εμφύτευσης (implanters).

Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο σε πρακτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο στην αποκατάσταση μαλλιών

Για τις ανάγκες πρακτικής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων επιλέχθηκαν οι χειρουργικές αίθουσες της Advanced Hair Clinics, λόγω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της κλινικής και του ειδικά εκπαιδευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της στις εξελιγμένες τεχνικές FUE Direct Implantation.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ζωντανά τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή και άλλους διακεκριμένους χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών να εκτελούν δύσκολες και απαιτητικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και εργαλεία χειρουργικής που παρουσιάστηκαν στις διαλέξεις του συνεδρίου.

Οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να διδαχθούν live τις πλέον σύγχρονες πρακτικές FUE, για μεταμόσχευση μαλλιών, μεταμόσχευση γενειάδας, εμφύτευση φρυδιών, ακούρευτης (non-shaven) μεταμόσχευσης μαλλιών, μεταμόσχευση μακριών μαλλιών και αποκατάσταση ουλών.

Μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας. Αυτό το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή γεγονότα για την εξέλιξη των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

H συμβολή της Advanced Hair Clinics σε επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο ήταν καθοριστική για την επιτυχία του συνεδρίου.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, “η πραγματοποίηση και η επιτυχία ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου στη χώρα μας αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εμπειρία Ελλήνων ιατρών, που σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας”.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης;

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης ή σκέφτεστε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών, κλείστε τώρα ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού σε μια από τις 18 Κλινικές της Advanced Hair Clinics σε Ελλάδα και Κύπρο. Καλέστε στο (+30) 210 6980451 ή αφήστε τα στοιχεία σας παρακάτω  και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατόν.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!