Πονάει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Πονάει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Πόσο πονάει η μεταμόσχευση μαλλιών; Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση των υποψήφιων για μεταμόσχευση μαλλιών που δίκαια ανησυχούν εάν θα είναι επώδυνη, μια και πρόκειται για χειρουργική επέμβαση.

Οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών εφαρμόζονται σήμερα είναι η FUE και η FUT. Και στις δυο μεθόδους εφαρμόζεται τοπική αναισθησία και κατά συνέπεια δεν θα αισθανθείτε πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η FUE (Follicular Unit Excision) είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που γίνεται ανώδυνα με την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων τα οποία εμφυτεύονται ένα προς ένα στη λήπτρια περιοχή.

Ωστόσο, λόγω ότι η FUT (Follicular Unit Transplantation) – Strip) προϋποθέτει την αφαίρεση λωρίδας δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής, μερικοί ασθενείς αναφέρουν ότι, παρά την αναισθησία, ένιωσαν κάποια δυσφορία κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης.

Στην Advanced Hair Clinics συστήνουμε τη μέθοδο FUE, λόγω ότι δεν καταλείπει ουλές, έχει ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών, είναι ανώδυνη, με πολύ μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και δίνει εντελώς φυσικά αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που, στις ανεπτυγμένες χώρες, η τεχνική FUT τείνει να εξαλειφθεί.

Ο πόνος στη μεταμόσχευση μαλλιών

Στην κεφαλή υπάρχουν πολλά νεύρα που πρέπει να αναισθητοποιηθούν, ώστε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών ο ασθενής να μην αισθανθεί καθόλου πόνο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τοπικής αναισθησίας στο τριχωτό της κεφαλής. Αμέσως μετά την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού, δεν θα αισθανθείτε καθόλου πόνο κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών. Γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι ασθενείς ανησυχούν σχετικά με τον ενδεχόμενο πόνο, στην Advanced Hair Clinics λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προκειμένου η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη για τον ασθενή. Οι μαρτυρίες των ασθενών μας μπορούν να σας επιβεβαιώσουν ότι δεν αισθάνθηκαν πόνο πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Όταν ο ασθενής ξαπλώσει, γίνονται πολύ μικρές ενέσεις τοπικής αναισθησίας στη δότρια περιοχή από την οποία θα εξαχθούν τα τριχοθυλάκια. Οι ενέσεις εκτελούνται με μια πολύ λεπτή βελόνα, ώστε να μη νιώθει την παραμικρή δυσφορία.

YouTube video

Ο πόνος στη μεταμόσχευση μαλλιών

Στη συνέχεια, πριν προχωρήσουμε στο στάδιο της εμφύτευσης των τριχοθυλακίων, γίνεται έγχυση τοπικού αναισθητικού στη λήπτρια χώρα, την περιοχή δηλαδή όπου θα εμφυτευτούν τα τριχοθυλάκια.

Έτσι, μετά την έγχυση τοπικού αναισθητικού τόσο στη δότρια χώρα όσο και στη λήπτρια χώρα, η περιοχή μουδιάζει και πολύ σύντομα δεν αισθάνεστε πόνο ούτε όταν τα τριχοθυλάκια εξάγονται από την δότρια περιοχή ούτε όταν εμφυτεύονται στη λήπτρια χώρα.

Ανακούφιση από τον πόνο με φάρμακα

Εκτός από τοπικό αναισθητικό, ενδέχεται να λάβετε κάποια παυσίπονα φάρμακα. Αυτά βοηθούν να μειωθεί οποιαδήποτε ενόχληση κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο!

Το άνετο και χαλαρό περιβάλλον συμβάλλει στην εξάλειψη του πόνου.

Η αντίληψη του πόνου από τον εγκέφαλο είναι σημαντική για την επιβίωση του ατόμου, αλλά η ένταση με την οποία τον αισθανόμαστε μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, από παράγοντες όπως το στρες ή το άγχος.

Η ψυχολογική διάθεση του ασθενούς πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον άνετο και χαλαρό, όπου μπορεί να αισθάνεται ευχάριστα, προκειμένου να μην αισθανθεί δυσφορία λόγω άγχους ή κόπωσης.

Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό η Κλινική να διαθέτει ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, προκειμένου ο ασθενής να νιώθει ήρεμα και ασφαλής κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Αυτό σημαίνει ότι καθόλη τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, μπορεί να αισθάνεστε τόσο άνετα ώστε να κοιμηθείτε.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης δεν θα αισθανθείτε πόνο μετά την εφαρμογή του τοπικού αναισθητικού. Το μόνο που θα αισθάνεστε είναι μια ελαφρά επαφή του ιατρικού προσωπικού με το δέρμα της κεφαλής. Στην Advanced Hair Clinics οι περισσότεροι ασθενείς κοιμούνται κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν να ακούνε μουσική ή να συζητούν.

Επιλέγοντας την Advanced Hair Clinics για μεταμόσχευση μαλλιών, θα διαπιστώσετε ότι δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για την άνεσή σας. Σκοπός μας είναι κάθε μεταμόσχευση μαλλιών να είναι ανώδυνη και να αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία για τον ασθενή. Δείτε τη σχετική εμπειρία ασθενούς στο βίντεο.

YouTube video

Ο πόνος μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μετά το πέρας της μεταμόσχευση μαλλιών FUE θα σας δοθούν οδηγίες για το πώς πρέπει να φροντίζετε το τριχωτό της κεφαλής και τι να προσέχετε, καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Εάν αισθανθείτε πόνο θα τον διαχειριστείτε εύκολα με απλά παυσίπονα.

Μετά από 2 ημέρες, η πλειοψηφία των ασθενών δεν νιώθει κανένα πόνο, ούτε την ανάγκη λήψης κάποιου παυσίπονου.

Στην Advanced Hair Clinics διαθέτουμε τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση στην εφαρμογή της σύγχρονης FUE μεθόδου ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Εφαρμόζεται η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE που περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων με αυτόματο εξαγωγέα (FUE Direct) και την εμφύτευση των τριχοθυλακίων με χρήση συσκευής εμφύτευσης (implanting device) σε ένα στάδιο (One step implantation), χωρίς τη δημιουργία υποδοχών-οπών στο δέρμα της λήπτριας περιοχής, που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα αιμορραγίας, τραυματισμού, οιδήματος και μετεγχειρητικού πόνου.

Το ιατρικό προσωπικό μας θα είναι τακτικά σε επαφή μαζί σας μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών, εάν αισθανθείτε πόνο ή άλλη δυσφορία που δεν συμβαδίζει με το σχέδιο θεραπείας, είμαστε πάντα στη διάθεση σας για να το αντιμετωπίσετε.

Ήπιος πόνος για λίγες μέρες μετά την επέμβαση είναι απόλυτα φυσιολογικός. Αν, όμως, νιώθετε πόνο που διαρκεί περισσότερες μέρες θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον χειρουργό σας στην κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών που την κάνατε, προκειμένου να σας αξιολογήσει περαιτέρω.

Πως δεν θα πονέσετε μετά τη μεταμόσχευση

Εάν θέλετε να μην πονέσετε κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών ή και μετά την επέμβαση, όταν επιλέγετε κλινική και γιατρό, προτιμήστε εκείνους με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, εμπειρία, υποδομή και αναγνώριση.

Εάν δεν θέλετε να βιώσετε επώδυνες καταστάσεις μετά την επέμβαση, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE. Η μέθοδος FUT σε αντίθεση με την FUE, έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει επώδυνα συμβάντα και άλλες επιπλοκές μετά τη χειρουργική επέμβαση που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μακροχρόνιες. Δείτε τις μετεγχειρητικές επιπλοκές της μεταμόσχευσης μαλλιών FUT.

Η Advanced Hair Clinics αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη μεταμόσχευση μαλλιών σας. Με τέσσερα διεθνή βραβεία, το 2016, το 2017, το 2019 και 2020 ως “η καλύτερη Κλινική αποκατάστασης μαλλιών” παγκοσμίως στον κλάδο του ιατρικού τουρισμού από τον IMTJ και πολλές άλλες διακρίσεις και βραβεία από έγκριτους διεθνείς οργανισμούς και φορείς, εξασφαλίζουμε εδώ και χρόνια τη βέλτιστη ποιότητα επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών FUE για να έχετε αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, με ελαχιστοποίηση το κινδύνου να νιώσετε πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης και μετά από αυτή ή να έχετε άλλες επιπλοκές.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!