Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια - Esquire Απρίλιος 2021

Ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πλαστικός χειρουργός απαντά σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

Ποια είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται σήμερα; Τι να περιμένεις με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας; Και, εντέλει, είναι η μεταμόσχευση μαλλιών η οριστική λύση στην αραίωση; Σ’ αυτά τα πολύ κρίσιμα ερωτήματα απαντά ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, βραβευμένης επί 4 έτη (2016, 2017, 2019, 2020) ως International Hair Clinic of the Year.

«Στη μάχη κατά της τριχόπτωσης, απαιτείται η εφαρμογή συντηρητικής αγωγής για τη διατήρηση των υπαρχόντων μαλλιών, δηλαδή τοπικές θεραπείες με εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες όπως είναι η μινοξιδίλη. Σύμφωνα με προσωπικές δημοσιευμένες μελέτες σε συνεργασία με την κλινική Advanced Hair Clinics στον διεθνή ιατρικό Τύπο, εξαιρετικά αποτελέσματα δίνει και η μη επεμβατική, αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών. Πρόκειται για θεραπεία βασισμένη στο αίμα του ίδιου του ασθενούς, το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες», λέει ο Δρ. Βεκρής.

«Ωστόσο, όταν πλέον η αραίωση μαλλιών έχει εγκατασταθεί, μπορεί με ασφάλεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα με μεταμόσχευση μαλλιών. Η πλέον σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος εμφύτευσης είναι η FUE (Follicular Unit Excision / Εξαγωγή Μεμονωμένων Τριχοθυλακίων), η οποία ήρθε να αντικαταστήσει την παλαιότερη και ιδιαίτερα επεμβατική τεχνική FUT –γνωστή και ως Strip– κατά την οποία τα τριχοθυλάκια λαμβάνονταν με τομή από το πίσω μέρος του κεφαλιού, οδηγώντας τελικά στη δημιουργία αντιαισθητικής ουλής. Με τη μέθοδο FUE, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα ένα με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης, ώστε να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο Δρ. Βεκρής, επισημαίνοντας: «Όντας απαιτητική ιατρική τεχνική, η μέθοδος FUE θα πρέπει να εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς και εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες.

Στα χέρια ειδικού γιατρού, πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) και, επιπλέον, κατάλληλα εκπαιδευμένος στην τεχνική FUE, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε φυσικότητα και σε πυκνότητα, ενώ το ποσοστό φύτρωσης ξεπερνά το 95%».

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!