Μεταμόσχευση μαλλιών: Επιτυχία της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό

Μεταμόσχευση μαλλιών: Επιτυχία της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό

Εκατοντάδες επιστήμονες διεθνούς φήμης συρρέουν στην Ελλάδα ενόψει του 10ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE που θα πραγματοποιηθεί στις 15 -17 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Η FUE (follicular unit excision) είναι η πλέον εξελιγμένη τεχνική στη χειρουργική αποκατάστασης μαλλιών. Εφαρμόζεται σε περιοχές που υπάρχει απώλεια τριχών, όπως κεφαλή, γένια ή φρύδια με μοσχεύματα που μπορούν να ληφθούν από άλλα μέρη του σώματος. Η διαδικασία απαιτεί υψηλή εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διαφορά της FUE από άλλες μεθόδους είναι ότι είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται ανώδυνα, δεν καταλείπει ουλές ή τραύματα, έχει ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και τα νέα μαλλιά φυτρώνουν πιο γρήγορα και έχουν εντελώς φυσική εμφάνιση.

Συνδιοργανωτής του συνεδρίου είναι ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics, που τον Ιούλιο 2022 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης AMWC διακρίθηκε για άλλη μια φορά με το βραβείο “καλύτερης αποκατάστασης μαλλιών”.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας, καθώς αυτό το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή γεγονότα για την εξέλιξη των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών.

Συμμετοχή κορυφαίων επιστημονικών οργανισμών

Το συνέδριο πραγματοποιείται από τον διεθνή ιατρικό φορέα FUE EUROPE Society στον οποίο συμμετέχουν επίλεκτοι χειρουργοί, ειδικοί στην τεχνική εμφύτευσης μαλλιών FUE και γίνεται με τη συμμετοχή και υποστήριξη των διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών οργανισμών American Hair Loss Association και International Alliance of Hair Restoration Surgeons (IAHRS) για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι διεθνούς φήμης χειρουργοί FUE θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και θα παρουσιάσουν νέες χειρουργικές τεχνικές, πειραματικές μελέτες, τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνολογία και τον εξοπλισμό FUE και τις εφαρμογές τους μέσω διαλέξεων, βίντεο, πρακτικών συνεδριών, συζητήσεων, στρογγυλών τραπεζιών και συζητήσεων που θα γίνουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Grand Hyatt Hotel.

Η Ελλάδα γίνεται κέντρο εκπαίδευσης εξελιγμένων τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών FUE.

Για μερικές μέρες η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο εκπαίδευσης για νέους γιατρούς και νοσηλευτές από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ζωντανά τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή και άλλους διάσημους χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών να εκτελούν ζωντανά χειρουργικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και εργαλεία χειρουργικής που παρουσιάζονται στις διαλέξεις του συνεδρίου για την επίλυση των πιο δύσκολων και απαιτητικών διαδικασιών εμφύτευσης.

Live μεταμοσχεύσεις FUE σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες

Για τις ανάγκες πρακτικής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων επιλέχθηκαν οι χειρουργικές αίθουσες της Advanced Hair Clinics στην Αθήνα, λόγω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της κλινικής και του ειδικά εκπαιδευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της.

Στην Advanced Hair Clinics -που έχει βραβευθεί 5 φορές ως η “καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο” από έγκυρους διεθνείς οργανισμούς όπως οι International Medical Travel Awards (IMTJ) & Aesthetic & Anti-Aging Medicine World Congress (AMWC)- oι συμμετέχοντες θα διδαχθούν live τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές FUE, για μεταμοσχεύσεις μαλλιών, μεταμοσχεύσεις γενειάδας, φρυδιών, ακούρευτης (non-shaven) μεταμόσχευσης μαλλιών, αποκατάσταση ουλών και scalp micropigmentation (ιατρικό τατουάζ).

Η υλοποίηση του συνεδρίου στην Ελλάδα αποτελεί επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό

Όπως αναφέρει η FUE EUROPE Society στον ιστότοπο της, η ατζέντα του συνεδρίου είναι γεμάτη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας FUE, τη μεθοδολογία, τη διορατικότητα και την αναγεννητική ιατρική.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε ως προορισμός υλοποίησης του συνεδρίου δεν είναι τυχαίο. Ως οικοδεσπότης και συνδιοργανωτής του συνεδρίου, ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής δηλώνει ότι “η πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου στη χώρα μας αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εμπειρία Ελλήνων ιατρών, που σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας”.

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!