δερματολόγος δρ αμαλια τσιατουρα

Δερματολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

"Η έγκυρη και ολοκληρωμένη διάγνωση είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης."

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα - Βιογραφικό

Η Δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε το πτυχίο της με βαθμό “Άριστα”. Εργάστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο μεγαλύτερο Δερματολογικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός», όπου κατείχε επί σειρά ετών θέση επιστημονικού συνεργάτη στο Τμήμα «Peeling - Υπεριδρωσίας» και στο Τμήμα Ψωρίασης, ως ειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγος.

Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital, Denver, Colorado των ΗΠΑ. Θεωρείται σήμερα μία από τους σημαντικότερους ειδικούς των αισθητικών εφαρμογών laser στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό χώρο. Συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυτών του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group, όπου εκτελεί χρέη Επιστημονικής Διευθύντριας του τμήματος Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας και εφαρμογών laser. 

Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, ως αρμόδια ειδικός δερματολόγος για τις συντηρητικές θεραπείες της τριχόπτωσης.

Είναι άριστη γνώστης της Δερματικής Ογκολογίας και των μεθόδων Δερματοσκόπησης και Χαρτογράφησης σπίλων, με μετεκπαίδευση που έλαβε χώρα στο τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας. 

Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα: «Ανοσοϊστοχημική μελέτη της αγγειογένεσης και της λεμφαγγειογένεσης στο βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος καθώς και σε προκαρκινωματώδεις δερματικές αλλοιώσεις. Συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους.» 

Έχει επίσης συμμετάσχει ως «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.

Η Δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, πάνω σε διάφορα θέματα της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε έντυπα του ημερήσιου τύπου και πολλά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως καλεσμένη σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος.

Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής της, αλλά και μετά από αυτήν έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία για την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών της σε συνέδρια και το 2009 της χορηγήθηκε ειδική υποτροφία στη μνήμη του καθηγητού Ι. Δ. Στρατηγού από την Γ΄κλινική του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός».

Η Δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα είναι Γενική Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων – Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ). Είναι παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών.

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα - Διαπιστεύσεις

  • dr amalia tsiatoura antiaging world congress
    δερματολόγος δρ αμαλία τσιατούρα imcas 2015
    dr amalia tsiatoura american academy of dermatology
  • dr amalia tsiatoura antiaging world congress
  • δερματολόγος δρ αμαλία τσιατούρα imcas 2015
  • dr amalia tsiatoura american academy of dermatology

Η Ιατρική μας Ομάδα

Καταξιωμένοι επιστήμονες με πολυετή εμπειρία και αποδεδειγμένη εξειδίκευση.

πλαστικος χειρουργος δρ αναστασιος βεκρης

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Βιογραφικό
δερματολόγος αφροδισιολογος δρ κωνσταντίνα μάμαλη

Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Βιογραφικό
πλαστικός χειρουργός δρ ιωάννης δαλιανούδης

Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Βιογραφικό

Βραβεία - Διαπιστεύσεις

Advanced Hair Clinics

Η Advanced Hair Clinics είναι μια εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών, βραβευμένη τρείς φορές ως International Hair Clinic of the Year (IMTJ Medical Travel Awards 2016, 2017, 2019).

Ακολουθήστε μας

2020 © CDM Medical Group - Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram