21 Απριλίου, 2021

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια - Esquire Απρίλιος 2021

Ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πλαστικός χειρουργός απαντά σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

Ποια είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται σήμερα; Τι να περιμένεις με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας; Και, εντέλει, είναι η μεταμόσχευση μαλλιών η οριστική λύση στην αραίωση; Σ’ αυτά τα πολύ κρίσιμα ερωτήματα απαντά ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, βραβευμένης επί 4 έτη (2016, 2017, 2019, 2020) ως International Hair Clinic of the Year.

«Στη μάχη κατά της τριχόπτωσης, απαιτείται η εφαρμογή συντηρητικής αγωγής για τη διατήρηση των υπαρχόντων μαλλιών, δηλαδή τοπικές θεραπείες με εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες όπως είναι η μινοξιδίλη. Σύμφωνα με προσωπικές δημοσιευμένες μελέτες σε συνεργασία με την κλινική Advanced Hair Clinics στον διεθνή ιατρικό Τύπο, εξαιρετικά αποτελέσματα δίνει και η μη επεμβατική, αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών. Πρόκειται για θεραπεία βασισμένη στο αίμα του ίδιου του ασθενούς, το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες», λέει ο Δρ Βεκρής.

«Ωστόσο, όταν πλέον η αραίωση μαλλιών έχει εγκατασταθεί, μπορεί με ασφάλεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα με μεταμόσχευση μαλλιών. Η πλέον σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος εμφύτευσης είναι η FUE (Follicular Unit Excision / Εξαγωγή Μεμονωμένων Τριχοθυλακίων), η οποία ήρθε να αντικαταστήσει την παλαιότερη και ιδιαίτερα επεμβατική τεχνική FUT –γνωστή και ως Strip– κατά την οποία τα τριχοθυλάκια λαμβάνονταν με τομή από το πίσω μέρος του κεφαλιού, οδηγώντας τελικά στη δημιουργία αντιαισθητικής ουλής. Με τη μέθοδο FUE, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα ένα με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης, ώστε να  έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο Δρ Βεκρής, επισημαίνοντας: «Όντας απαιτητική ιατρική τεχνική, η μέθοδος FUE θα πρέπει να εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς και εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες.

Στα χέρια ειδικού γιατρού, πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) και, επιπλέον, κατάλληλα εκπαιδευμένος στην τεχνική FUE, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε φυσικότητα και σε πυκνότητα, ενώ το ποσοστό φύτρωσης ξεπερνά το 95%».

Gallery

No ACF gallery field data found

Πρόσφατα άρθρα

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής συγγραφέας του 32ου Κεφαλαίου του βιβλίου “Hair Transplant 360-FUE”

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής μοιράστηκε την εμπειρία και τη γνώση του, συμβάλλοντας στη συγγραφή και έκδοση της δεύτερης έκδοσης του εξειδικευμένου συγγράμματος για τη μεταμόσχευση μαλλιών “Hair Transplant 360-FUE” ως συγγραφέας του κεφαλαίου 32 “Use of Sharp Implanters in FUE”. Το εγχειρίδιο αυτό, αποτελεί το πλέον εξειδικευμένο σύγγραμμα για τη μεταμόσχευση μαλλιών παγκοσμίως, γραμμένο από […]

περισσότερα
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής στο 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISHRS στην Πορτογαλία

Καλεσμένος Ομιλητής στο 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISHRS ήταν ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός, Μέλος της ISHRS & Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics, το οποίο έλαβε χώρα από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2021, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ανάμεσα σε καταξιωμένους Ιατρούς από όλο τον κόσμο, ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής παρουσίασε την […]

περισσότερα
Η Advanced Hair Clinics βραβεύτηκε στα Healthcare Business Awards 2021

Bronze Βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού» έλαβε η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Advanced Hair Clinics, στα πλαίσια βράβευσης του ετήσιου θεσμού Healthcare Business Awards. Το βραβείο παρέλαβε η κα. Φανή Φαλελάκη, Clinic Manager της Advanced Hair Clinics Περιστερίου, σε μία λαμπερή τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Η Advanced Hair […]

περισσότερα

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE.
Με ενδιαφέρει!
ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
calendar-fullmagnifiercrossmenuchevron-right