21 Απριλίου, 2021

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια - Esquire Απρίλιος 2021

Ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πλαστικός χειρουργός απαντά σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

Ποια είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται σήμερα; Τι να περιμένεις με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας; Και, εντέλει, είναι η μεταμόσχευση μαλλιών η οριστική λύση στην αραίωση; Σ’ αυτά τα πολύ κρίσιμα ερωτήματα απαντά ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, βραβευμένης επί 4 έτη (2016, 2017, 2019, 2020) ως International Hair Clinic of the Year.

«Στη μάχη κατά της τριχόπτωσης, απαιτείται η εφαρμογή συντηρητικής αγωγής για τη διατήρηση των υπαρχόντων μαλλιών, δηλαδή τοπικές θεραπείες με εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες όπως είναι η μινοξιδίλη. Σύμφωνα με προσωπικές δημοσιευμένες μελέτες σε συνεργασία με την κλινική Advanced Hair Clinics στον διεθνή ιατρικό Τύπο, εξαιρετικά αποτελέσματα δίνει και η μη επεμβατική, αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών. Πρόκειται για θεραπεία βασισμένη στο αίμα του ίδιου του ασθενούς, το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες», λέει ο Δρ Βεκρής.

«Ωστόσο, όταν πλέον η αραίωση μαλλιών έχει εγκατασταθεί, μπορεί με ασφάλεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα με μεταμόσχευση μαλλιών. Η πλέον σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος εμφύτευσης είναι η FUE (Follicular Unit Excision / Εξαγωγή Μεμονωμένων Τριχοθυλακίων), η οποία ήρθε να αντικαταστήσει την παλαιότερη και ιδιαίτερα επεμβατική τεχνική FUT –γνωστή και ως Strip– κατά την οποία τα τριχοθυλάκια λαμβάνονταν με τομή από το πίσω μέρος του κεφαλιού, οδηγώντας τελικά στη δημιουργία αντιαισθητικής ουλής. Με τη μέθοδο FUE, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα ένα με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης, ώστε να  έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο Δρ Βεκρής, επισημαίνοντας: «Όντας απαιτητική ιατρική τεχνική, η μέθοδος FUE θα πρέπει να εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς και εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες.

Στα χέρια ειδικού γιατρού, πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) και, επιπλέον, κατάλληλα εκπαιδευμένος στην τεχνική FUE, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε φυσικότητα και σε πυκνότητα, ενώ το ποσοστό φύτρωσης ξεπερνά το 95%».

Gallery

No ACF gallery field data found

Πρόσφατα άρθρα

Κανένας συμβιβασμός με την αραίωση μαλλιών σας - Forbes Απρίλιος 2021

Νικήστε την οριστικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE Η αναζήτηση μιας δραστικής λύσης που θα ανακόψει την επέλαση της τριχόπτωσης αποτελεί ένα από τα κορυφαία αιτήματα των ανδρών, καθώς η αραίωση των μαλλιών είναι ένα από τα πιο στρεσογόνα γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά την προσωπική και δημόσια ζωή τους. Όμως στο Διαδίκτυο πολλές από τις […]

περισσότερα
Μεταμόσχευση Μαλλιών: Όλη η αλήθεια - Esquire Απρίλιος 2021

Ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πλαστικός χειρουργός απαντά σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα. Ποια είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται σήμερα; Τι να περιμένεις με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας; Και, εντέλει, είναι η μεταμόσχευση μαλλιών η οριστική λύση στην αραίωση; Σ’ αυτά τα πολύ κρίσιμα ερωτήματα απαντά ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός […]

περισσότερα
Υπηρεσίες υψηλών, διεθνών προδιαγραφών – Economy Today, ΔΕΚ 2020

Τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής δερματολογίας, πλαστικής χειρουργικής και μεταμόσχευσης μαλλιών του ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group παρουσιάζει σε συνέντευξή του στο Economy Today o Πλαστικός Χειρουργός δρ Αναστάσιος Βεκρής, ιδρυτής και CEO του ιατρικού ομίλου και Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics. Όπως εξηγεί ο δρ Βεκρής, […]

περισσότερα

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE.
Με ενδιαφέρει!
calendar-fullmagnifiercrossmenuchevron-right