Υπηρεσίες υψηλών, διεθνών προδιαγραφών

Υπηρεσίες υψηλών, διεθνών προδιαγραφών – Economy Today, ΔΕΚ 2020

Τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής δερματολογίας, πλαστικής χειρουργικής και μεταμόσχευσης μαλλιών του ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group παρουσιάζει σε συνέντευξή του στο Economy Today o Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, ιδρυτής και CEO του ιατρικού ομίλου και Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics. Όπως εξηγεί ο Δρ. Βεκρής, «στον πυρήνα της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και της αποκατάστασης με τη μεταμόσχευση μαλλιών, προσπάθειά μας είναι να δώσουμε πίσω στους ασθενείς μας τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και να ανεβάσουμε την ψυχολογία τους».

Πότε άρχισε η λειτουργία του ομίλου και ποιοι ήταν οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην πορεία σας;

Τα πιο σημαντικά βήματα στην πορεία μας ήταν η αρχή της επέκτασής μας, όταν από το πρώτο μας κέντρο στην Αθήνα, πριν από οκτώ χρόνια, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να επεκταθούμε και σταδιακά ξεκινήσαμε την ανάπτυξή μας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Θα έλεγα το χαρακτηριστικό ήταν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη το 2012, όταν ήδη και διεθνώς και στην Ελλάδα ήταν εμφανή τα σημάδια της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά, η θετική μας πορεία στην τότε φάση επέβαλε αυτή την προσπάθεια και το ρίσκο τού να αναπτυχθούμε ακόμη και εν μέσω ύφεσης και κακής οικονομικής κατάστασης. Τα αποτελέσματα σήμερα μας δικαιώνουν.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Ποιες θεραπείες και ποιες άλλες υπηρεσίες παρέχετε; Ποιες σύγχρονες μεθόδους εφαρμόζετε;

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Όταν η αραίωση μαλλιών είναι πλέον εμφανής και ο/η ενδιαφερόμενος/η επιθυμεί την αποκατάστασή της, την οριστική λύση προσφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE, η οποία επιτρέπει την εξαγωγή και εμφύτευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων χωρίς να προκαλούνται γραμμικές ουλές και σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής.

Ποια είναι η διαδικασία: Υπό τοπική αναισθησία, αφαιρούνται ένα-ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση μαλλιών, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης, ώστε να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Πότε θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα: Σε ένα διάστημα περίπου 4-6 μηνών έχουν γίνει ήδη ορατά τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά και μόνιμα.

Ποιος αποτελεί κατάλληλο υποψήφιο: Άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών με πρόβλημα ανδρογενετικής αλωπεκίας οποιουδήποτε σταδίου μπορούν να προχωρήσουν σε εμφύτευση μαλλιών. Η εμφύτευση μαλλιών μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως: μετά από τραύμα ή έγκαυμα, σε περιπτώσεις ουλωτικής αλωπεκίας, ή στην αποκατάσταση γενιών και φρυδιών.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Η μη επεμβατική και πρακτικά ανώδυνη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες με ανδρογενετική, διάχυτη και γυροειδή αλωπεκία, ενώ δρα αποτελεσματικά και στην πρόληψη των αλωπεκιών, όταν αυτή εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν παρενέργειες, αφού αξιοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Πώς δρα η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών:

  • Εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών
  • Ενισχύει την ανάπτυξη τριχοθυλακίων
  • Ενδυναμώνει τα υπάρχοντα μαλλιά

Γονιδιακός έλεγχος αλωπεκίας

Η τριχόπτωση είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που οφείλεται τόσο σε περιβαλλοντικούς όσο και σε γονιδιακούς παράγοντες. Σύγχρονες τεχνικές χαρτογράφησης του DNA έχουν υποδείξει 5 γενετικούς τόπους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη σύνδεση με την εμφάνισή της. Ο γονιδιακός έλεγχος αλωπεκίας πραγματοποιεί τη γονοτύπηση των 5 αυτών περιοχών μέσω της λήψης γενετικού υλικού από τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια, υπολογίζεται ο βαθμός της γενετικής επιρροής που υπάρχει, στοιχείο που μας δίνει μια εικόνα της πιθανότητας εμφάνισης τριχόπτωσης. Η εξέταση αυτή είναι ανώδυνη, καθώς η απομόνωση του γενετικού υλικού γίνεται από μία σταγόνα αίματος που συλλέγεται σε ειδικές καρτέλες συλλογής και αποθήκευσης. Η απάντηση είναι διαθέσιμη μέσα σε 7 ημέρες από την ημέρα λήψης του δείγματος.

Ποιοι άλλοι γιατροί και επαγγελματίες αποτελούν μέρος της ομάδας του ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group;

Θα αναφέρω χαρακτηριστικά τη δρα Αμαλία Τσιατούρα, η οποία είναι πολύ γνωστή και για την πορεία της στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Είναι μια καταξιωμένη δερματολόγος που είναι επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος του ιατρικού ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group. Παράλληλα, πληθώρα ειδικών, καταξιωμένων και έμπειρων γιατρών μάς πλαισιώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εφαρμόζοντας όλες τις υπηρεσίες μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ποιες άλλες συνεργασίες έχετε, είτε με ιατρικά κέντρα του εξωτερικού είτε και με την πανεπιστημιακή κοινότητα;

Ως Advanced Hair Clinics δεν αποτελούμε μόνο διεθνές κέντρο αναφοράς για ασθενείς οι οποίοι μας επισκέπτονται από δεκάδες χώρες του εξωτερικού για την πραγματοποίηση επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών. Αποτελούμε και ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς δεκάδες γιατροί από την Ελλάδα, από την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν εκπαιδευτεί από εμένα προσωπικά και την ιατρική ομάδα μου στη μεταμόσχευση μαλλιών. Επίσης, πολύ συχνά σε ακαδημαϊκό επίπεδο προσκαλούμαι ως ειδικός ομιλητής σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω στο αντικείμενο της εξειδίκευσής μου, δηλαδή στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Σε θέματα τριχόπτωσης ή άλλων προβλημάτων, όπως η αλωπεκία, ορισμένα άτομα ενδεχομένως να χρειάζονται και κάποια ψυχολογική στήριξη. Πώς αντιμετωπίζετε αυτές τις περιπτώσεις;

Στον πυρήνα της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και της αποκατάστασης με τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι ακριβώς η προσπάθειά μας να δώσουμε πίσω στους ασθενείς μας τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και να ανεβάσουμε την ψυχολογία τους. Επομένως, η ίδια η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί και τη λύση του ψυχολογικού προβλήματος. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Αποκαθιστώντας το πρόβλημα, όσο γίνεται, και επιστρέφοντας στην προτέρα κατάσταση, αλλά και αντιμετωπίζοντας την περαιτέρω εξέλιξη του προβλήματος, στην πραγματικότητα βελτιώνουμε την ψυχολογία του ατόμου, τονώνουμε την αυτοπεποίθησή του και του δίνουμε νέα ενέργεια και δυναμισμό.

Από ποιες ηλικιακές ομάδες προέρχεται το πελατολόγιό σας;

Αν και ως επί το πλείστον προέρχεται από τις ηλικιακές ομάδες από 25 έως 40 ετών, στην κυριολεξία το εύρος στο οποίο έχει χρειαστεί να δώσουμε τη συμβουλή μας και να παρέμβουμε είναι ευρύτατο, κυμαινόμενο από τα πρώτα μετεφηβικά χρόνια, από την ηλικία των 16 ετών, μέχρι –όσο και να φαίνεται απίστευτο– τα 90 έτη. Και αυτό αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Ποιες είναι οι διαπιστώσεις σας σε ό,τι αφορά τα θέματα εμφάνισης; Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν ώστε κάποιο άτομο να δίνει την απαραίτητη σημασία και, αποδεχόμενο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, να καταφεύγει σε κάποια θεραπεία;

Στις ημέρες μας, στις ανταγωνιστικές οικονομίες και κοινωνίες που ζούμε, η καλή εμφάνιση είναι συνυφασμένη με τον δυναμισμό, με την αυτοπεποίθηση και με την ενεργή συμμετοχή στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο. Επομένως, σε αντίθεση με παλαιότερες εποχές, η εμφάνιση δεν αποτελεί μόνο ένα ζήτημα που αφορά προσωπικά κάποιους ανθρώπους λίγο περισσότερο από κάποιους άλλους. Αποτελεί ένα εργαλείο, ένα «όπλο», το οποίο ή το έχει κάποιος στο οπλοστάσιό του σαν ένα πρόσθετο προσόν για να κερδίσει δηλαδή στον επαγγελματικό στίβο, στην κοινωνική του καταξίωση, ή, αν δεν το διαθέτει, πρέπει να κάνει οτιδήποτε μπορεί για να το υποστηρίξει. Αυτό είναι που καθιστά στις μέρες μας όλο και πιο δημοφιλείς τις αισθητικές παρεμβάσεις. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας ή οικονομικής άνεσης κάποιων λίγων, όπως θα πίστευε κάποιος. Είναι ένα ζητούμενο από τον μέσο άνθρωπο, τον μέσο σύγχρονο άνδρα ή γυναίκα που θέλει να πετύχει στην προσωπική, κοινωνική και οικονομική του δραστηριότητα.

Who is Who

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής είναι μέλος της ΕΕΠΕΑΧ, εγγεγραμμένος στο Specialist Registry του General Medical Council στη Μ. Βρετανία, μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), της IPRAS και πολλών ακόμη ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Εξειδικεύτηκε στη χειρουργική αποκατάσταση των αλωπεκιών και στη μεταμόσχευση μαλλιών σε ορισμένα από τα πιο φημισμένα κέντρα του εξωτερικού, όπως κοντά στον Dr. J. C. Kim στο KNU University Hospital of South Korea, στο Λονδίνο και στο San Francisco, USA. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στη μεταμόσχευση μαλλιών, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής, εκπαιδευτής και συντονιστής σε περισσότερα από 120 ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει συντάξει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες σε διάφορες πτυχές της πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής και της μεταμόσχευσης μαλλιών. Στην εκπαιδευτική του δράση στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, συγκαταλέγεται η εκπαίδευση δεκάδων ιατρών και νοσηλευτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Advanced Hair Clinics

Η κλινική Advanced Hair Clinics, μέλος του ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group, αποτελεί μια από τις κορυφαίες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, όχι μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, έχοντας επιτύχει μάλιστα τη διεθνή της βράβευση ως «International Hair Clinic of the Year» για τα έτη 2016, 2017, 2019 και 2020 από τον έγκριτο ανεξάρτητο οργανισμό International Medical Travel Journal (IMTJ). Το Σεπτέμβριο του 2020, η κλινική Advanced Hair Clinics βραβεύθηκε και με Silver βραβείο στην κατηγορία «Hair Restoration Clinic of the Year» από τον θεσμό Cyprus Wellness Awards. Υπό την επιστημονική διεύθυνση του παγκοσμίως κορυφαίου ειδικού, πλαστικού χειρουργού και μέλους της ISHRS, δρος Αναστάσιου Βεκρή, με εξειδίκευση στη χειρουργική αποκατάσταση των αλωπεκιών και στη μεταμόσχευση μαλλιών σε ορισμένα από τα πιο φημισμένα κέντρα του εξωτερικού, όπως κοντά στον Dr. J. C. Kim στο KNU University Hospital of South Korea, στο Λονδίνο και στο San Francisco, η κλινική Advanced Hair Clinics προσφέρει, σε 11 σημεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, τις πλέον αποτελεσματικές και ασφαλείς υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, αντιμετωπίζοντας ακόμη και τις πιο απαιτητικές καταστάσεις ανδρικής και γυναικείας τριχόπτωσης και αλωπεκίας.

Website: www.advancedhairclinics.gr

COSMETIC DERMA MEDICINE MEDICAL GROUP

Από την ίδρυσή του το 2012, ο ιατρικός όμιλος Cosmetic Derma Medicine Medical Group παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής δερματολογίας, πλαστικής χειρουργικής και μεταμόσχευσης μαλλιών μέσω των εξειδικευμένων brands του: Cosmetic Derma Medicine και Advanced Hair Clinics. Σήμερα, με παρουσία σε 11 σημεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο όμιλος αποτελείται από περισσότερα από 250 στελέχη (ιατροί, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικά στελέχη) με υψηλή εξειδίκευση και μακρόχρονη εμπειρία. Οι υψηλής αισθητικής χώροι των κλινικών, η τελευταίας γενιάς ιατρική τεχνολογία, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα και οι διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις, που διαδέχονται η μια την άλλη, έχουν αναγάγει τον ιατρικό όμιλο σε ηγέτιδα δύναμη του χώρου.

Cosmetic Derma Medicine

Η Cosmetic Derma Medicine αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη μονάδα εφαρμογών αισθητικής και κλινικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής, με 11 υπερσύγχρονες κλινικές σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine είναι η δρ Αμαλία Τσιατούραδερματολόγος – αφροδισιολόγος, με μακρά εξειδίκευση και εμπειρία στις εφαρμογές laser, μετεκπαιδευθείσα στο Colorado των ΗΠΑ. Πλήθος θεραπειών προσώπου και σώματος εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις των κλινικών Cosmetic Derma Medicine. Η must-do θεραπεία δεν είναι άλλη από τον δερματολογικό καθαρισμό προσώπου, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και επιδερμίδες, ενώ σε περιπτώσεις πιο σοβαρών δερματικών προβλημάτων, όπως είναι η ακμή, εφαρμόζονται θεραπείες όπως τα χημικά peelings και η καινοτόμος φωτοδυναμική θεραπεία PDT. Εξίσου δημοφιλείς είναι και οι σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης, όπως το botox, τα fillers υαλουρονικού οξέος και τα νήματα που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, ανώδυνα και αναίμακτα τα σημάδια του χρόνου, καθώς και το καινοτόμο πρωτόκολλο ολικής ανάπλασης και ανανέωσης της επιδερμίδας με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP και το CO2 Fractional Laser. Πρωτοπόρο και στην αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας αποτελεί η Cosmetic Derma Medicine. Στη φαρέτρα των θεραπειών σώματος συγκαταλέγονται θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού λίπους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο των Medical Beauty Awards 2020, η Cosmetic Derma Medicine απέσπασε το χρυσό βραβείο για τη σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική Laser Υποβοηθούμενη Λιποαναρρόφηση Smartlipo. Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της Cosmetic Derma Medicine είναι σε θέση να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και δερματολογικά προβλήματα, όπως οι σπίλοι, τα θηλώματα, τα κονδυλώματα, οι μυρμηγκιές και η ψωρίαση, με την εφαρμογή συντηρητικών θεραπειών αλλά και σύγχρονων μηχανημάτων.

Website: www.cosmeticdermamedicine.gr

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!