Τι πρέπει να ξέρεις πριν υποβληθείς σε μεταμόσχευση μαλλιών

Τι πρέπει να ξέρεις πριν υποβληθείς σε μεταμόσχευση μαλλιών – Esquire Ιούνιος '19

Λέγεται FUE (Follicular Unit Excision) -στα ελληνικά, γνωστή ως «εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων»- και έρχεται να αντικαταστήσει την παλαιότερη και ιδιαίτερα επεμβατική τεχνική FUT (γνωστή και ως Strip), κατά την οποία τα τριχοθυλάκια λαμβάνονταν με τομή από το πίσω μέρος του κεφαλιού οδηγώντας τελικά στη δημιουργία ορατών αντιαισθητικών ουλών.

«Με τη μέθοδο FUE τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα ένα με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση. Μεγάλη προσοχή δίνεται στη σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης ώστε να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα» λέει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, ο πιο φημισμένος Έλληνας πλαστικός χειρουργός και ένας από τους λίγους εξειδικευμένους σε αυτή την απαιτητική ιατρική τεχνική παγκοσμίως, με ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 95%.

Επιπλέον, η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE δεν προκαλεί γραμμικές ουλές ή σημάδια, επιτρέπει την άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία, ενώ, επίσης, επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό του αριθμού των τριχών που θα συλλεχθούν διατηρώντας τα αποθέματα της δότριας χώρας, ώστε αυτή να επαναχρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μελλοντικής συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τι να προσέξεις κατά την επιλογή του κατάλληλου γιατρού

«Θεμελιώδους σημασίας είναι η επιλογή ενός αποδεδειγμένα έμπειρου γιατρού και μιας εξειδικευμένης κλινικής. Οι μαγικές υποσχέσεις που συχνά δίνονται από διάφορα κέντρα ή “ειδικούς” δεν ισχύουν» τονίζει ο Δρ. Βεκρής και συνεχίζει: «Προσοχή, επίσης, στο οικονομικό δέλεαρ που προβάλλεται, όπως και στην κοστολόγηση της μεταμόσχευσης μαλλιών ανά τριχοθυλάκιο ή με “χρονοχρέωση”. Ο ασθενής δεν μπορεί ούτε να μετρήσει τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευθούν ούτε μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα διαρκέσει η επέμβαση. Κάθε ασθενής έχει εξατομικευμένες ανάγκες, άρα η πιο ασφαλής και η πιο οικονομικά αξιόπιστη λύση είναι να αναζητήσεις γιατρό και κλινική που είναι αποδεδειγμένα μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS)».

Δωρεάν Ενημερωτικό Ραντεβού

Κλείστε τώρα ραντεβού στην ADVANCED HAIR CLINICS και βρείτε απάντηση στα ερωτήματα που σας απασχολούν για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Με ενδιαφέρει!