Θεραπεια Τριχοπτωσης Με Laser LLLT​

H θεραπεία τριχόπτωσης με laser LLLT είναι μια σύγχρονη μέθοδος που χρησιμοποιείται σε άνδρες και γυναίκες με ανδρογενετική ή άλλες μορφές αλωπεκίας όπως η διάχυτη και η γυροειδής.

Η θεραπεία τριχόπτωσης με Laser LLLT δρα με δύο τρόπους:​

η θεραπεια τριχοπτωσης laser lllt προκαλεί διέγερση ενεργειακών κυττάρων

Διέγερση ενεργειακών κυττάρων

Διεγείρει τα ενεργειακά κύτταρα του τριχοθυλακίου με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή ATP από τα κύτταρα και την ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών.

η θεραπεια τριχοπτωσης laser lllt προκαλεί διέγερση τοπικής αιμάτωσης

Διέγερση τοπικής αιμάτωσης

Διεγείρει την τοπική αιμάτωση του δέρματος της περιοχής που παρουσιάζει αλωπεκία με αποτέλεσμα την αύξηση της τρίχας σε μήκος και σε διάμετρο.

Τριχόπτωση - Αποτελέσματα με θεραπεία Laser LLLT​

Σύμφωνα με διάφορες σχετικές επιστημονικές μελέτες, συνίστανται στην επιβράδυνση ή ακόμη και το σταμάτημα της τριχόπτωσης στο 85% των ασθενών, ενώ φύτρωση νέων μαλλιών παρατηρείται σε ένα ποσοστό 55% των περιπτώσεων. Παράλληλα, εξαιρετική σημασία έχει η παρατήρηση ότι η θεραπεία με laser LLLT αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας, επομένως βελτιώνει την εμφάνιση και τον όγκο των μαλλιών.

Φύτρωση Νέων Τριχών
Επιβράδυνση Τριχόπτωσης
φυτρωση νεων τριχων
55% Φύτρωση Νέων Τριχών
επιβραδυνση τριχοπτωσης
85% Επιβράδυνση Τριχόπτωσης
Κλείστε Ραντεβού

Τριχοπτωση - Θεραπεια με laser LLLT (LaserComb​)

θεραπεία τριχόπτωσης laser lllt

Αφορά άτομα:

  • με διάχυτη αλωπεκία
  • με γυροειδή αλωπεκία
  • με φαρμακευτική αλωπεκία (χημειοθεραπεία)
  • με οικογενειακό ιστορικό
  • ανδρογενετικής αλωπεκίας
  • με εμφάνιση τριχόπτωσης που βρίσκονται υπό αγωγή ή όχι
  • που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν ή πρόκειται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών
  • με έντονο πρόβλημα τριχόπτωσης μετά από την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση

Η μη επεμβατική και μη φαρμακευτική φύση της θεραπείας με laser LLLT- LaserComb, αλλά και η χαμηλή ενέργεια της δέσμης laser, μπορούν να εγγυηθούν τη μακροχρόνια εφαρμογή της θεραπείας χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια. Ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτή τη θεραπεία τριχόπτωσης με laser δεν υπάρχουν καθώς αποτελεί μια ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς επιπλοκές θεραπεία, η δράση της ωστόσο διαρκεί όσο τηρείται η θεραπεία και σταματά με τη διακοπή της.

Τριχόπτωση - Θεραπεία με Laser LLLT - Συχνές ερωτήσεις

Με τι συχνότητα εφαρμόζεται η θεραπεία τριχόπτωσης με laser LLLT;

Η θεραπεία της αλωπεκίας με laser LLLT μπορεί να πραγματοποιηθεί  στο ιατρείο, αρχικά με συνεδρίες διάρκειας 15 λεπτών, για 3 φορές την εβδομάδα, για τον πρώτο μήνα. Έπειτα, για δύο μήνες,  εφαρμόζεται μία - των 15 λεπτών - συνεδρία την εβδομάδα. Στη συνέχεια, και για λόγους συντήρησης του αποτελέσματος, η θεραπεία τριχόπτωσης με laser LLLT εφαρμόζεται μία φορά τον μήνα.

Αν έχει προηγηθεί μεταμόσχευση μαλλιών, συνιστάται η εφαρμογή θεραπείας με laser LLLT μετά από ένα μήνα, προκειμένου να προστατευθούν τα νέα τριχοθυλάκια κατά την πρώιμη φάση της φύτρωσής τους.

Εφαρμόζεται η θεραπεία τριχόπτωσης με laser και στο σπίτι;

Υπό την καθοδήγηση του θεράποντα ιατρού, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της φορητής συσκευής laser LLLT, τύπου LaserComb,  για θεραπεία κατ’οίκον. Η συχνότητα εφαρμογής θα είναι αρχικά σε καθημερινή βάση για 10-15 λεπτά, και μετά τον 3o μήνα θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα. Η κατ’οίκον θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με ευκολία στο σπίτι, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες φορητές συσκευές με επαναφορτιζόμενη μπαταρία που προσομοιάζουν με βούρτσα για τα μαλλιά και εκπέμπουν τόσο τα μήκη κύματος του laser LLLT, όσο και υπέρυθρη ακτινοβολία (θερμότητα), με αποτέλεσμα την διέγερση της αιμάτωσης των τριχοθυλακίων.

Πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή της θεραπείας LLLT για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης αρχίζουν να φαίνονται ήδη από το 2ο μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας. Τα αποτελέσματα ενισχύονται σταδιακά κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών και παραμένουν σταθερά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακόπτεται η εφαρμογή της θεραπείας. Στην περίπτωση οριστικής διακοπής της θεραπείας με laser LLLT, η τριχόπτωση αυξάνεται και πάλι μετά από ένα διάστημα 2-3 μηνών, με αποτέλεσμα η κατάσταση σταδιακά να επανέρχεται στα προ της θεραπείας δεδομένα.

Ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζονται άριστα με τη θεραπεία τριχόπτωσης με laser;

Ο συνδυασμός της θεραπειας τριχόπτωσης με laser LLLT με θεραπεία μινοξιδίλης στην περιοχή της αλωπεκίας βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα. Αυτός ο συνδυασμός δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε περιπτώσεις αρχόμενης ή μερικής τριχόπτωσης, ενώ σε περιπτώσεις εγκατεστημένης και χρόνιας αλωπεκίας δεν ωφελεί, καθώς δεν υπάρχουν τριχοθυλάκια που μπορούν να διεγερθούν. Η θεραπεία της τριχόπτωσης με laser είναι απόλυτα συμβατή και συμπληρωματική και με την εφαρμογή της αυτολογης μεσοθεραπειας μαλλιων, γνωστή και ως θεραπεία τριχόπτωσης με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
crossmenuchevron-rightquestion-circlecheckmark-circle