Η
Εμφυτευση Φρυδιων από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο, απευθύνεται σε ανθρώπους που πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, ή θέλουν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα ή ακόμα παρουσιάζουν υπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling ή λόγω ηλικίας. Σε παλαιότερες εποχές, υπήρχε η τάση λέπτυνσης των φρυδιών στις γυναίκες για αισθητικούς λόγους, είτε με αφαίρεση των τριχών με τράβηγμα (πχ με τσιμπιδάκι), ή με πιο μόνιμες τεχνικές όπως η laser αποτρίχωση των φρυδιών.

Τα τελευταία χρόνια η τάση αυτή έχει αντιστραφεί και πλέον αυξάνονται όλο και περισσότερο οι γυναίκες, νεαρές αλλά και μέσης ηλικίας, που ζητούν πιο πυκνά και νεανικά φρύδια. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται απλά πύκνωση των φρυδιών που είναι εκ φύσεως αραιά, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, όταν έχει προηγηθεί αποτρίχωση που έχει οδηγήσει σε αραίωση και μόνιμη λέπτυνση των φρυδιών, απαιτείται μερική ή ολική αποκατάσταση των φρυδιών που λείπουν. Αποκατάσταση των φρυδιών μπορεί να γίνει ακόμη και σε περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας που έχει προσβάλλει τα φρύδια, όταν η βλάβη είναι εντοπισμένη και σταθερή για χρονικό διάστημα άνω του έτους.

Επίσης, η εμφυτευση φρυδιων μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση αποκατάστασης της πυκνότητας των φρυδιών σε παθολογικές καταστάσεις απώλειας τριχών, όπως πχ ο υποθυρεοειδισμός. Σε μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE μπορούν να υποβληθούν άνδρες και γυναίκες, οποιασδήποτε ηλικίας, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις αποκατάστασης φρυδιών αφορούν σε γυναίκες ηλικίας από 30-50 ετών. Η εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE, αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται με τη χρήση μικροεργαλείων ώστε να αποφεύγεται η αφαίρεση ιστών και η επακόλουθη ουλοποίηση του δέρματος, σε αντίθεση με την τεχνική FUT ή strip, όπου απαιτείται αφαίρεση λωρίδας δέρματος από τη δότρια χώρα του τριχωτού της κεφαλής, δημιουργώντας έτσι μια μόνιμη ουλή. Είναι η καταλληλότερη μέθοδος γιατί είναι πρακτικά ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές. Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζει σταδιακά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας εμφύτευσης και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σχετικά πρώιμα, μέσα σε 4-6 μήνες λόγω της πλούσιας αιμάτωσης της περιοχής. Η φύτρωση των νέων τριχών συνεχίζεται ακόμη και 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση φρυδιών.

Τεχνική εμφύτευσης φρυδιών με τη μέθοδο FUE

Για τη εμφυτευση φρυδιων με τη μέθοδο FUE, χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου (0.7-0.8 mm), έτσι ώστε να ληφθούν πολύ λεπτά τριχοθυλάκια που να μοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο με τις φυσιολογικές τρίχες των φρυδιών.

Συνήθως για την εμφυτευση φρυδιων με τη μέθοδο FUE, απαιτούνται 1-2 συνεδρίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ειδικά εφόσον απαιτείται συνολική αποκατάσταση και υψηλή πυκνότητα. Η μέθοδος FUE είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό όπως ο Δρ. Βεκρής και η ομάδα μεταμόσχευσης της Advanced Hair Clinics. Όλη η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία με διάλυμα λιδοκαίνης και αδρεναλίνης. Λόγω της ιδιαιτερότητας της μεταμόσχευσης φρυδιών, που πραγματοποιείται συνήθως σε γυναίκες ασθενείς, απαιτεί μικρής διαμέτρου τριχοθυλάκια και περιορισμένη έκταση δότριας περιοχής, είναι δυνατή η εξαγωγή των τριχοθυλακίων με τη μέθοδο FUE, χωρίς να χρειαστεί ξύρισμα της δότριας χώρας. Συνήθως, απαιτείται κούρεμα μιας μικρής μόνο ζώνης στην ινιακή χώρα του τριχωτού της κεφαλής ή μπορεί να γίνει εξολοκλήρου ακούρευτη συνεδρία FUE (unshaven FUE).

Απολύτως Ασφαλής & Ανώδυνη διαδικασία

Τοπική Αναισθησία, χωρίς αιμοραγία

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Εγγυημένο Αποτέλεσμα με τη μέθοδο FUE

Προηγείται ο σχεδιασμός του σχήματος και ο καθορισμός του μήκους και του πλάτους κάθε φρυδιού, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε ατόμου αλλά και τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου του συγκεκριμένου ασθενούς.

εμφυτευση φρυδιων fue, fue eyebrow transplant, fue transplantation de sourcils, fue augenbrauen transplantation, trapianto di sopracciglia fue, fue пересадка бровей, trasplante de cejas fue, transplant vetull fue

Σε μια συνεδρία μεταμόσχευσης φρυδιών με τη μέθοδο FUE, μπορεί να απαιτηθούν από μερικές δεκάδες τριχοθυλάκια, πχ σε περιπτώσεις κάλυψης μικρών ουλών, έως αρκετές εκατοντάδες τριχοθυλάκια σε περιπτώσεις ολικής αποκατάστασης φρυδιών, σε περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας ή σοβαρών εγκαυμάτων. Η εξαγωγή των τριχοθυλακίων μικρής διαμέτρου που απαιτούνται στη μεταμόσχευση φρυδιών, γίνεται συνήθως με χειροκίνητο ή μηχανικό εξαγωγέα (manual or automated extraction), ενώ παρατηρούνται ιδιαίτερες δυσκολίες κατά τη ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών (robotic hair transplantation), καθώς καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής η εξαγωγή ακέραιων τριχοθυλακίων πολύ μικρής διαμέτρου και αυξάνεται το ποσοστό διατομής των μοσχευμάτων που εξάγονται (transection rate). Ιδιαίτερα απαιτητική είναι η εμφύτευση των μοσχευμάτων στην αποκατάσταση των φρυδιών, καθώς απαιτείται προσεκτική τοποθέτηση στην ίδια φορά, γωνία και κατεύθυνση όπως και οι υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών.

Η φάση της εμφύτευσης γίνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής εμφύτευσης (implanter device), που επιτρέπει την τοποθέτηση κάθε τριχοθυλακίου στο σωστό βάθος και γωνία φύτρωσης ώστε να επιτευχθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η μετεγχειρητική πορεία μετά την εμφύτευση φρυδιών είναι απολύτως ομαλή, με ελάχιστο πόνο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα οιδήματος στο μέτωπο τις πρώτες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Ο ασθενής μπορεί να επαναλάβει την εργασία του και κάθε φυσική δραστηριότητα ή άθληση, μετά από λίγες ημέρες, έως μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα στην εμφυτευση φρυδιων είναι μόνιμα και ορατά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Συνήθως, οι νέες τρίχες που προέρχονται από το τριχωτό της κεφαλής, χρειάζονται περιοδικά ψαλίδισμα, ώστε να διατηρούν ικανοποιητικό μήκος, ενώ σταδιακά αποκτούν τη συμπεριφορά και τη φορά φύτρωσης των τριχών των φρυδιών που προυπήρχαν.

Κόστος για εμφυτευση φρυδιων με τη μέθοδο FUE

Το κόστος κάθε συνεδρίας μεταμόσχευσης φρυδιών εξαρτάται από το αν απαιτείται επέμβαση μόνο στο ένα ή και στα δύο φρύδια, καθώς και από το βαθμό αραίωσης των τριχών ο οποίος σε κάθε ασθενή είναι διαφορετικός.