Εμφυτευση Φρυδιων FUE

Η εμφυτευση φρυδιων από εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο, απευθύνεται σε όσους πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, σε εκείνους που θέλουν να καλύψουν ουλές μετά από ατύχημα ή έγκαυμα, σε άτομα που παρουσιάζουν υπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling, αλλά και σε όσους παρουσιάζουν αραίωση φρυδιών λόγω ηλικίας.
εμφύτευση φρυδιών fue

Σε παλαιότερες εποχές, για αισθητικούς λόγους, επικρατούσε η τάση λέπτυνσης των φρυδιών στις γυναίκες. Δημοφιλείς μέθοδοι αφαίρεσης των τριχών ήταν το τράβηγμα (π.χ. με τσιμπιδάκι), ή ακόμη και πιο μόνιμες τεχνικές όπως η laser αποτρίχωση στα φρύδια.

Τα τελευταία χρόνια η τάση αυτή έχει αντιστραφεί. Πλέον αυξάνονται όλο και περισσότερο οι νεαρές αλλά και μέσης ηλικίας γυναίκες που ζητούν πιο πυκνά και νεανικά φρύδια. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται απλά πύκνωση των φρυδιών που είναι εκ φύσεως αραιά, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, όταν έχει προηγηθεί αποτρίχωση που έχει οδηγήσει σε αραίωση και μόνιμη λέπτυνση των φρυδιών, απαιτείται μερική ή ολική αποκατάσταση των φρυδιών.

Αποκατάσταση των φρυδιών μπορεί να γίνει ακόμη και σε περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας που έχει προσβάλλει τα φρύδια, με την προϋπόθεση ότι η βλάβη είναι εντοπισμένη και σταθερή για χρονικό διάστημα άνω του έτους. Επίσης, η εμφυτευση φρυδιων μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση αποκατάστασης της πυκνότητας των φρυδιών σε παθολογικές καταστάσεις απώλειας τριχών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού.

Εμφύτευση Φρυδιών με τη μέθοδο FUE​

Σε εμφυτευση φρυδιων FUE μπορούν να υποβληθούν άνδρες και γυναίκες, οποιασδήποτε ηλικίας, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις αποκατάστασης φρυδιών αφορούν γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών. Η εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE, αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται με τη χρήση μικροεργαλείων ώστε να αποφεύγεται η αφαίρεση ιστών και η επακόλουθη ουλοποίηση του δέρματος. Αντίθετα, με την τεχνική FUT - Strip, κατά την οποία απαιτείται η αφαίρεση λωρίδας δέρματος από τη δότρια χώρα του τριχωτού της κεφαλής, δημιουργείται μόνιμη ουλή.

Η μέθοδος FUE στην εμφυτευση φρυδιων είναι η καταλληλότερη μέθοδος γιατί είναι πρακτικά ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές. Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζει σταδιακά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας εμφύτευσης και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σχετικά πρώιμα, μέσα σε 4-6 μήνες, λόγω της πλούσιας αιμάτωσης της περιοχής. Η φύτρωση των νέων τριχών συνεχίζεται ακόμη και 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση φρυδιών.

εμφύτευση φρυδιών fue - ασφαλης διαδικασια χωρις παρενεργειες afa - Ασφαλής Διαδικασία χωρίς παρενέργειες

Ασφαλής Διαδικασία
χωρίς παρενέργειες

εμφύτευση φρυδιών fue - Ανώδυνη Διαδικασία υπό τοπική αναισθησία

Ανώδυνη Διαδικασία
υπό τοπική αναισθησία

εμφύτευση φρυδιών fue - Δρ. Αναστάσιος Βεκρής Πλαστικός Χειρουργός

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής
Πλαστικός Χειρουργός

εμφύτευση φρυδιών fue - Εγγυημένο Αποτέλεσμα με τη μέθοδο FUE

Εγγυημένο Αποτέλεσμα
με τη μέθοδο FUE

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Άνθρωποι - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αποτελέσματα

  • εμφύτευση φρυδιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 001
  • εμφύτευση φρυδιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 002
  • εμφύτευση φρυδιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 003
  • εμφύτευση φρυδιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 004
  • εμφύτευση φρυδιών fue αποτέλεσμα πριν μετά 005
Θέλω Να Μάθω Περισσότερα

Εμφύτευση Φρυδιών FUE - Συχνές Ερωτήσεις​

Πως εφαρμόζεται η εμφύτευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE;

Για την εμφυτευση φρυδιων με τη μέθοδο FUE, χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής για την κάλυψη της πάσχουσας περιοχής. Μπορεί να απαιτηθούν από μερικές δεκάδες τριχοθυλάκια, πχ σε περιπτώσεις κάλυψης μικρών ουλών, έως και αρκετές εκατοντάδες τριχοθυλάκια σε περιπτώσεις ολικής αποκατάστασης φρυδιών, σε περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας ή σοβαρών εγκαυμάτων.

Γίνεται χρήση  εργαλείων πολύ μικρής διαμέτρου (0.7-0.8 mm), έτσι ώστε να ληφθούν πολύ λεπτά τριχοθυλάκια που να μοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο με τις φυσιολογικές τρίχες των φρυδιών.

Όλη η διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία με διάλυμα λιδοκαίνης και αδρεναλίνης. Λόγω της ιδιαιτερότητας της μεταμόσχευσης φρυδιών, απαιτούνται μικρής διαμέτρου τριχοθυλάκια και περιορισμένης έκτασης δότρια περιοχή. Με τη μέθοδο FUE είναι δυνατή η εξαγωγή των τριχοθυλακίων χωρίς να χρειαστεί ξύρισμα της δότριας χώρας. Συνήθως, απαιτείται κούρεμα μιας μικρής μόνο ζώνης στην ινιακή χώρα του τριχωτού της κεφαλής ή μπορεί και να γίνει εξολοκλήρου ακούρευτη συνεδρία FUE (unshaven FUE).

Συνήθως για την εμφύτευση φρυδιών FUE, απαιτούνται 1-2 συνεδρίες για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ειδικά εφόσον απαιτείται συνολική αποκατάσταση και υψηλή πυκνότητα.

Ποια είναι τα στάδια κατά τη συνεδρία εμφύτευσης φρυδιών;

Προηγείται ο σχεδιασμός του σχήματος και ο καθορισμός του μήκους και του πλάτους κάθε φρυδιού, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε ατόμου αλλά και τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου του συγκεκριμένου ασθενούς.

Η εξαγωγή των μικρής διαμέτρου τριχοθυλακίων που απαιτούνται στη εμφύτευση φρυδιών, γίνεται συνήθως με χειροκίνητο ή μηχανικό εξαγωγέα (manual or automated extraction). Ιδιαίτερα απαιτητική είναι η εμφύτευση των μοσχευμάτων στην αποκατάσταση των φρυδιών, καθώς απαιτείται προσεκτική τοποθέτηση στην ίδια φορά, γωνία και κατεύθυνση όπως και οι υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών.

Η φάση της εμφύτευσης γίνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής εμφύτευσης (implanter device), που επιτρέπει την τοποθέτηση κάθε τριχοθυλακίου στο σωστό βάθος και στη σωστή γωνία φύτρωσης ώστε να επιτευχθεί, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Είναι η ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών αποδοτική;

Παρατηρούνται ιδιαίτερες δυσκολίες κατά τη ρομποτική μεταμόσχευση μαλλιών (robotic hair transplantation), καθώς καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής η εξαγωγή ακέραιων τριχοθυλακίων πολύ μικρής διαμέτρου και αυξάνεται το ποσοστό διατομής των μοσχευμάτων που εξάγονται (transection rate).

Ποια είναι η επεμβατική και η μετεπεμβατική εμπειρία;

Η μέθοδος FUE είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη, εφόσον πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό όπως ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής (ISHRS) και η ομάδα μεταμόσχευσης της κλινικής Advanced Hair Clinics. Η μετεγχειρητική πορεία μετά την εμφύτευση φρυδιών με την μέθοδο FUE είναι απολύτως ομαλή, με ελάχιστο πόνο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα οιδήματος στο μέτωπο τις πρώτες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και σε κάθε φυσική δραστηριότητα ή άθληση, μετά από λίγες ημέρες, έως μια εβδομάδα.

Είναι τα αποτελέσματα μόνιμα;

Τα αποτελέσματα στην εμφύτευση φρυδιών fue είναι μόνιμα και ορατά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Συνήθως, οι νέες τρίχες που προέρχονται από το τριχωτό της κεφαλής, χρειάζονται περιοδικά ψαλίδισμα, ώστε να διατηρούν ικανοποιητικό μήκος, ενώ σταδιακά αποκτούν τη συμπεριφορά και τη φορά φύτρωσης των τριχών των φρυδιών που προϋπήρχαν.

Ποιο είναι το κόστος για εμφυτευση φρυδιων με τη μέθοδο FUE;

Τα ποσοστά ανάπτυξης νέων τριχών είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και φτάνουν το 95%. Μετά την εμφύτευση γενιών, τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται σταδιακά, ακόμη και από τις πρώτες μέρες, ενώ ένα ποσοστό τριχών πέφτουν σε διάστημα 2-6 εβδομάδων μετά τη μεταμόσχευση και ξαναφυτρώνουν σταδιακά μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες. Το αποτελεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά και χάρη στην πλούσια αιμάτωση του προσώπου μέσα σε 6 μήνες το αποτέλεσμα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 80%. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται 12 μήνες μετά τη συνεδρία.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕπικοινωνίαΚαλέστε μας
crossmenuchevron-rightquestion-circle